Tip-top kis házikók a Velencei-tó partjáról

Mit tegyen, aki vízparti nyaralóra vágyik, de nem szeretne a Balatonig utazni minden hétvégén? Nézzen körül a Velencei-tó partján! Bár a tó környékéről az utóbbi években főképpen az alacsony vízszint miatti aggodalom okán hallottunk, reméljük, a vízpótlás előbb-utóbb megnyugtatóan rendeződik, és a fővárostól csendesebb időszakban fél óra alatt elérhető üdülőfalvak újra a régi fényükben tündökölhetnek.

Na de mit talál az, aki ott vadászik egy jó kis nyaralóra? Ebben a mustrában velencei-tavi nyaralókat nézegettünk. 

Téliesített apró házikó mindenféle extrával

Aprócska ez a 40 négyzetméteres nyaraló, amely Agárd központjában, a strandtól öt perc sétatávolságban helyezkedik el. A téliesített házikóban elektromos fűtést alakítottak ki, de a leendő tulajdonos kényelmét szolgálja az elektromos kapu és az öntőzőrendszer is. Az extrák persze az árban is megmutatkoznak, a négyzetméterenként 1.3 millió nem kevés egy velencei-tavi nyaralóért.

Mindennel együtt, aki olcsón fenntartható, két személynek alkalmas házat keres, amit esetenként akár vendégházként is hasznosíthat, lehet, hogy éppen itt találja meg a számításait. A ház a fotók alapján kívül-belül egyben van, és a fedett teraszon igazán hangulatos lehet ücsörögni egy békés nyári este. 

Igazi békebeli nyaraló, szép kerttel

Ugyan csak 65 négyzetméteres, mégis három hálószobát rejt ez a hagyományos kialakítású, szépen karbantartott nyaraló. A titok nyitja az, hogy a felső szintet (egy háló+mosdó) kívülről, önálló lépcsőn lehet megközelíteni. Tudom, tudom, nem mindig a legkényelmesebb ez az egykor oly’ divatos megoldás, de mindenképpen nagyon jót tesz a belső helykihasználásnak, és élhető, ha valaki főképpen tavasztól őszig használja a nyaralót. 

A strandtól gyalog pár percre található ház a képek alapján jelenleg is jól használható állapotban van, ha viszont valakinek még futja a büdzséből, a konyha-fürdőszoba traktus elbírna egy kis esztétikai tuningot. 

Nagy ház, érdekes alaprajzzal 

A tóparthoz közel, de nem zavaróan közel, a nyári parti zenés mulatságok hanghatásán éppen kívül fekszik ez a 112 négyzetméteres, érdekes alaprajzú ház. A képek alapján valószínűleg egykor egy tornác lehetett a beltéri közlekedő helyén, most innen nyílik a három hálószoba és a fürdő. 

A három háló közül kettő kifejezetten méretes, és tágasnak tűnik a nappali-konyha-étkező traktus is. A kertből-telekből a képeken sajnos nem túl sok minden látszik, de 1200 négyzetméteren az elhivatottak igazi édenkertet varázsolhatnak – a vastag pénztárcával rendelkezők meg akár medencét is, ekkora helyen tuti elfér. 

Azta, micsoda cserépkályha!!!

Családi háznak épült, jelenleg nyaralóként használják ezt a földszintes, 90 négyzetméteres, nem túl nagy telken álló lakot, amelynek első számú látványossága kétségkívül a nappali és a legnagyobb háló közös falán található gigantikus cserépkályha.

A ház tágas, és a fotók alapján szép állapotban is van, akár azonnal is használatba vehetőnek tűnik. Ha én lennék a vevő, biztosan végiggondolnám, mit lehet kezdeni a fürdő-konyha-nappali részleggel, mert az első kettő nagyon pici, emiatt a nappaliban púposkodik a hűtő, és ezt eléggé utálnám – nem csak esztétikailag, hanem praktikus szempontok alapján is. Szintén érdekes a konyhától messze lévő étkező, de maximum azt mondjuk rá, hogy veranda, az meg minden nyaralóban jól jön. 

Igazán oldschool, igazán helyes

Nem tagadom, valóban meglehetősen régimódi a képek alapján ez a 78 négyzetméteres, meglehetősen szűkszavúan hirdetett, Agárd csendes részén található ház. Mégis, tele van hangulatos részletekkel, kezdve a bejárat előtti fedett terasszal, ami baráti beszélgetésre pont olyan alkalmas lehet, mint távoli irodának.

A hirdetés alapján a 78 négyzetméteren négy szobát találunk – ha jól tippelek a képekből, nappali plusz egy háló a földszinten, két háló az emeleten, és mitagadás, az egész elbírna némi felújítást, de összességében így is szerethető és jól használható házikónak tűnik. Az épület alápincézett, és a garázs alatt szerelőakna is van. 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)