Minőségi laminált padlók a lakásban

A laminált padló ma a legelterjedtebb melegburkolatnak mondható, a megfelelő termék kiválasztása mégis kérdések sorát vetheti fel. Az alábbi írás abban segít, hogyan találhatjuk meg az igényeinknek megfelelő minőségi padlót.

Ne felejtsük, nincs általános jó tanács! Más-más elvárásokat támasztunk a laminált padlóval szemben, ha mászó kisgyermekünk van, ha súlyzós edzéseket végzünk a padlón vagy akkor, ha a tisztaság a legfontosabb számunkra. Kellő odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk a számunkra tökéletes terméket.

Lapvastagság – a hosszú élettartam garanciája

Minél vékonyabb lapokat választunk, annál hamarabb fogunk problémákkal szembesülni. Nem véletlen, hogy a szakemberek nem ajánlják a 6 mm vastagságú padlókat, amelyek előnyös tulajdonsága az alacsony árban ki is merül. 

Átlagos igények esetén megfelelők lehetnek a 8 mm vastagságú padlók, ám ezeket is inkább kisebb igénybevételű helyiségek burkolására ajánljuk. Ha a tartósság fontos szempont, válasszunk inkább 10-12 mm vastagságút, ezek rendszerint nagyobb kopásállósággal is rendelkeznek.

Apropó, kopásállóság

Kétségkívül fontos tulajdonság, hiszen a rendszeres használat során a védőfelület kopik és sérül. Igaz ez a közlekedő, az előszoba vagy egy nagycsaládos nappali esetében, viszont egy hálószobában aligha szükséges kopásból adódó problémákkal szembesülni. 

A kopásállóságot AC besorolás mutatja: AC1, AC2, egészen AC5-ig. Minél nagyobb a szám a jelölés mögött, annál többet bír a padló. Az AC1 lapok hálószobákban, vendégszobákban lehetnek megfelelők. Ha fennáll a lehetősége, hogy megváltoztatjuk a helyiség funkcióját – például a hálóból dolgozót csinálunk –, inkább válasszunk magasabb besorolású terméket! 

Az AC2-es padlók átlagos forgalmú nappalikban és étkezőkben jelentenek észszerű választást. Nagycsaládok esetében ajánlott AC3-as lapokat választani. AC4-es padlókra pedig kifejezetten nagy forgalmú helyiségekben lehet szükség; irodákban, rendelőkben, vendéglátóhelyeken is megfelelőnek bizonyulnak. AC5-ös padlót válasszunk, ha bevásárlóközponttá szeretnénk alakítani a lakásunkat…

A kopásállóság mellett az alkalmazási osztály kétszámjegyű jelölésével is találkozunk. Az első számjegy az alkalmazás környezetére utal; ez alapján lehet háztartási (2) vagy kereskedelmi (3) besorolású. A második számjegy a padló igénybevételi mértékét jelöli 1 és 5 között; minél nagyobb a szám, annál jobban bírja a strapát. Például egy 24-es jelölésű padló háztartási (2) használatra készült, de kifejezetten nagy igénybevételre (4) tervezett padlót takar.

Szín és minta

A hosszú élettartam legfőbb garanciája, ha elégedettek vagyunk a padlóval… Éppen ezért fontoljuk meg alaposan, milyen színnel és mintázattal ellátott terméket választunk! 

Érdemes szemügyre venni a lapokat. A minőségi termékek esetében a mintázat változatos, ezáltal természetesebbnek hat. Ha minden lapon ugyanazt a mintázatot találjuk, a felület kifejezetten ócska hatást fog kelteni. Szerencsére a korszerű minőségi termékek esetében nemcsak a változatos felület adott, hanem azok a dekorációs technikák is, amelyek az eredetiség hatását keltik. Sőt, egyes laminált padlók felületei ma már a fa egyenetlen tapintását is képesek visszaadni. 

És mi a helyzet az árakkal?

Ahogyan általában, a laminált padlók esetében is az ár-érték arányt kell szem előtt tartanunk; érdemes kiemelt figyelmet szentelni a MYSTYLE és a B!DESIGN laminált és vinyl padlóinak, amelyek nagyszerű választást jelentenek az igényes otthonra vágyók számára!

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)