Segítség! Kezdődik a tanév, nincs bérlő a lakásomban!

Bár a közoktatásban szeptember 1-én indul a tanév, a legtöbb felsőoktatási intézmény csak szeptember 7-én nyitja meg kapuit. A tavalyi rohammal szemben, sok lakástulajdonos tapasztalhatja most, hogy bár egy hét múlva kezdődik az őszi szemeszter, kiadó lakása még mindig üresen áll. Nekik szeretnénk most segítséget nyújtani.

Tavaly még könnyedén kiadta a lakását, most pedig azt tapasztalja, hogy meg sem csörren a telefon? Vagy ha jön is érdeklődő, gyorsan tovább áll? A járvány miatt, a korábban rövid távra hirdetett lakások most elárasztották a piacot, így nagyobb a verseny, ráadásul jobb állapotban vannak, fiatalosabbak, modernebbek, és közel ugyanazon az áron lehet kibérelni őket.

Praktikusan átalakított lakás, elérhető áron, a Mester utcában

Erre rátett egy lapáttal, hogy idén a külföldi egyetemisták is elmaradnak, és a munkavállalók nagy része is eltűnt a kiadó lakások piacáról. Tehát sokkal nagyobb kínálat találkozik a kisebb kereslettel szemben, és már van olyan egyetem, amelyik eleve online indul, sokaknak az indulása még bizonytalan, mint ahogy az is, meddig tart majd az oktatás ott, ahol rendben elindul a szemeszter.

Szép lakás, reális áron a Ferenc tér mellett

Érthető tehát, hogy a diákok is kivárnak, mi pedig lakástulajdonosként a következőket tehetjük:

Árcsökkentés

Ha még nem csökkentettünk árat a tavalyihoz képest, akkor lássuk be, idén muszáj lesz. Ha már csökkentettünk árat, mégis üresen áll a lakás, akkor lehet, hogy további árengedményre kényszerülünk, sokan már 15-30%-ot is engedtek az árból.

Hirdetés

Csinosítás

Mint írtuk, a piacon megjelentek a korábban rövid távon kiadott, nagyon szép állapotú lakások, így a bérlők a korábbinál sokkal magasabb színvonalat kaphatnak a pénzükért. Egy hét alatt nyilván ne fogjunk felújításba, de lecserélhetünk néhány bútort vagy háztartási gépet, esetleg vegyünk néhány képet a falra.

Felújított lakás a Bikás parknál

Hatékonyabb hirdetés

Jelenleg hol hirdetjük a lakást, és milyen képeket csatoltunk a hirdetéshez? Ha a lakás megszépült, és az árat is sikerült jól meghatároznunk, készítsünk új, jó minőségű képeket a lakásról. Lehetőleg minden helyiségről készüljön kép, a szövegben pedig legyen benne minden fontos információ, és semmi fölösleges.


© 2021 (v2.202102)