Éljen Vácott, egy mesés házban, közel a Dunához!

Budapesti lakásuk helyett egyre többen keresnek családi házat az agglomerációban, és Vác a kiköltözők egyik legkedveltebb célpontja. A gyönyörű Duna-parti város azért is népszerű, mert az új M2-esen vagy vonattal a főváros 25-30 perc alatt megközelíthető, ugyanakkor az elmúlt években dinamikusan fejlődő település gyakorlatilag mindent biztosít lakói számára, így maximum csak a munka miatt kell Budapestre utazni.

A történelmi hangulatú városban számtalan régi házat lehet találni, melyek közül most egy gyönyörűen felújított, 1910 körül épült családi házat hozunk a belváros egyik csendes utcájából, néhány percre a Dunától.

A ház ideális elhelyezkedésének köszönhetően nemcsak a játszótereknek helyet adó Duna-parti sétány, a bicikliút vagy a komp, de gyakorlatilag minden: oktatási intézmények, posta, okmányiroda, strand és uszoda, éttermek, cukrászdák, múzeumok, színházak, könyvtár, sportklubok, bevásárlóközpontok, gyorséttermek, termelői piacok, templomok is mindössze 5-15 perc sétával elérhetők. Illetve a bicikliúton Sződliget, Göd, Kismaros és Királyrét is könnyen megközelíthető.

A gyönyörű épület mai formáját 2018-ban érte el, felújításánál fontos szempont volt, hogy a ház stílusát, homlokzatát és eredeti fa nyílászáróit megtartsák, ugyanakkor az épület megfeleljen a 21. századi igényeknek.

A 200 nm-es, kétszintes családi házat, lakberendező tulajdonosának köszönhetően, végül sikerült oly módon felújítani, hogy a klasszikus vonásokat és a modern igényeket megfelelően ötvözzék, így például a nyílászárók hőszigetelt felújítást kaptak, de a ház belső enteriőrjében is megtartották a régi örökölt bútorokat, melyekhez gyönyörű, stílusukban a régiekhez illeszkedő új bútorokat is vásároltak. A ház belső terei így elegáns, mégis modern, nagypolgári hangulatot árasztanak, a legizgalmasabb darabja a berendezésnek pedig kétségkívül a konyhasziget, mely a régi tulajdonosok szabóasztalából készült és márványkő burkolatot kapott, de figyelemreméltóak az egyedi tapéták is, melyeket hosszas kutatómunka után szereztek be a tulajdonosok.

A ház földszintjén konyha, nappali, TV-szoba/iroda, hálószoba, gardrób, káddal és zuhanyzóval is felszerelt fürdőszoba, külön mosdó és mosókonyha, valamint a tágas előszoba található, mely önálló szobaként értelmezhető, és a tulajdonos kedvenc helyisége, hiszen innen az egész alsó szinten végig lehet látni.

A konyha-étkezőből lehet kilépni az oszlopos tornácra, mely jó időben akár étkezőként is funkcionálhat. A tornác közvetlenül a zárt, igazi felüdülést kínáló, belső kerthez kapcsolódik, melynek 400 nm-es területén díszfákat, növényeket, fűszerkertet is találunk, és amelynek gondozását automata öntözőrendszer segíti.

Az emeleten 3 hálószobát, gardróbot, fürdőszobát, külön mosdót és tárolót találunk. Ez már a gyerekek birodalma, ami kicsit modernebb berendezést kapott, de tökéletesen illik a ház többi részéhez.

A kert végében egy vendéglak is helyet kapott, melyben egy önálló, galériás kislakást alakítottak ki, ami a különleges napfénytetőnek köszönhetően fényárban úszik. Az ingatlanhoz tartozik még egy száraz, ablakos pince, ahol a ház fűtését biztosító kondenzációs kazán is található, de 23 nm még szabad ebből a területből, így például hobbiszoba vagy fitnesz szoba is kialakítható itt.

A kazánon kívül kiegészítő fűtésként egy hangulatos kandalló is helyet kapott a nappaliban, ami két helyiséget is képes felfűteni, nyáron a hűtésről pedig inverteres klíma gondoskodik. A ház biztonságát telefonon is követhető, külső kamerarendszer és kiépített riasztó biztosítja.

A meseszép házat tehát a legapróbb részletekig megtervezve újították fel, így az teljes berendezéssel együtt eladó, új tulajdonosának csak a bőröndjeit kell majd hoznia költözéskor.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hirtelen megszólalt Áder János

Hirtelen megszólalt Áder János

Érdekes témát vetett fel.

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Érvényesül-e a „játékok finanszírozzák magukat” elv?

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

© 2024 (v2.202102)