Az informális kapcsolattartásra és közösségi életre alkalmas terek állnak a bérlői igények fókuszában

A nagyvállalati bérlők konvencionális bérlet helyett egyre inkább flexibilis, rövid távú és CAPEX-mentes irodabérletet keresnek. Az igények tehát megváltoztak, és ezen igények biztosítása, valamint a rugalmasság kap egyre nagyobb hangsúlyt – mondta el tapasztalatait Dr. Erdei Sándor, DBH Group alapító vezérigazgatója.

Mennyire érzi a bérlők óvatosságát a szerződési feltételeknél? Mit gondol, ez milyen mértékben tudható be az infláció és milyen mértékben a home office hatásának? Mekkora hangsúlyt kap a rugalmasság?

Azt mondanám, hogy nem a bérlők óvatossága növekedett, hanem az igényeik változtak meg, amely igényeknek a korábbi, klasszikus irodabérleti rendszer részben tudott csak megfelelni. Az egyeztetési folyamat viszont láthatóan megnőtt, nagyobb hangsúlyt kap az említett igények biztosítása és a rugalmasság. Mi azt tapasztaljuk, hogy a bizonytalan makrogazdasági környezetnek a DBH Serviced Office-ra pozitív hatásai is vannak, mert a korábbi nagyvállalati bérlők konvencionális bérlet helyett egyre inkább flexibilis, rövid távú és CAPEX-mentes irodabérletet keresnek.

 

Mit tapasztaltak, mennyire befolyásolják az energiaárak/üzemeltetési költségek a bérlők választását?

Az elmúlt években minden piaci szereplő – függetlenül a cége méretétől – a saját bőrén tapasztalta a bizonytalanságot, amit az energiahordozók megléte és piaci ára váltott ki. Csak ez az egy szegmens nagy mértékben fordította az irodakeresők figyelmét az energiatakarékosabb épületek felé.

Tapasztalja-e, hogy az irodát keresők inkább közösségi térnek, mint munkavégzésre alkalmas iroda helyiségeket keresnek?

Teljes mértékben. Erre a trendre alapozva alakítottunk ki új, Váci úti centerünket, a DBH Flexspace H2O-t, ahol két ’corporate café’ szolgálja az ügyfelek informális kapcsolattartását és közösségi életét.

 

Mit gondol, azok a cégek, akik számára fontos az energiahatékonyság és a rugalmasság, találnak az igényeiknek megfelelő irodát?

A DBH Serviced Office portfóliója pontosan ezt az igényt fedi le. Biztosak vagyunk benne, hogy a Skanska által fejlesztett H2Offices mindhárom üteme hamar tele lesz az ESG-szempontokat és rugalmasságot kereső bérlőkkel.

 

Milyen marketing eszközökkel ad választ az új kihívásokra?

Mi abban a szerencsésnek mondható helyzetben vagyunk, hogy az általunk elképzelt és professzionálisan megvalósított modellt a közelmúltban tapasztalt gazdasági változások, és a korábbi COVID-járvány előtt kialakítottuk, és azóta is bővítjük, pozícionáljuk a bérlők igényei szerint. A fenntarthatóság, az ésszerű gazdálkodás a teljes DBH cégcsoport filozófiájának a része évtizedek óta, így nem kellett hirtelen alkalmazkodnunk a megváltozott piaci igényekhez, viszont megerősítést nyertünk az eddigi munkánkban.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Este 21 órakor a futball Európa Bajnokság döntőjén drukkolhatnak Spanyolországért, illetve Angliáért a sportrajongók. Vajon ki nyer ma este? 

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

© 2024 (v2.202102)