Megállíthatatlanul épülnek ezek az energiatakarékos otthonok a Corvin-negyedben!

Napjainkra az energiatakarékosság fő szempont lett a lakásvásárlásnál, a legkisebb költségvetéssel fenntartható otthonokat pedig az új építésű projektekben találhatjuk meg. Ám ezekre sokszor éveket kell várni, és akkor az építőiparban megszokott csúszásokkal – amelyek várhatóan egyre drasztikusabbak lesznek – még nem is számoltunk. A Corvin-negyedben azonban ütemterv szerint épül egy kiváló adottságokkal rendelkező lakóprojekt.

A Nap 22 társasház építése a kezdetektől ütemterv szerint halad, így idén év végére már el fogja érni a szerkezetkész állapotot. Mindez azt jelenti, hogy az eredeti terv szerint, 2023 végén valóban át fogják adni a lakásokat első tulajdonosaiknak, ami az építőiparban ritkaságnak számít, különösen most, amikor munkaerő és építőanyag hiánnyal küzd az ágazat.

De ez még nem minden, a Nap 22 társasházban ugyanis a kiváló hőszigetelésnek, a nyílászáróknak és a hőszivattyús, mennyezeti hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően a lakások „BB”, azaz közel nulla energiaigényűek lesznek.

Mindez pedig még lakásonként programozható termosztáttal, beépített redőnytokokkal, elektromos redőnyelőkészítéssel és okosotthon rendszer előkészítéssel is kiegészül, amit a tulajdonosok saját igényeik alapján felár ellenében tovább fejleszthetnek. Az okosotthon rendszer egyéni továbbfejlesztésével tehát lehetővé válik a fűtés, az árnyékolás vagy a villanykapcsolók távolról történő irányítása, amivel további energiamegtakarítást lehet elérni.

A lakásvásárlás természetesen mindig befektetés is egyben, még akkor is, ha saját célra vásárolunk. A jelenlegi gazdasági helyzetben pedig különösön jó ötlet lehet pénzünket ingatlanba fektetni. Azt, hogy egy ingatlan valóban jó befektetésnek minősül-e pedig nemcsak a minősége és az energiatakarékossága, hanem az elhelyezkedése is nagymértékben meghatározza. A Nap 22 társasház Budapest egyik legnépszerűbb környékén, a VIII. kerületi Corvin-negyedben, egy nyüzsgő városrész csendes, napfényes utcájában, a Nap utcában épül.

Ide nemcsak a Corvin sétány és a Corvin Plaza esik közel, de könnyen elérhető távolságban van több felsőoktatási intézmény, a 3-as metró és a 4-es, 6-os villamosok megállója is. Ugyanakkor a beruházás az előírtnál nagyobb zöldfelülettel és kis lakásszámmal, mindössze 38 lakással valósul meg. Tehát a lüktető belváros szívében is biztosított a csendes, zöld környezetben történő pihenés és a családias, összetartó lakóközösség.

Mindezek befektetés szempontjából tökéletessé teszik a Nap 22 társasház lakásait, de a változatos lakáskínálatnak köszönhetően minden korosztály megtalálhatja itt ideális otthonát, és a családok élhetnek az otthonteremtési támogatások adta lehetőséggel is.

A legtöbb lakás természetesen erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, a fiatalos projektben pedig elektromos roller tárolót is kialakítottak, amelyből a töltőállomás sem hiányozhat.

Érdemes azonban sietni, ugyanis a lakások 40%-a már az előértékesítés során gazdára talált. Így a finanszírozó bank is be tudott szállni a projektbe, ami további garanciát jelent arra, hogy ezek a lakások valóban határidőre elkészülnek.

A cikk megjelenését a Nap 22 társasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Svédország Gripeneket adna át Ukrajnának

Svédország Gripeneket adna át Ukrajnának

Rakéták zúdultak Kijevre és Harkivra, erőműveket is támadtak az oroszok.

Orbán Viktor megint megosztott és tovább uralkodik

Orbán Viktor megint megosztott és tovább uralkodik

Főszerkesztői jegyzet arról, hogy a héten a kormányon belül átrendeződtek az erőviszonyok. Vagy, ha úgy tetszik, azok csak a helyükre kerültek.

Sajnos igaz a hír, drágább lett a dollár

Sajnos igaz a hír, drágább lett a dollár

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

© 2023 (v2.202102)