5 egyszerű és gyors módja annak, hogy otthonunkat kevés pénzből felfrissítsük!

Bármilyen időtálló trend szerint is rendeztük be otthonunkat, az egy idő után unalmassá válhat. A teljes újjáalakítást pedig nem biztos, hogy megengedhetjük magunknak, ezért is gyűjtöttünk most össze 5 olyan ötletet, amivel egyszerűen, gyorsan és kevés pénzből felfrissíthetjük otthonunkat.

Egy kiemelt fallal

Egy fal kiemelése teljesen meg tudja változtatni egy helyiség hangulatát, történjen akár festéssel vagy tapétával vagy bármilyen más módszerrel. Ebben a VI. kerületi lakásban például minden szobában más módot választottak egy-egy fal kiemelésére. Mi most a nappalit ragadtuk ki példának, de érdemes végigkattintani a képeket és megnézni a háló- és a dolgozószobát is.

Egy új szőnyeggel

Egy szőnyeg melegséget visz egy helyiségbe, egy új színben vagy különleges mintával pedig teljesen meg tudja változtatni a szoba hangulatát. Ha még érdekesebbé szeretnénk tenni, fektessük le átlósan. Ennek a XI. kerületi lakásnak a nappalijában például mindkét szőnyeg telitalálat.

Cseréljük le a díszpárnákat vagy a függönyt!

A díszpárnák és a függönyök nem különösebben drága dolgok, így velük is könnyen felfrissíthetjük otthonunkat. Díszpárnákra ráadásul lehet csak huzatot is kapni, így kedvünk szerint cserélgethetjük őket. A természetes színek, a geometriai formák és a boho stílusban kedvelt rojtok és bojtok még mindig hódítanak.


A függöny pedig úgy keretezi be az ablakon túl feltűnő tájat, mint egy képet egy szép keret, ezért, ha szép a panorámánk, akkor azért, ha pedig nincs miért kinézni az ablakon, akkor azért érdemes szép függönyt választani.

Dobjuk fel a hálót új ágyneművel!

Vehetünk új ágytakarót, díszpárnákat, de vehetünk új ágyneműhuzatot is. A geometriai minták vagy az élénk színek továbbra is hódítanak. Ennek az V. kerületi lakásnak a hálószobájában az ágyak már eleve különlegesek, hozzájuk választottak a szoba színeivel harmonizáló, geometriai mintás ágyneműt, aminek szögletes vonalai, a tapéta és az ágyvég lágyabb vonalaival remek kontrasztot teremtenek.

Cseréljük le az apróságokat!

Nemcsak a lakástextilek cseréje vagy egy új fal, de az olyan apróságok, mint a csaptelepek, fogantyúk, kilincsek, lámpák cseréje is teljesen új színt vihet otthonunkba.

Külföldi képek forrása: thespruce.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már nem sokáig menekülhetnek az orosz besorozottak a vágóhíd elől

Már nem sokáig menekülhetnek az orosz besorozottak a vágóhíd elől

Aki tud, az próbál elmenekülni az elől, hogy vágóhídra vigyék, sőt egy sorozóbizottságban fegyveres konfliktus is volt. Ugyanakkor egyre valószínűbb, hogy lezárják a határokat.

Aki lehozza nékünk a csillagokat is az égről – Két éven belül nő is utazik a Holdra

Aki lehozza nékünk a csillagokat is az égről – Két éven belül nő is utazik a Holdra

A görög mitológiában Artemisz a Hold istennője – és Apollón ikertestvére. Tökéletes névválasztás egy olyan űrhajóhoz, amely az első nőt fogja a Holdra repíteni.

Lehet-e ma valahogy pozitív reálkamatot elérni?

Lehet-e ma valahogy pozitív reálkamatot elérni?

Utolérhető-e az infláció magyar állampapírral, lehet-e pozitív reálkamatot elérni? Nehéz, mert az eddigi inflációkövető kötvények késéssel követték az inflációt.

Soha nem látott számban adnak el elektromos autókat

Soha nem látott számban adnak el elektromos autókat

Rekordszámú elektromos autót adhatnak el világszerte az idén - áll a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) jelentésében.

© 2022 (v2.202102)