Hogyan válasszunk színeket a meglévő padlónkhoz?

Míg egy szobát néhány évente átfestünk, sőt a bútorokat is lehetőségünk van gyakrabban lecserélni, addig a padlóburkolatot már jóval ritkábban cseréljük, különösen például a parkettát, amit elég felcsiszolni. Így viszont fontos, hogy minden felújítás alkalmával a padló színével is számoljunk, hozzá illő színeket találjunk, amihez természetesen elengedhetetlen az is, hogy már a padló kiválasztásánál is jól átgondoljuk, hogy mi lesz az a szín, amihez évek múltán is megtaláljuk a hozzá illő festéket, bútorokat. Mai cikkünkben abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy milyen padlóhoz, milyen színeket érdemes választani.

Kerüljük a meleg színeket, ha fa padlónk van

A parkettát, illetve a fa természetes színét és mintázatát utánzó laminált padlókat nagyon sokan kedvelik, ám ezeknek a színe meleg és elég nagy felületet borítanak egy-egy helyiségben. Ezért ezt muszáj mindenképp hideg színekkel ellensúlyozni. A fehér és a szürke például gyakori választás, amit természetesen valamilyen élénkebb színnel is kiegészíthetünk. Ennek a VIII. kerületi lakásnak az egyik hálószobájában is a fehér és a szürke dominál a fa padló mellett, a színpalettát pedig remekül kiegészíti az ágytakaró élénk lila színe.

A fa nem egy semleges szín

Sokan esnek abba a hibába, hogy a fa padlóra egész egyszerűen úgy tekintenek, mint egy semleges színű burkolatra. Pedig a fa nem egy semleges szín és a fa padlóburkolatok számtalan színben elérhetőek, ezért például a fal színének kiválasztásánál is nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a padló színét.

Kép forrása: decoist.com

Ellenben nagyon jól mutat semleges színekkel

Ugyanakkor a fa padlóburkolathoz a semleges színek, különösen például a barna vagy a szürke árnyalatai remekül passzolnak. Ennek a VI. kerületi lakásnak az egyik hálószobájában például szürkét és fehéret választottak a fa padlóburkolathoz.

Sötétebb padlóhoz világosabb falak

Természetesen a fa padlóknak is rengeteg árnyalata van az egészen világosaktól az egészen sötétekig. A sötét színű padlóktól sokan ódzkodnak, pedig ezek is remekül mutatnak, tágas terekben, nagy belmagasságú helyiségekben. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a sötét padlókhoz mindig világos falszínt válasszunk.

Kép forrása: decoist.com

A szürke padló remekül passzol más színekhez

Mivel nagy divat lett az elmúlt években a szürke szín, így szürke, fa mintázatú laminált padlóval, vagy akár szürkére festett fa padlóval is találkozhatunk. A szürke pedig számtalan, akár élénkebb színnel is remekül mutat, mint például a sárga, vagy a kék, sőt a kékek közül a tengerészkék is. Ebben a tahitótfalui házban fehér, bézs, szürke, illetve piros, kék és rózsaszín árnyalatokat választottak a szürke padlóhoz.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)