Mi lesz veletek „B” kategóriás irodaházak?

Ma már mindenki, aki csak teheti „A+” kategóriás irodát bérelne, hiszen ezekben nem csak a rezsi alacsonyabb, de ma már egy cég imidzsében nagyon sokat számít, hogy környezetbarát, modern, ergonómikus, rugalmas és hibrid munkavégzésre alkalmas, közösségi terekkel is rendelkező irodát válasszon.

Így a „B” kategóriás vagy annál rosszabb minősítésű irodaházak meglehetősen nehéz helyzetben vannak. Az ő bérlőiket sokkal komolyabban érintette az energiaárak emelkedése, akiknek a közelmúltban járt le a szerződésük, azok közül már sokan nem is hosszabbítottak, és akiknek a közeljövőben jár le a szerződésük, azok sem biztos, hogy meghosszabbítják szerződésüket.

Bár a kedvezőbb bérleti díj vagy esetleg a frekventált elhelyezkedés okán még mindig lesznek olyan bérlők, akik nem fognak költözködni, őket valószínűleg csak különböző kedvezmények árán tudják majd az irodaházak megtartani. Sok irodaház például úgy reagált az energiaár emelkedésre, hogy engedélyezte bérlőinek az irodaterület egy részének albérlő részére történő kiadását, amennyiben a bérlőnek kisebb irodaterület is elég volt.

 

Ha irodát, raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon! Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot! https://irodahaz.info/

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget: https://www.raktar.info/

 

A „B” kategóriás irodaházak így azonban várhatóan, szépen lassan ki fognak ürülni. Kérdés, hogy mit tehetnek még azért, hogy bérlőiket megtartsák, vagy új bérlőket vonzzanak a megüresedett helyekre. A válasz első körben kézenfekvőnek tűnik: korszerűsíteni kell őket. Azonban ezeknek az elavult épületeknek a korszerűsítése sokkal többe kerül, mint az új, hipermodern irodaházak felhúzása. Kisebb volumenű korszerűsítésekkel, mint például napelemek elhelyezésével, azonban lehet kisebb mértékű rezsicsökkenést elérni, így egy jó elhelyezkedésű irodaháznak még mindig van esélye bérlőket találni.

Ám sok szakértő szerint az elavult irodák felújításánál már az is olcsóbb, ha lakásokká alakítják őket, külföldön azonban sok „B” kategóriás irodaházat inkább lebontanak, ugyanis úgy vélik, hogy a bontás és új korszerűbb irodák építése még a lakássá alakításnál is olcsóbb.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Este 21 órakor a futball Európa Bajnokság döntőjén drukkolhatnak Spanyolországért, illetve Angliáért a sportrajongók. Vajon ki nyer ma este? 

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

© 2024 (v2.202102)