Ingatlaneladás banális hibákkal! Fogadjunk, hogy ezek közül minimum egyet Ön is elkövetett már…

Az ingatlaneladás nem mindig egy hálás feladat, hiszen sokszor szeretett otthonunktól kell megválni és nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy miképpen lehet a leghatékonyabban továbbadni az adott ingatlanon. Sokan magabiztosan hiszik, hogy maguktól is egészen biztos, sikeresek lesznek, ám számos esetben ezeknek az embereknek csak a szája nagy, az eredményre meg majd annyit lehet várni, mint a felsővezeték-szakadás miatt késő vonatra… azaz inkább maradjunk otthon. Azért néhány alapvető információval érdemes tisztában lenni és egy kis előzetes kutatást végezni az ingatlanpiac területén sem fog senkinek se fájni. Mi most összegyűjtöttük a legbanálisabb hibákat, amik közül minimum egyet Ön is egészen biztos elkövetett már, ha ingatlaneladásra adta a fejét. De ne aggódjon, nincs olyan hiba, amit ne lehetne javítani! Mi azért vagyunk, hogy a helyes irányba tereljük.

  • Azt hiszi mindenhez IS ért!

10000 kézen is nehéz lenne megszámolni, hogy mennyi spúr emberrel van tömve az ingatlanhirdető portálok sora, mert sajnálják azt a napi 1-2 kávé árát arra, hogy például egy hirdetés kiemeléssel segítsék azt, hogy legalább a megfelelő célcsoporthoz elérjen a hirdetésük. Tudjuk, hogy ezt nehéz feldolgozni, de bizony senki nem ül 0-24 a weboldalak előtt, hogy a 123. oldalra is átkattintson a találati listában, és sajnálatos módon oda fog sodródni a hirdetése, ha csak feltöltötte és annyiban is hagyta, mondván hogy Ön majd magától is el tudja adni az ingatlant, minek plusz forintokat költeni rá. 

  • Horribilis képeket tölt fel 

Nem lehet elégszer ismételni, hogy a jó képek kulcsfontosságúak! Persze, arról már nem is akarjuk meggyőzni, hogy egy profi fotós ára is megtérülne, mert tudjuk, hogy ha egy hirdetés kiemelésért már sajnálja a pénzt, akkor valószínűleg a gyereket is eladná két fillérért. Ugyanakkor Ön is készíthet informatív és jó minőségű képeket már egy korszerűbb telefonnal is, meg mondjuk ha Önnek nincs is, de legalább egy ismerősének biztos van szépérzéke. Bátran keresse fel, valószínűleg nem fogja leharapni a fejét, ha megmutatja neki a készült képeket és konstruktív kritikát kér.

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy maga az ingatlan is kulturáltan nézzen ki, ne legyenek szanaszét dobozok, szemét, mosatlanok és érdemes a személyes tárgyakat is elpakolni a fotózás idején már. A cél mindenképpen az, hogy olyan hangulatot árasszon az ingatlan, hogy ide már csak beköltözni kell, és minden új tulaj bele tudja magát képzelni az otthonba. 

  • A világ hetedik csodáját is elkérné az ingatlanért

Ha mindenképpen saját maga szeretné értékesíteni az ingatlant, akkor különösen fontos, hogy ne szaladjon meg Önnel a ló. Tudjuk, hogy csábító a plusz pár millió meg azt is tudjuk, hogy szeretettel építgette-szépítgette a kis kuckót, de bizony az ármegadásnál objektíven kell dönteni. Ha nagyon bizonytalan lenne, hogy mi a megfelelő ár, akkor nézzen körül a környéki eladó ingatlanok között, amiknek hasonló a méretük és a felszereltségük. Mindez jó irányadó lehet, de ha egy kicsi pluszt is hozzátesz ahhoz, hogy igazán magával ragadó legyen az Ön ingatlana, mint például egy tisztasági festést is véghezvisz és szépen berendezi a helyiségeket, akkor ebben az esetben megengedhető, hogy nem annyira szerénykedik az árral.

Na és mi történik akkor, ha minden csillog-villog, profi képeink vannak, az árat is szakértők határozták meg és még sincsenek érdeklődők?

Ekkor kell egy olyan oldalra is feltölteni a hirdetést, ami nagyszámú látogatottságot ér el napi szinten és ahol minden vásárlói réteg megtalálható. Az Ingatlantájoló, több mint 15 éves tapasztalatával egy megbízható választás lehet, ahol az ingyenes feltöltéssel nem is egy, hanem azonnal 2 oldalon jelenik meg a hirdetése. Az ingatlantajolo.hu mellett, a társoldalunkra, az otthonterkep.hu-ra is automatikusan áttöltődnek a hirdetések. 

Ahogy már említettük, fontos a kommunikáció és a korrekt prezentáció, amit mindenképpen érdemes megsegíteni egy hirdetői csomaggal is, hogy biztos legyen az eladás sikeressége. Az Ingatlantájolón az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy akár egy 14 napos csomaggal is kipróbálhatja a szolgáltatásokat, de sokkal kedvezőbb áron megtalálhatóak a 30, 60 és 120 napos csomagok is. Ezek a csomagok akár olyan szolgáltatásokat is tartalmazhatnak, mint Facebook hirdetés és partneroldali megjelenés. 

A már több mint 44 ezres Facebook követőtáborunk között egészen biztos, hogy képes megtalálni az új, potenciális vásárlóját, de bebiztosított a siker azzal, hogy 6 partneroldalunkon is hirdetjük az ingatlanát. Partnereink között olyan oldalak is jelen vannak, mint femina.hu, mfor.hu, és napi.hu.

Profi újságírók is írhatnak az ingatlanáról!

Ugye azt már megbeszéltük, hogy minden tökéletes és magával ragadó az ingatlanán, akkor meg miért ne élne azzal, hogy egy magazinba is bekerüljön? Az Ingatlantájolón a megfelelő hirdetői csomag választásával erre is van lehetőség! Az Otthontérkép Magazin felületén teszik közé kollégáink a megírt cikket, amit Önnel együttműködve készítenek el. Ezt a cikket további 6 partneroldalunkon is hirdetjük, és Önnek mást sem kell tennie, mint pár kattintással kiválasztani a hirdetői csomagot és várni az érdeklődőket.

Ha már egyszer hirdeti, akkor profin hirdesse!

Az Ingatlantájolón az a lehetőség is adott, hogy euróban hirdesse az ingatlanát, ami azért is szerencsés, mert az árfolyamkockázat is elkerülhető. Ráadásul, ha az ingatlan egy olyan helyen található, ami a külföldiek számára is érdekes lehet, akkor még nagyobb az esély, hogy az otthona rekordidő alatt elkel. Az árak euróban történő hirdetése során is egyszerűen összehasonlíthatóvá válnak, hiszen a rendszer az MNB napi árfolyama alapján kalkulálja az árakat, így az forintban is látható lesz az látogatók számára, és az ár szerinti listázás esetén is pénznemektől függetlenül teszi sorrendbe az eladó ingatlanokat.

Az ingatlan bemutatásánál alapos és kifinomult információval kell szolgálnunk, beleértve a méreteket, állapotot, környezeti tényezőket és más releváns adatok kiterjedt felsorolását. Az ingatlantajolo.hu pedig lehetőséget kínál arra, hogy teljeskörűen részletes adatokat tegyünk közzé, amelyek ráadásul könnyen kereshetőek is. Egy korrekt és precíz tájékoztatás hozzájárul ahhoz, hogy a vevők megbízható és átfogó képet kapjanak az ingatlanról.

Az Ingatlantájoló a fent említettek mellett számos további extra szolgáltatással is vár, hogy hirdetését valóban a célcsoportja igényeihez igazíthassa.

Csak a siker lebeg a szeme előtt? Akkor mindenképpen éljen az euróban történő hirdetés lehetőségével az Ingatlantájolón! Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően, a számos más előnnyel együtt, könnyedén segítheti elő, hogy az otthona minél előbb új tulajdonosra találjon, aki élvezheti annak kényelmét és szépségét.

Csakis az első hellyel elégedjen meg!

Törekedjen arra, hogy hirdetése az első helyen szerepeljen a listaoldalakon. Az Ingatlantájoló 3 szintű licitrendszerének segítségével, akár az alapértelmezett vagy területi keresésnél, sőt, bármilyen egyéb sorbarendezett keresés esetén is a hirdetése kerülhet az első pozícióba. Ez kizárólag az Ön taktikai képességein múlik. A licitálási lehetőség magánszemélyként is ugyanolyan esélyt biztosít arra, hogy az élre törjön, mint a kisebb vagy nagyobb hirdető irodáknak.

Elhatározta tehát, hogy a találati listák élére tör?

Az Ingatlantájoló rendkívül egyszerűvé teszi ezt számára, hiszen az egyedülállóan innovatív és kiemelkedő ár-érték arányú licit szolgáltatással percek alatt megvalósíthatja a célját. Ezt a szolgáltatást éppen azért alkalmazzuk oldalunkon, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon a hirdető felületen és az eladást is minél sikeresebbé tegyük.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)