Ipari stílus, modern kényelem: új otthon-értelmezés a XIII. kerületben

Amikor ingatlanfejlesztésről beszélünk, gyakran gondolunk a szokványos elemekre, újépítésű lakások, modern kialakítás, kényelmi szolgáltatások: piacképes, ám nem különösebben izgalmas koncepciók jutnak eszünkbe. Ezért aztán mindig érdekes, amikor olyan beruházások bukkannak fel, amik valamilyen pluszt kínálnak, legyen az egyedi stílus, különleges műszaki megoldások vagy fenntarthatóság.

A világ minden táján találkozhatunk ilyen fejlesztésekkel, például New Yorkban az újrahasznosított loft lakásokkal, vagy Sydney-ben az öko-barát, fenntartható lakókomplexumokkal. Ezek az ingatlanok nemcsak stílusosak, és a leendő tulajdonosok életét teszik izgalmasabbá és komfortosabbá, de hosszú távon nagyszerű befektetést is kínálnak, hiszen általában értékállóbbak is, mint a “tucatlakások”.

Budapest XIII. kerülete ideális példa erre a trendre. Az egykori ipari negyedből virágzó városrésszé válva a kerület egyre több embert és céget vonz, köszönhetően a megújuló szolgáltatásoknak és a fejlett infrastruktúrának. Lassan két évtized töretlen fejlődés után Budapest egyik legkülönlegesebb negyedévé vált, ahol egyszerre vannak jelen a hagyományos polgári értékek – építészetben, oktatásban, gasztronómiában, kultúrában -, és a legfrissebb trendek. Ráadásul a közeli oktatási- és egészségügyi intézmények, vásárlási-, sportolási- és szórakozási lehetőségek ideális választássá teszik minden korosztály számára.

Ebben a pezsgő környezetben folyik a város egyik izgalmas új ingatlanfejlesztése. A Loft52 társasház különlegessége a kerületre jellemző ipari loft jelleg találkozása a 21. századi, fenntartható otthonokkal. A társasház koncepciója a környezettudatos tervezésre és a különleges műszaki megoldásokra épül, melyek meghaladják a szokásos újépítésű házak műszaki paramétereit, biztosítva ezzel a lakók kényelmét és biztonságát.

Az épületben három lépcsőházban összesen 84 lakás készül, a stúdiólakásoktól a családi méretű, 2 hálószobásig mindenki találhat igényeinek megfelelőt. Az épület eredeti hangulatából és adottságaiból adódóan a belsőépítészeti kialakítás is tükrözi ezt a poszt-indusztriális jelleget: a megszokottnál nagyobb belmagasság és a hatalmas üvegfelületek nem csupán dizájnelemek, hanem a lakók számára tágas és világos tereket biztosítanak.

A társasházban rendkívül alacsony környezeti terhelésű, fenntarthatóan üzemeltethető otthonokat terveztek. E cél érdekében központi szerep jutott a megújuló energiafelhasználásnak és az olyan energiatakarékos megoldásoknak, mint a magas hatékonyságú VRF hűtő-fűtő rendszer és a hőszigetelt, 3 rétegű, 5 kamrás nyílászárók, amelyek hőhídmentes szigetelést biztosítanak. Az alacsony rezsi érdekében, lakásonként mérhető és helyiségenként szabályozható házközponti fűtés rendszert építenek ki.

Az épület zárt udvara nemcsak az exkluzív és pihenésre alkalmas parkosított zöldterületnek ad helyet, hanem biztonságos felszíni parkolóknak is. A teremgarázsban és a zárt udvaron több mint 70 gépjármű számára épült ki parkolóhely, amelyek között elektromosautó töltésére alkalmas beállók is találhatók.

A beruházó Indotek Group egy stabil, hosszú évek óta a piacon lévő vállalat, amely elkötelezett a magas minőségű és különleges stílusú ingatlanfejlesztések iránt. A cég szakmai háttere és stabilitása garancia a vevők számára, hogy beruházásuk biztonságban van, és nem kell attól tartaniuk, hogy elveszítik a pénzüket, vagy megtévesztik őket.

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)