Luxus lokáció Lipótvárosban a legigényesebbeknek…

Ezúttal egy olyan ingatlanra leltünk a Lipótvárosban, amely eleganciával, egyediségével csábít, ráadásul az elhelyezkedése is elsőrangú, hiszen Pest belvárosának szívében, az Amerikai Nagykövetség mögött, a Hold utcában található. A frissen és teljes körűen felújított 85 négyzetméteres otthon most igényes vásárlóját keresi, amit gyorsan meg is találhat, hiszen az elképesztően divatos art deco és a modern stílust keverve lett felújítva.

Sok-sok szép, polgári, nívós lakást lehet találni a piacon, olyan is akad, amelyik igen nívósan fel van újítva. Olyat azonban, amelyik elsőrendű helyszínen van, a házban is elegáns, tehát utcai elhelyezkedésű, és egyúttal felújított, újszerű is, eléggé keveset lehet fellelni. Mi most éppen egy ilyen gyöngyszemre bukkantunk az V. kerület belső részén, közel a Parlamenthez, a Szabadság térhez, az Amerikai Nagykövetséghez, a Bank Centerhez, a Hold utcai piachoz és a Magyar Nemzeti Bank épületéhez is. Ezen felül a ház szomszédságában most épül egy nagyon magas színvonalú fitnesz-wellness központ.

Egy igazán nívós luxus-otthonnál először is mindennél fontosabb a jó helyszín. Ez, mint láttuk a fenti ingatlannál kiválóan teljesül. Ráadásképpen itt a régi ház dacára nem körfolyosóról nyílik az otthon, hanem a folyosó egy olyan, utolsó szakaszáról, ahol gyakorlatilag 25 négyzetméternyi, saját használatú szakasz van.

Az is ritka, hogy egy belső kerületi lakás ilyen csendes legyen, illetve hogy a fákkal beültetett, forgalom-csillapított utcára néznek az ablakok. És mivel utcafronti az ingatlan, így szokatlanul világos, napsütötte lakásról van szó.

De természetesen a luxus nem csak attól luxus, hogy egyedi helyszínen van, hanem attól is, hogy az adott otthonban használt anyagok minősége első osztályú: azaz a tulajdonos nem kötött semmilyen kompromisszumot a felújítás során, az a lehető legjobbat választotta miden esetben.

Itt, e Hold utcai lakásnál is éppen ez volt a helyzet: a szaniterek például a Hansgrohe és a Duravit márkáktól származnak, a burkolatok pedig nem a diszkont építőanyag áruházak akciós ajánlatából, hanem a négyzetméterenként 10-20 ezer forint árkategóriából lettek kiválasztva a felújításhoz.

És a különlegességek itt még nem érnek véget: a lakás igényes berendezése a ma nagyon trendi, art deco és a modern stílus keveréke (lásd e gyönyörű képeket is), amiket jól lehet variálni egyéb színekkel, formákkal.

A luxus kelléke az is, hogy minden hálóhoz legyen fürdő. Itt a nagyobbik fürdőszobában kuriózum, hogy jelenleg egy víztiszta hatalmas üvegfal választja el a hálótól. (Ezt az átláthatóságot tetszés szerint lehet módosítani különböző modern takaró elemekkel.) Emellett a belsőépítési vénával megáldott tulajdonos világítást kiemelt figyelemmel tervezte: egyedi gyártású (!) lámpákat, világítótesteket vonultat fel a lakás, és ügyeltek arra, hogy „ütős, mégis diszkrét” legyen a lakás mesterséges megvilágítása, és jól lehessen játszani a fényekkel.

Mindezeken felül a konyhagépeket az új tulajdonos egy értékhatárig ki tudja választani, mivel ezeket is tartalmazza a vételár; a lakást felújító tulajdonos ugyanis nem akarta senkire ráerőltetni, hogy milyen eszközben süssön, főzzön.

A cikket a luxusingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)