Nincs mese, a munkavállalók igenis ragaszkodnak a home office-hoz!

Ami a pandémia előtt elképzelhetetlen volt, az mára valósággá vált. Hiába próbálják a munkáltatók alkalmazottaikat visszaterelni az irodába, a CBRE felmérése alapján az ezer főnél nagyobb cégek felében a heti 5-ből mindössze 2 napot járnak be az irodába. Heti 3-nál több napot pedig a vizsgált cégek mindössze 9 százalékánál dolgoznak bent az irodában. Ez a jelenség nemcsak Magyarországon, de a régió többi fővárosában is megfigyelhető, és a munkáltatók arra számítanak, hogy jöhet még növekedés.

Egy McKinsey felmérés szerint pedig a munkavállalók tizede akár fel is mondana, ha a munkáltató mindennapos bejárásra kötelezné, illetve akár bér bércsökkentést is elfogadna, ha otthonról dolgozhatna. Budapesten jelenleg több, mint 3-szor annyian dolgoznak home office-ban, mint a járvány előtt és ez a szint az elmúlt másfél-két évben stabilizálódni látszik.

Ezért is fontos, hogy a cégvezetők alkalmazkodjanak az új munkaerőpiaci igényekhez, és ezek alapján válasszanak irodát. Így jöhetnek szóba olyan megoldások például, mint az osztott munkaállomások (Shared Desks) elterjedése. Ma már egyre több az olyan cég, ahol egy munkaállomásra több mint egy munkavállaló jut, de olyan is előfordul, ahol már több mint kettő.

Ezen kívül fontos, hogy az iroda ma már elsősorban nem a munkavégzés, hanem a társas interakciók, a kapcsolatépítés, a közös ötletelés helye, így olyan irodát kell választani, ahol közösségi terek, rugalmasan alakítható tárgyaló és iroda terek, ugyanakkor kis számban, elmélyült munkavégzésre alkalmas terek is találhatóak. 

Emellett a munkavállalók már nem csak azt nézik, hogy munkáltatójuk hány nap home office-t biztosít számukra, hanem fontossá vált az is, hogy amikor bemennek dolgozni, egy környezetbarát, egészséges, ergonómikus irodatér fogadja őket.

 

Ha irodát, raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon! Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot! https://irodahaz.info/

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget: https://www.raktar.info/

 

Mindez nemcsak a cégvezetőket, hanem a fejlesztőket is új feladatok elé állította. Elengedhetetlenné vált a korszerű, energiahatékony, fenntartható, ESG szempontoknak megfelelő, rugalmas irodaterekkel rendelkező irodaházak fejlesztése, ugyanakkor az elavult, energiafaló épületeket is korszerűsíteni kell az energiahatékonyság és a XXI. századi igényeknek megfelelően.

 

Hirdessen Ön is a teljesen megújult az irodahaz.info és raktar.info oldalakon. Az új felület sokkal letisztultabb és átláthatóbb lett a látogatók számára!

Továbbá: az Irodahaz.info és a Raktar.info látogatói ezentúl egyetlen ajánlatkérési űrlap kitöltésével akár több tíz releváns iroda, vagy raktár tulajdonostól is kaphatnak ajánlatot, így rövidítve a keresés folyamatát és segíteni meghozni a legjobb döntést!

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)