Hagyományos beton – innovatív csomagolás

A Baumit folyamatos termékfejlesztésének fókuszában már hosszú évek óta olyan termékek állnak, melyek úgy tudnak hozzájárulni az egészségesebb lakókörnyezet kialakításához, hogy közben megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak és a fenntartható fejlődés követelményeinek is.

Ennek a fejlesztőmunkának az eredménye a „Természetes lakóklíma” elnevezésű termékcsalád, melyben elsősorban olyan vakolatok, glettek és festékek találhatók, melyek a beltéri páramennyiség szabályozásával és a levegőben található ionok számának növelésével hatékonyan hozzájárulhatnak a kellemesebb és komfortosabb lakótéri klímához.

A jelenleg is futó fejlesztések egy másik iránya az újrahasznosított anyagok felhasználási lehetőségeinek vizsgálata – számos ilyen projekt már a kísérleti fázis végén tart. Ez jelentheti egyes újrahasznosított anyagok használatát a termékek csomagolásánál (pl. újrahasznosított műanyagból készülő vödör), de akár a termékek összetételében is (pl. építési törmelék felhasználása a betonok adalékanyagában).

Különleges és egyedi megoldásoknak számítanak azok a megoldások, amikor a csomagolás is „beépül”, azaz része lesz a kész épületszerkezetnek. Ebben a folyamatban nyitott új fejezetet a Baumit All In Beton B20 nevű terméke. Jól ismert tény, hogy a világon – s így hazánkban is – évről évre emelkedik a keletkező csomagolási hulladék mennyisége. Nem kivétel ez alól az építőipar sem, ahol egyre nagyobb problémát okoz az építkezéseken az építőanyagok csomagolóanyagának kezelése, tárolása és elhelyezése. Figyelve korunk környezetvédelmi tendenciáit biztosak lehetünk abban, hogy a környezetbarát és újrahasznosítható csomagolóanyagok használatára vonatkozó – mind szigorúbb – előírások a jövőben egyre komolyabban fogják érinteni az építőipari tevékenységeket is.

Ebben a folyamatban jelent határozott és példamutató előrelépést a Baumit All In Beton B20 megjelenése a piacon. Maga a termék egy gyárilag előkevert szárazbeton, melyhez az építés helyszínén csak vizet kell keverni. Alkalmas mindenféle kisebb betonozási és javítási munkához a házban és a ház körül. Felhasználható minden olyan területen, ahol nincsen komolyabb statikai igénybevétel. (Ennek az az oka, hogy a gyárilag kevert zsákos betonok esetében a vizet az építkezésen adják az anyaghoz és az előírttól eltérő keverővíz-mennyiség alkalmazásakor a kész beton végleges szilárdsága nagymértékben módosulhat a tervezetthez képest).

Az igazi újdonságot a termék csomagolása jelenti. Ezeket a papírzsákokat ugyanis a szárazbetonnal együtt bele lehet dobni a keverőbe, speciális anyagának köszönhetően vízzel érintkezve a keverés közben szemmel nem látható elemekre bomlik és magát a betont erősítő szálerősítésként még annak teherbírását is javítja. A megoldás további előnye, hogy a munka után semmiféle építési hulladék nem keletkezik – jelentősen megkönnyítve mind a ház körüli, mind a nagyobb építkezéseken történő felhasználást.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is.

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Szombattól ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. 

© 2024 (v2.202102)