Minden hetedik ember munkáját elveszi a robotizáció, pánik helyett érdemes felkészülni

A világ munkaerőpiaca folyamatosan változik, előrejelzések szerint a mai ovisok 65 százaléka olyan munkát végez majd, ami ma még nem is létezik, mint például vertikális kertész vagy drónkezelő lesz – derül ki a Randstad Rugalmasság a munkaerőpiacon című, globális trendeket feldolgozó, magyar adatokat is tartalmazó tanulmányából.

Ez a folyamat persze nem új vagy példa nélkül való. Egy mai fiatal számára a jegesemberek, a mosónők vagy éppen a telefonközpontos kisasszonyok legfeljebb régi könyvek lapjairól ismerősek – és ez csak néhány kiragadott példa arra, hogyan tett feleslegessé korábban létező munkákat a technológiai fejlődés. 

A jó hír az, hogy az ehhez hasonó technológiai robbanások során egyrészt mindig több új munkahely keletkezik, mint amennyi megszűnik, másrészt azok magasan képzett, jobb munkakörülményeket és fizetést biztosító állások lesznek. 

A mesterséges intelligencia, a robotizáció, és az internet három olyan tényező, amelyek alapjaiban fogják átalakítani a ma létező munkaerőpiacot, és az előrejelzések szerint az összfoglalkoztatottság emelkedése ellenére átlagosan minden hetedik munkavállaló fogja elveszíteni a munkáját az automatizálódás közvetlen következményeként.

Jobinfo cikk infografika robotizáció

Ez az átalakulás a tanulmány szerint háromfajta új munkakör megjelenéséhez fog vezetni:

  • Úttörő típusú munkák: olyan munkakörök, amelyek a technológiai fejlődéssel együtt újonnan jönnek létre
  • Jóléti munkák: a megnövekedett termelésnek köszönhetően létrejövő állások
  • És az „Utolsó mérföld” munkák: azok a  foglalkozások, amelyeket (még) nem lehetett automatizálni

Mit tegyen az, akinek az állását fenyegetik a robotok? 

Elsősorban: legyen rugalmas, és gondolkodjon, tervezzen előre. 

Természetesen nem lehet mindenki programozó vagy robottervező, bár manapság a távmunka, és az online elérhető képzések és a YouTube által biztosított kincsesbánya korában némi elszántsággal és szorgalommal gyakorlatilag bárki átképezheti magát valamilyen keresettebb területre. 

De a munka világában a nem műszaki jellegű készségek is központi szerepbe kerülnek majd a csúcstechnológiai állások mellett. 2030-ra a tanulmányok szerint a legkeresettebb munkavállalói kompetenciák között lesznek az olyan humán készségek, mint a kritikus gondolkodás, a kreativitás és az érzelmi intelligencia.

Emellett pedig mindig lesznek olyan munkakörök, amiket jelen tudásunk szerint igen nehéz lesz automatizálni, a személygondozás és a háztartási szolgáltatások elvégzésére az emberek sokkal alkalmasabbak, mint a gépek. De ide sorolhatunk minden olyan munkakört, amihez nagy empátiára van szükség. 

Nem csak az egyénen múlik, a társadalmak felelőssége óriási

Ahhoz, hogy az emberek legnagyobb része megfelelően boldoguljon majd a következő évtizedek munkaerőpiacán, mindennél fontosabb, hogy az oktatási rendszereket felkészítsük ezekre a munkakörökre. 

Ehhez a tárgyi tudás mennyiségének növelése helyett készségeket kell tanítani a következő generációknak, például az önálló tanulás és továbbfejlődés készségét, de ide tartoznak a jelenleginél sokkal magasabb színvonalú technikai készségek, a kritikus gondolkodás készsége is

Emellett pedig partneri viszonyt kell kialakítanunk a közszféra és a magánszféra között – összekapcsolva a munka világát az oktatással – ami megteremti az élethosszig tartó tanulás lehetőségeit a dolgozók szakmai életútjának támogatása és az új munkakörökre való átállásuk segítése érdekében. 

Az ide vezető út fontos kulturális változásokat igényel: globálisan érvényes trend, hogy a legkisebb arányban azok tanulnak és képzik magukat, akiknek munkáját leginkább fenyegeti a robotizáció. Míg az automatizációnak erősen kitett állásokban dolgozóknak csak egyharmada vesz részt valamilyen képzésben, az alacsony kockázatú pozíciókat betöltők között ez az arány meghaladja a 60 százalékot. 

Ha Ön is olyan állás után nézne, ahol lehetőség van pl. magasabb fizetésre, vagy rugalmas időbeosztásra, ajánljuk a Jobinfo.hu-t, ahol jelenleg is 20.000 állásajánlat várja, sőt létrehoztak egy olyan platformot, ami még inkább leegyszerűsíti és felgyorsítja az álláskeresés folyamatát. A CVDB platformon az álláskeresői fiók létrehozása és az önéletrajz feltöltése ráadásul rendkívül egyszerű és nem vesz 5 percnél többet igénybe. A portál munkatársai segítenek abban, hogy új, esetleg jobb állásra találjon a váltásra nyitott, esetleg épp állástalan munkakereső.

A regisztrációval pedig nem csak a sikeres álláskeresés esélyeit növelheti meg, hanem egy új iPhone-t is nyerhet, ugyanis az önéletrajz feltöltésével automatikusan részt vesz a sorsoláson

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Este 21 órakor a futball Európa Bajnokság döntőjén drukkolhatnak Spanyolországért, illetve Angliáért a sportrajongók. Vajon ki nyer ma este? 

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

© 2024 (v2.202102)