Gondoltál már arra, hogy felújítod a panelt a felújítási támogatásból?

Aki eddig panellakásban lakott, és megteheti, az most menekül lehetőleg kertes házba vagy legalábbis kertkapcsolatos, nagy teraszos lakásba. Sokan azonban nem engedhetik ezt meg maguknak, nekik jó ötlet lehet az új felújítási támogatást a panel lakásuk felújítására, élhetőbbé tételére fordítani. Te is gondoltál már rá? Mai cikkünkben ehhez szeretnénk inspirációt nyújtani.

Amerikai konyhával

A panellakások leggyengébb pontja természetesen a konyha, ami akárhogy nézzük túlságosan is kicsi. Aki pedig amerikai konyhás otthonról álmodik, az kb. le is mondhat erről egy panellakásban. Vagy mégsem? Ha szétnézünk a felújított panellakások között, bizony találhatunk olyat, amit akár falbontással, de amerikai konyhássá alakítottak, mint amilyen ez a zuglói kislakás is.

Vagy legalábbis top kategóriás konyhával

Persze sokan kifejezetten a külön konyhát szeretik, ám a panelkonyhák számukra is szűkösek. Egy kis átépítéssel azonban praktikusabbá lehet őket tenni. Az ajtót, ha kivesszük akkor egy kicsit már szellősebbnek érezhetjük a teret, az ablak alá tolt konyhaasztalt pedig felválthatja egy egész falon végigfutó étkezőpult, amit természetesen munkafelületként is használhatunk. Ennek a csepeli lakásnak a konyháját is így álmodták újra.

És persze fürdőszobával

A konyhán kívül a panellakások másik gyenge pontja a fürdőszoba, így akár erre is fordíthatunk a támogatásból, már csak azért is, mert köztudott, hogy egy későbbi eladás során a vevők számára a konyha és a fürdőszoba állapota döntő lehet.


Nos, egy kicsi panel fürdőszobával, hacsak nem bontunk falat, sok mindent nem lehet kezdeni, de már a kád lecserélése egy helytakarékosabb zuhanyfülkére, vagy egész egyszerűen csak a burkolatok, szaniterek cseréje sokat dobhat a helyiségen. Ebben a XV. kerületi lakásban például egyszerű fehér burkolatokat és szanitereket választottak, a letisztult formák és a fehér szín tágasabbá és modernebbé teszi a teret.

Walk-in gardrób a panelban?

Egy panellakásban is sok lehetőség rejlik, ha van egy kis vállalkozókedvünk. Ma már sokak álma a walk-in gardrób, ami megvalósítható a legkisebb szobából is, ha nem használjuk másra. Ezt a siklósi panellakást például teljesen átalakították. Egybenyitották a nappalit és a hálószobát, a konyha és a fürdőszoba sokkal tágasabb lehet, a korábbi fél szobából pedig egy hálórészből nyíló walk-in gardróbot alakítottak ki, ami teljesen úgy néz ki, mintha csak egy beépített gardróbszekrény lenne a hálóban. De ha kinyitjuk az ajtajait…

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)