Igen, megéri a főváros mellett venni családi otthont!

A fővárosban az ingatlanárak emelkedése mind a mai napig töretlen. Ez számos trendet von magával, melyek átrendezhetik a piacot. Mai bejegyzésünkben sorra vesszük az uralkodó trendeket és még egy igazi gyöngyszemet is bemutatunk!

Az ingatlanárak felfelé ívelése már jó pár éve tart, nem volt azonban ez mindig így, 2008-ban, a válság kezdetén, „fillérekért” lehetett hozzájutni ahhoz, ami ma több 10 millióba fáj. 10 évvel a szűkös esztendők után azonban egészen más szelek fújnak. A lakástámogatások, a csok, az új építésű ingatlanok elszaporodása arra késztette, és még készteti most is az embereket, hogy az elhalasztott tranzakcióikat realizálják.

Csakhogy a piaci kínálat időközben igencsak megváltozott. Ma már lasszóval kell vadászni a jó belvárosi ajánlatokat, ami van, azt pedig jóformán aranyárban mérik. Ráadásul rövid távú lakáskiadás is elképesztő árfelhajtó erővel bír errefelé, így ma már kétszer is meggondolja az ember, hogy biztosan a város belső kerületeiben akarja-e megvetni a lábát.

Ezt egyébként az Otthontérkép statisztikái is igazolják. A 2018 februárjában készült elemzés értelmében a belső kerületek népszerűsége stagnál, miközben Budapest környékén fekvő települések lélekszáma egyre csak gyarapodik.

Ez a növekedés természetesen az árakban is megmutatkozik. A főváros környéki házak ára 2 év alatt 23%-kal emelkedett, ami arra enged következtetni, hogy egyre inkább megéri egy kisebb településen ingatlant vásárolni. Míg a belvárosban például 70-80 millió forintért egy 3 szobás, esetleg új építésű lakást kaphatunk valami jobb környéken, addig kicsit arrébb, ugyanezért akár egy luxusfelszereltségű birtokot is. Ilyen például ez a hatalmas, 255 négyzetméter alapterületű családi otthon is, mely a délkeleti agglomerációs szektortól egy lépésre, Albertirsán várja új lakóját.

A település központjában elhelyezkedő eladó ingatlan 1997-ben épült, 2008-ban teljes egy éve pedig átfogó felújításon esett át. A minőségi alapanyagok felhasználásával készült ház belső tereit lakberendező álmodta és valósította meg.

Klasszikus felosztású a ház, vagyis a földszinten található az „élettér”, az amerikai konyhás nappali, a dolgozó, egy fürdőszoba, az emeleten pedig a hálószobák, fürdőszoba és gardrób kapott helyet. Az extrákhoz sorolandó, hogy az egyik fürdőszobában egy szauna is díszeleg, a nyílászárók fából készültek a redőnyök pedig elektromosak.

A konyhából kilépve egy szuper fedett teraszra jutunk, amitől nem messze pedig a frissen fóliázott medence terül el. A kertre egyébként kifejezetten nagy gondot fordított a jelenlegi tulajdonos: a kert ugyanis parkosított, vakondháló védi, a vízellátásról pedig automata esőérzékelős öntözőrendszer gondoskodik. Az ingatlanhoz tartozik még egy 4 állásos garázs és egy könnyűszerkezetes kerti tároló, hogy minden eszköz könnyedén megtalálja a helyét, illetve egy irtó hangulatos pince is.

Látható tehát, hogy mi minden fér bele egy nagyobb összegbe akkor, ha az ember a városi nyüzsgés helyett inkább a kertvárosi életet választja. Szerencsére, egy főváros melletti településen a város adta kényelemről sem kell teljesen lemondani, hiszen kocsiba pattanva pikk-pakk el lehet érni Budapestet. A családi házat bátran ajánljuk olyan családoknak, akiknek fontos a város közelsége, de az is, hogy nyugodt életteret tudjanak teremteni maguknak.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)