Az érdeklődők az otthon jó hangulatát keresik, készüljünk fel a fogadásukra!

Az ingatlanpiac decemberben sem áll le, sőt, a legtöbb embernek éppen az év végi nagy pihenő alatt jut ideje tüzetesebben foglalkozni a lakáskereséssel, megnézni a hirdetés szerint érdekesnek tűnő ingatlanokat. Eladóként érdemes alaposan felkészülni a fogadásukra.

Ha otthonról van szó, a legtöbben valójában kellemes hangulatot keresnek: azt figyelik, hogy hogy érzik magukat az adott ingatlanban. A mostaninál tökéletesebb időzítést pedig elképzelni is nehezen lehet, hiszen karácsony táján úgyis mindenki alaposan kitakarít és elkezdi a sütés-főzést. A tiszta és meleg lakásban szálldogáló süti illatnál pedig kevés otthonosabb érzés van.

Az illatok tudat alatt rendkívül erősen hatnak az érzelmeinkre, ezért az érdeklődők fogadása előtt mindig gondoskodjunk róla, hogy kellemes legyen a levegő. Ha nem most sütöttünk sütit, akkor szellőztessünk ki alaposan és párologtassunk valami kellemes, nem tolakodó illatot. A narancs, alma, fahéj, szegfűszeg, bergamott, fenyő illata éppen ideális. És van még egy illat, amit a legtöbben a békés otthonhoz kötnek: a frissen főtt kávé. Nyilvánvalóan nem kell terített asztallal várni az érdeklődőket, de egy kávé mindenhol belefér, a siker érdekében.

Hirdessen úgy, mint a profik!

Odáig azonban el is kell jutni, hogy az eladó ingatlanunkat meg akarják nézni az érdeklődők. Első és legfontosabb, hogy olyan helyen hirdessük meg a lakásunkat, amit sokan látogatnak. Az Ingatlantájoló, Magyarország egyik legnagyobb forgalmú ingatlanhirdetési portáljaként számos hirdetési csomaggal áll az eladók rendelkezésére.

Természetesen az sem mindegy, hogy hogyan állítjuk össze a hirdetést. Az első benyomást mindig a szemünkön keresztül szerezzük, ezért nagyon fontos, hogy milyen fotókat teszünk ki az eladó ingatlanról. Legyenek olyan képek, amikre jó ránézni! Ilyenkor advent idején hajlamosak vagyunk jó alaposan feldíszíteni a házat, és habár egy-két égősor valóban feldobja a hangulatot, a túlzásoktól mindenképp óvakodjunk, mert egyszerűen elviszik a fókuszt. Ráadásul a karácsonynak egyszer vége lesz, és a többi hónapban már inkább az előttünk álló kihívásokra szeretünk inkább gondolni, mint az elmúlt ünnepre. Fotózzuk tehát alaposan körbe a lakás minden helyiségét, ideértve a kertet és a homlokzatot is, sőt, töltsünk fel alaprajzot is, hogy el tudjanak igazodni az érdeklődők. Ha elsőre nem tetszenek a fotók, addig próbálkozzunk, amíg elégedettek nem leszünk az eredménnyel. Rendezetlen, ferde, homályos, rumlis fotókkal nem fogunk célt érni.

Ha a vizuális résszel megvagyunk, írjunk hozzá egy jó szöveget, amiben kidomborítjuk az ingatlan előnyeit és legfontosabb tulajdonságait. Vigyázzunk, hogy ne eresszük túl bő lére, mert a sok információ közt elvész a lényeg. Az adatlapot viszont töltsük ki legjobb tudásunk szerint.

Mire idáig eljutottunk a hirdetésfeladásban, már biztosan alaposan átgondoltuk, hogy mennyit érhet valójában az ingatlanunk, és nyilván túl vagyunk jó néhány kör tájékozódáson is. Ha még mindig tanácstalanok lennénk, használjuk a neten fellelhető ingatlankalkulátorok valamelyikét, de legyünk realisták: akárcsak mi, a vevő is jó üzletet szeretne csinálni. Persze, ha elsőre nem találjuk el azt az árat, ami érdeklődést generál, akkor sincs semmi baj, később még lehet korrigálni. Sőt, erről értesítést is kapnak mindazok, akik a miénkhez hasonló ingatlant keresnek és feliratkoztak az Ingatlantájoló Árfigyelő szolgáltatására.

Miben segíthetünk még?

Az Ingatlantájoló, amely Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi hirdetési oldala, számtalan szolgáltatást nyújt, amely segít az értékesítésben. Az Ingatlantájolón egyszerűen, pár kattintással feladhatjuk hirdetésünket, majd választhatunk a kiemelési csomagok közül. Nem mindegy ugyanis, hogy hányan látják naponta a hirdetésünket. Attól függően, hogy melyik kiemelési csomagot választja, megjelenhet a hirdetése a social médiában, amivel további több ezer érdeklődőt érhet el, sőt, akár partneroldalainkon, az ingatlanajánló dobozokban rengetegen találkozhatnak a hirdetésükkel.

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlantájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

Az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagjának része, hogy ingatlanáról profi újságíró ír egy cikket, amely az Otthontérkép Magazinban, illetve partneroldalainkon, (pl. Mfor, Privátbankár) is megjelenik. Amennyiben ezt a kiemelési csomagot választja, kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egy rövid beszélgetés után megírja a cikket, amit megjelenés előtt jóváhagyhat.

Maradjon mindig jól látható!

Az Ingatlantájoló páratlanul hasznos, 3 szintű licitrendszerének köszönhetően hirdetése nem kell, hogy idővel legördüljön, hanem a kreditek segítségével mindig a listaoldalak élén maradhat. Ebben a rendszerben az a legjobb, hogy az egyéni hirdetők és a kisebb, nagyobb irodák között nem tesz különbséget, ugyanolyan feltételekkel kerülhetnek a legjobb helyekre a hirdetéseik.

Hirdethet euróban is

Ha ingatlanunk olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy okkal számíthatunk külföldi érdeklődők jelentkezésére, például  Budapest belső kerületeiben,  a Balatonnál vagy az osztrák határ mentén fekszik, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani, a pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

Ingatlant hirdetne akár Forintban, akár Euróban?
Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!
Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint, a 120 napos csomagunk részeként, szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely partneroldalainkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Akkorát növekedtek a bérek, hogy az már a Holdról is látszódik - olvasói kommentek

Akkorát növekedtek a bérek, hogy az már a Holdról is látszódik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon című rovatunkban a hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltó kommentjeiből szemezgetünk.

Olaf Scholz megijedt az orosz fenyegetőzéstől?

Olaf Scholz megijedt az orosz fenyegetőzéstől?

Lehessen vagy ne lehessen orosz célpontokat támadni nyugati fegyverekkel? Egyelőre nem úgy tűnik, hogy egyetértés lenne a témában.

Megszólalt Magyar Péter a tatabányai kávézós balhé kapcsán

Megszólalt Magyar Péter a tatabányai kávézós balhé kapcsán

Volt lincshangulat vagy nem a Turul Étterem és Kávézóban?

Újabb súlyos turbulenciás eset, ezúttal Európához jóval közelebb sérültek meg sokan

Újabb súlyos turbulenciás eset, ezúttal Európához jóval közelebb sérültek meg sokan

A gép biztonságosan leszállt, de 12 sérültet kellett ellátni.

© 2024 (v2.202102)