Hivatásos alvó és esküvői kamuvendég – hihetetlen, egyesek miért kapnak fizetést

Hivatásos alvó és esküvői kamuvendég – avagy a gumimaci akár halálos is lehet, ha nem figyel oda a szakember! Rövid színes cikkünkben szokatlan foglalkozásokat szedtünk csokorba.

Tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász – érdekes munkák, amikről minden kisgyerek hall. Ha viszont azt mondjuk, hogy hivatásos ölelő, vízicsúszda-tesztelő, vagy esküvői kamuvendég, akkor talán többeket sikerül meglepni. Igen, ezek is hivatások, amikért emberek fizetést kapnak. 

Lássunk néhány érdekes, igazán nem hétköznapi munkakört!

1. Vízicsúszda tesztelő

Ezek a szakemberek munkaköri kötelességből vízicsúszdáznak munkaidőben, feladatuk ugyanis az, hogy az újonnan épülő csúszdák egyszerre legyenek maximálisan biztonságosak és nagyon szórakoztatóak. Érdekes módon egyébként csúszdatesztelő szakembereket nem csak az építő cégek alkalmaznak, hanem nagyobb szállodaláncok, sőt, utazásszervező cégek is, ahol feladatuk az, hogy alaposan ismerjék a kínálatot, és ez alapján tudjanak profi programjavaslatokkal előállni.

2. Hivatásos alvó

Léteznek a Földön olyan embertársaink, akik azért kapnak havi fizetést (átlagosan állítólag havi 3500 dollár körüli fizetést!), hogy aludjanak. Őket leginkább tesztlaborokban alkalmazzák és olyan dolgokat kell kipróbálniuk és véleményezniük, mint matracok, párnák, paplanok. Emellett a hivatásos alvók segítségét igénybe vehetik a különféle tudományos kutatásoknál is, amelyek például alvásmintázatokat figyelnek meg. Ezt a munkakört leginkább olyanok tudják betölteni, akik jó megfigyelők, és akik számára nem probléma, hogy ilyen-olyan testrészeikre erősített különféle méréseket, megfigyeléseket végző készülékekkel is jól aludjanak.

3. Búvár pizzafutár

Mi történik, ha a víz alatti szálloda vendége pizzát szeretne enni? Természetesen házhoz szállítja neki a búvár pizzafutár. A világon több víz alatti szálláshely is található, a leghíresebb talán a floridai Jules’ Undersea Lodge, amely Key Largo egyik látványossága. A szobák jó tíz méterrel a vízszint alatt helyezkednek el, és a vendégek is csak búvárfelszerelésben tudják megközelíteni őket. Ráadásul nem is olcsó mulatság itt egy éjszaka, egy kétszemélyes szoba körülbelül 1700 dollár egy napra. Igaz, ebben az árban benne van a két pizza ára is. 

4. Kígyófejő(nő)

A különféle kígyók mérge nagyon értékes különféle kutatási projektek számára, többek között a gyógyszeripar, vagy a kozmetikai ipar is rengeteget tanult ezektől a hüllőktől. És persze az ellenanyagok kifejlesztése sem lenne lehetséges a méreg tanulmányozása nélkül. De a mérgeskígyók mérgéhez hozzájutni nem triviális feladat, amihez képzett kígyóméreg-csapoló szakemberekre van szükség. Remek szem-kéz koordináció és jó idegek kellenek ehhez a munkához, és persze egy izmos egészségbiztosítási csomag sem árt a munkaadó részéről. Feladataik sokszor nem érnek véget a méreg lecsapolásával, hanem azt porított formában tartósítaniuk is kell, hogy kutatási célokra sokáig használható legyen a minta. 

5. Marihuána feldolgozó mester

Ahogy egyre több országban legális a kannabiszszármazékok rekreációs célú fogyasztása, az erre szakosodott boltokban egyre több formában vásárolhatóak meg ezek a termékek. A klasszikus cigibe tekert módszer egyre inkább a múlté, és helyét átveszik a különféle gumicukorkák, sütik, olajok, cseppek.

Csakhogy ezeknél kiemelten fontos, hogy a hatóanyag tartalom mindig pontosan mérhető és mindig ugyanannyi legyen, ehhez pedig jól képzett szakemberekre van szükség, akik gondoskodnak arról, hogy nehogy teljesen kiüsse a gyanútlan fogyasztót egy ártatlan külsejű gumimaci. A feladat betöltéséhez szakirányú diploma szükséges, általában kémikus, növénykémikus, növényélettan területről származó képzettséget várnak a munkaadók.

6. Online randi profilíró

Sok ember érzi úgy, hogy nem tud elég jól fogalmazni, és emiatt az online társkereső oldalra szánt profilja béna lesz. Ők veszik igénybe a “szellemírók” szolgáltatásait, akik csekély ellentételezésért profin megírják és fel is töltik a társkereső profilt. Állítólag ilyen szakemberek szabadúszóként is képesek megélni a piacból, de a leírások szerint a nagyobb társkereső oldalaknak saját szakember gárdája is van, akiket felbérelhet az egyszeri társkereső.

7. Hivatásos ölelő

Az ölelés az egyik leghatékonyabb védő módszer, amivel az élet kellemetlenségeivel megküzdhetünk. Egy jó ölelés csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, kiszakít a zakatoló gondolatok fogságából. De manapság sokaknak nincs igazán kit ölelgetni, mert mondjuk távol élnek, dolgoznak a családjuktól, közeli barátoktól, a munkatársakat meg mégiscsak furcsa lenne felkérni napi tíz perc terápiás ölelgetésre. Ilyenkor jönnek jól a hivatásos ölelgetők, akik foglalkozása pontosan ennyi: megölelgetik azt, akinek nincsenek a közelben a szerettei. Ezek a szakemberek a meghatározott ideig tartó ölelésen kívül semmi többet nem ígérnek és nem vállalnak.

8. Dezodor tesztelő

Nos, valakinek ezt is meg kell csinálnia. Mert bizony egy-egy új dezodor hatékonyságát nem lehet máshogy eldönteni, mint úgy, hogy az érzékeny orrú szakembergárda végig szaglássza az alanyokat. Bár elsőre nem tűnik nagyon bonyolult foglalkozásnak, ehhez mégis többnyire diplomásokat – általában kémikusokat – alkalmaznak, előírás, hogy nagyon érzékeny, kifinomult szaglása legyen az illetőnek. Érdekes, hogy erre a pozícióra többnyire a nők alkamasabbak, mint a férfiak. És bár izzadt embereket szaglászni nem hangzik valami oltári jó munkakörnek, cserébe meglehetősen jól fizet. 

9. Esküvői kamuvendég

Sok közösségben a család presztizskérdést csinál abból, mekkora esküvőt rendeznek a házasodó gyerekeknek. Na de mihez kezd az, akinek pénze van, nagy baráti köre és népes családja viszont nincs? Ők bérlik fel az esküvői kamu vendégeket. Itt az alkalmazható “statiszták” szerepe és ára sokféle lehet. A legolcsóbb, ha csak egyszerű kamu vendégeket bérlünk, akik távoli ismerősnek, vagy rokonnak adják ki magukat és cserébe néhány alapvető információt megtanulnak a családról és az ifjú párról. A skála másik végén pedig a bérelt koszorúslányok, vagy hamisított közeli rokonok állnak, akik részéről komoly felkészülésre van szükség. Ők alaposan megtanulják a család és a házasodó pár sztoriját, fényképek segítségével kiokosítják őket a fontosabb ismerősökből és rokonokból, cserébe viszont akár ezer dollárnál is többet kaphatnak egy derekasan végigcsinált esküvőért.

Ha valamivel hétköznapibb állás után néznél, a tavasszal megújult  jobinfo.hu oldala megoldást nyújthat, mert itt több ezer állás közül lehet választani. A főoldalon gyorsan áttekinthetők a legnépszerűbb kék-és fehérgalléros állások, illetve a vezetői pozíciók; egyszerűen feliratkozhatunk az oldal klasszikus hírlevelére, illetve az álláskeresői profil részletes kitöltésével növelhető az esélye annak, hogy a megfelelő pozíció ránk találjon.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)