Felfordul az ingatlanpiac? Merre tovább hirdetők?!

Mi történik már megint az apróhirdetési piacon?! Új gazdája lesz a Jófogásnak! Még nem lehet tudni, hogy ki lesz az, de egy biztos, mindez  alaposan felforgatja majd az online apróhirdetési piacot, azon belül is az online ingatlanhirdetési piacot.

Jelenlegi tulajdonosa, az Adevinta csoport ugyanis eladja magyarországi üzletrészeit, azaz a jól ismert apróhirdetési oldal mellett a Használtautó.hu apróhirdetési oldalt és az Autónavigátor.hu online autós magazint is. – derül ki a 11 országban működő nemzetközi cégcsoport 2022-es üzleti évének beszámolójából.

Az Adevinta cégcsoport vezető online apróhirdetési specialista, amelynek portfóliója több mint 25 digitális márkát foglal magában. A vezető márkák közé tartozik a franciaországi élvonalbeli leboncoin, Németország vezető apróhirdetési oldalai, a mobile.de és az eBay Kleinanzeigen, a hollandiai Marktplaats, a spanyolországi fotocasa és InfoJobs, az olaszországi Subito, valamint a gyorsan növekvő OLX Brasil 50%-os részesedése.

Az Adevinta csoport 2022. negyedi negyedévének legfontosabb eredményei közt megemlíti, hogy a 2022-es pénzügyi év valamennyi célkitűzése teljesült a piaci ellenszél ellenére is, ugyanakkor fontos eredménynek tartják az is, hogy a 2022-es portfólió-optimalizálás felülvizsgálata lezárult, a magyarországi értékesítési folyamat elindításával.

Bár a társaság határozottan jó évet zárt 2022-ben, ugyanis a forgalmuk 8%-kal a nyereségük pedig 7%-kal emelkedett, ami nem marad el sokkal az előző évi 10%-os növekedéstől, mégis úgy döntöttek, hogy eladják magyarországi érdekeltségeiket. Ezt a döntést annak ellenére hozták meg, hogy a magyar piacban kiaknázatlan potenciált látnak, de nem feltétlenül gondolják azt, hogy az Adevinta lehetne az a hosszú távú tulajdonos, amelyik támogatni tudja a platformokban rejlő lehetőségek kibontakoztatását.

Még nem lehet tudni, hogy ki lesz az új tulajdonos, azt majd csak a bejelentés napján hozzák nyilvánosságra – tudta meg a Forbes.hu az Adevinta magyar leányvállalata, az Adevinta Classified Media Hungary-től, de az biztos, hogy olyan új tulajdonost szeretnének találni, amelyik képes a Jófogás, a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu márkák számára a megfelelő fókuszt és szakértelmet biztosítani.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Mutatjuk Európa legjobb meddőségi klinikáinak a listáját.

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Raktárakat és radarokat is szétlőttek az oroszok.

Még nagyobb bajt előzhetett meg a teljes káoszt hozó informatikai leállás?

Még nagyobb bajt előzhetett meg a teljes káoszt hozó informatikai leállás?

Ezerszámra törölt repülőjáratok, akadozó banki rendszerek, pánik világszerte egy szoftverfrissítés miatt. De mit akartak javítani és mi jó származhat ebből?

© 2024 (v2.202102)