Jó vételek a Gemenci erdőhöz közel

Szeretne az ország legszebb, de egyúttal eléggé eldugott részében kikapcsolódni? Esetleg nyugdíjas éveire odaköltözni? Akár egy-két szoba kiadásával kiegészíteni a jövedelmét?

Tolna megye és Bács-Kiskun megye határán, a Duna partján található az ország, sőt talán egész Közép-Európa legszebb erdője, a különleges ártéri Gemenci erdő. Aki az erdő szerelmese, nem is találhatna jobb helyet a kikapcsolódásra. Nyilván a helyieknek még jobb a helyzete, hiszen Pécsről mindössze 40-50 perc az erdő egyik legszebb pontja, Pörböly, vagy Szekszárdról Gemenc község 5 perc, de Pörböly is csak bő negyed óra. Azaz előnyben vannak e déli nagyvárosok lakói, sőt még a bajaiak és a szegediek is. Igaz Szegedről már több mint egy óra a Gemenci erdő.
De miért is különleges ez a hely? A Gemenci erdő egy nagy területen elhelyezkedő, természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő a Duna mentén, a Duna–Dráva Nemzeti Park működési területének része. A hely 1977-ben került természetvédelmi oltalom alá; területéből mintegy 180 négyzetkilométer kerül rendszeresen elöntés alá, amivel nemcsak hazánkban, de egész Európában egyedülálló.

De hogy ne csak elméletben beszéljünk a szépségről, itt van mindjárt egy Pörböly községben található szépséges, falusi turizmusra is alkalmas házacska, kellően „vidéki” áron, kevesebb mint 9 millió forintért.

Ez a 130 négyzetméteres három szoba plusz nappalis házacska jó választásnak bizonyulhat, ha különleges helyszínre vágyunk és a felújításhoz is van elég kedvünk, illetve pénzünk. A fotókat elnézve ez utóbbiból bőven kell a rendelkezésünkre álljon, hiszen a ház 1974-ben épült.

Egy másik megoldás, ha valaki a közeli Dunaparton keres házat. Dombori például amúgy is remek strandos üdülőhely, így két legyet is üt egy csapásra aki a környékre szívesen költözne. Az árak – a fővárosihoz képest – barátiak: 16 millió alatt már viszonylag szépen felújított, 200 négyzetméteres családi ház is akad, melyből néhány szoba a nyári szezonban kiadható, csökkentve a nagy ingatlan vélhetően magas fenntartási költségét.

De a nagyvárosban már nem ilyen kedvezőek az árak, bár az életminőség is más. A Séd patak szomszédságában egy gyönyörű, polgári házat találtunk 37,9 millióért. A 171 nm-es, négy szobás ház szépen karbantartott, gyakorlatilag azonnal költözhető.

 

 


© 2021 (v150.202005)