Stílusos elegancia Balatonfüreden: íme egy gyönyörű luxus kúria!

Nem mindennapi ajánlatot hoztunk ma, méghozzá az északi-part legkedveltebb településéről, Balatonfüredről. Egy nemesi kúriát kínálnak eladásra, mely varázslatos múltjával és patinás megjelenésével a város ékköve. A luxus ingatlan igazi kuriózumnak számít, ennél különlegesebbet keresve sem fog találni, legyen szó akár vállalkozásról, akár magán rezidenciáról.

Korábban az északi part egyik legnagyobb és legszebb nemesi kúriája volt ez az épület, ami a balatonfüredi műemlékek között is az egyik legrégebbi. Anno, a 18. század végén – 19. század elején építették a kor legnagyobb magánkézben lévő épületegyüttesét, méghozzá a régi Római út mellé, mely egykor a legelegánsabb nyári lakoknak adott otthont. Napjainkban teltházzal működő elegáns kúria hotelként funkcionál az épület és egyik legnagyobb presztízsetekkel bíró balatoni műemlékként tartják számon. A 71.-es főút és a sétány nyüzsgő forgatagától messzebb, csendes, balatoni panorámás telken található az épület, mely nyugodt környezete ellenére, a látnivalóktól és a mindennapi kényelemhez szükséges üzletektől és szolgáltatóktól egyaránt 10-15 perces sétányira van.

Az épület kései barokk, illetve Copf-stílusjegyeket visel magán, melyeket a 2007-ben történő teljeskörű restaurálás alkalmával is igyekeztek megőrizni. Mai formáját tehát a Hungaria Nostra díjjal honorált felújítást követően nyerte el az ingatlan, ahol a cél egy olyan elegáns épület kialakítása volt, mely egyszerre nyújtja egy letűnt kor eleganciáját és a mai igényeknek megfelelő luxust. Éppen ez a kettősség adja a kúria patináját. Az U-alakú ingatlanban több közösségi helyiség és privát részek egyaránt helyet kaptak. Borospincékkel, fogadóteremmel, oktató teremmel, drinkbárral és wellness-részleggel is rendelkezik az épület, melynek kapacitása jelenleg 30 fő. Az épületben továbbá HACCP minősítéssel rendelkező konyhai rész, társalgó és étkező is helyet kapott.

 

A vendégek részére jelenleg két nagyméretű apartman, (nappali +3 hálószobás, illetve nappali + 2 hálószobás), 6 db saját fürdőszobával rendelkező szoba, illetve 2 minikonyhával felszerelt udvari apartman, valamint 2 belső udvari apartman áll rendelkezésre. Minden helyiség a mai kor kényelmének és igényeinek megfelelően luxusmódon bútorozott, az adottságoktól függően, hol modernebb stílusban, hol pedig antik dominanciával.

A kúriát körülölelő parkosított udvarban pihenőágyakkal felszerelt napozóterasz, kerti ülőgarnitúrákkal felszerelt grillező helyiség és természetesen zárt parkoló található. A korábban említett wellness részleg 8 fős finn-szaunával, illetve 3 fős infraszaunával kínál kikapcsolódási lehetőséget.

Az épület jelenleg tehát teltházzal működő elegáns hotel, de kiválóan alkalmas nagy családi rezidenciának, esetleg egy összetartó baráti kör társas ingatlana lehet vagy jelenlegi rendeltetéséhez hasonlóan butikhotel/étterem /egyéb idegenforgalmi vállalkozásnak adhat otthont, melynek sikerességét Balatonfüred népszerűsége és az ingatlan nívója egyaránt garantálja.

Tekintse meg a Kúriáról készült videót!

 

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője, az Indra Ingatlan támogatta.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A Pénzügyminisztérium új épületére bezzeg van pénz: 61 milliárd forint

A Pénzügyminisztérium új épületére bezzeg van pénz: 61 milliárd forint

Végösszeg a májusi átadó után várható.

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Az immár négy politikai ciklus során felépített sajátos magyar társadalmi-gazdasági-politikai szisztémával nem lehet egy újabb évtizedet eltölteni az integrációs szervezetben. 

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

© 2024 (v2.202102)