De jó lenne egy házikó a hegyekben, az sem baj, ha dolgozni kell vele

Ilyenkor télen sokan szeretnek bekuckózni otthon, de egyszer a karácsony is elmúlik, a hosszú tél alatt pedig mégiscsak jól jönne egy kis változatosság. Elrepülni valami meleg vidékre jó ötletnek tűnik, de az időjárás miatt rizikós. A legjobb megoldás mégiscsak egy hétvégi ház lenne a hegyekben, ahol maximálisan kiélhetjük a tél-igényünket (már amennyiben van ilyen), ha meg nincs, akkor a kuckós ház, az erdő és a hegyek végül mindenképpen meghozzák a lelkesedésünket. És persze nyáron is elbújhatunk benne a hőség elől, mert ki mondta, hogy csak a Balatonnál lehet nyaralni?

Kimondottan olcsó kis hétvégi házakat kerestünk, amikre mindenképpen költeni kell, de hát valahol ezt is el kell kezdeni, és addig is egy csomó békés hétvégét és szabadságot lehet eltölteni bennük. A nyugalom mindegyikben garantált.

Hétvégi ház Szőlőcskén

Már a neve is olyan kedves ennek a Heves megyei, Eger melletti településnek, ami felkelti az ember érdeklődését. Praktikusan pedig egy 2000 négyzetméteres, zártkerti telken álló, örökpanorámás, nyaralóról van szó, Egertől mindössze 4 kilométerre. Aszfaltút és villany van, gáz az utcában, a vízért még meg kell dolgozni. A kétszintes ház téglából és tufából épült 1979-ben, az alsó szinten előtér, konyha és nappali található, az emeleten pedig a hálószoba. Természetesen szőlő és gyümölcsös is van a telken, már hogy ne lenne Szőlőcskén, és pince is jár mellé. Irányára: 16 millió forint.

Pirinyó pince Gyöngyösön

1500 négyzetméteres telken áll a Mátrában, Gyöngyöstől 2,5 kilométer távolságra ez a kis pince, amely mindössze 15 négyzetméteres alapterületű, de három szintes: alul van ugyebár a pince, felette a konyha, legfelül pedig a háló, illetve egy terasza és egy erkélye is van. A ház jó állapotú, betonalapra épült téglából, a tető cserépből van. Fürdőszobája sajnos nincs, de a kinti kútról lehet vizet hozni. Áram van. A kertben sokféle gyümölcs terem: alma, meggy, körte, szilva, dió, füge, birs, naspolya, málna. Fűteni kályhával lehet. Irányára: 5,5 millió forint.

Hétvégi ház Mindszentgodisán

Pécs és Kaposvár között, a Mecsek lábánál fekszik Mindszentgodisa, és annak is a külterületén áll ez a jó állapotban lévő, téglából épült, 36 négyzetméteres, több helyiségből álló pince. A hozzá tartozó terület 2500 négyzetméteres, és a közelben van egy tó is, amihez tóhasználati jog is jár. A háznak szép, loggiás terasza van, fűteni a sparhelttel lehet. Irányára: 7,9 millió forint.

Örökpanorámás pince a Mecsekben

Pécstől pár perc autózásra fekszik Kökény, és itt áll a dombtetőn egy 62 négyzetméteres hétvégi ház, amihez 2500 négyzetméteres telek (praktikusan szőlő) tartozik. A ház szerkezetileg hibátlan állapotban van, fűteni kandallóval lehet, de a villanyt még be kell vezetni, 400 méterre van a legközelebbi csatlakozás. A házhoz két pince és két tároló is tartozik, az árban pedig benne van a bútorzat, a kertészeti szerszámok és a borászati felszerelés is. Állattartásra, növénytermesztésre, önellátásra egyaránt alkalmas a terület. Irányára: 10,9 millió.

Házikó a höveji Szilvásokban

Győr és Fertőd között nagyjából félúton, a höveji Szilvások legszebb részén, közvetlenül a zsilipnél fekszik ez a 700 négyzetméteres terület és rajta áll egy 20 négyzetméteres házikó pincével. A hegyek ugyan kicsit arrébb vannak, de a kertben van sok gyümölcsfa, szőlőlugas és egy kerti zuhanyzó is. A terület teljesen körbe van kerítve, megközelíteni pázsitos úton lehet. Hátul a Répce folyik, amiben horgászni és fürdeni is lehet. Irányára: 4,8 millió forint.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

© 2024 (v2.202102)