Igen, megéri a főváros mellett venni családi otthont!

A fővárosban az ingatlanárak emelkedése mind a mai napig töretlen. Ez számos trendet von magával, melyek átrendezhetik a piacot. Mai bejegyzésünkben sorra vesszük az uralkodó trendeket és még egy igazi gyöngyszemet is bemutatunk!

Az ingatlanárak felfelé ívelése már jó pár éve tart, nem volt azonban ez mindig így, 2008-ban, a válság kezdetén, „fillérekért” lehetett hozzájutni ahhoz, ami ma több 10 millióba fáj. 10 évvel a szűkös esztendők után azonban egészen más szelek fújnak. A lakástámogatások, a csok, az új építésű ingatlanok elszaporodása arra késztette, és még készteti most is az embereket, hogy az elhalasztott tranzakcióikat realizálják.

Csakhogy a piaci kínálat időközben igencsak megváltozott. Ma már lasszóval kell vadászni a jó belvárosi ajánlatokat, ami van, azt pedig jóformán aranyárban mérik. Ráadásul rövid távú lakáskiadás is elképesztő árfelhajtó erővel bír errefelé, így ma már kétszer is meggondolja az ember, hogy biztosan a város belső kerületeiben akarja-e megvetni a lábát.

Ezt egyébként az Otthontérkép statisztikái is igazolják. A 2018 februárjában készült elemzés értelmében a belső kerületek népszerűsége stagnál, miközben Budapest környékén fekvő települések lélekszáma egyre csak gyarapodik.

Ez a növekedés természetesen az árakban is megmutatkozik. A főváros környéki házak ára 2 év alatt 23%-kal emelkedett, ami arra enged következtetni, hogy egyre inkább megéri egy kisebb településen ingatlant vásárolni. Míg a belvárosban például 70-80 millió forintért egy 3 szobás, esetleg új építésű lakást kaphatunk valami jobb környéken, addig kicsit arrébb, ugyanezért akár egy luxusfelszereltségű birtokot is. Ilyen például ez a hatalmas, 255 négyzetméter alapterületű családi otthon is, mely a délkeleti agglomerációs szektortól egy lépésre, Albertirsán várja új lakóját.

A település központjában elhelyezkedő eladó ingatlan 1997-ben épült, 2008-ban teljes egy éve pedig átfogó felújításon esett át. A minőségi alapanyagok felhasználásával készült ház belső tereit lakberendező álmodta és valósította meg.

Klasszikus felosztású a ház, vagyis a földszinten található az „élettér”, az amerikai konyhás nappali, a dolgozó, egy fürdőszoba, az emeleten pedig a hálószobák, fürdőszoba és gardrób kapott helyet. Az extrákhoz sorolandó, hogy az egyik fürdőszobában egy szauna is díszeleg, a nyílászárók fából készültek a redőnyök pedig elektromosak.

A konyhából kilépve egy szuper fedett teraszra jutunk, amitől nem messze pedig a frissen fóliázott medence terül el. A kertre egyébként kifejezetten nagy gondot fordított a jelenlegi tulajdonos: a kert ugyanis parkosított, vakondháló védi, a vízellátásról pedig automata esőérzékelős öntözőrendszer gondoskodik. Az ingatlanhoz tartozik még egy 4 állásos garázs és egy könnyűszerkezetes kerti tároló, hogy minden eszköz könnyedén megtalálja a helyét, illetve egy irtó hangulatos pince is.

Látható tehát, hogy mi minden fér bele egy nagyobb összegbe akkor, ha az ember a városi nyüzsgés helyett inkább a kertvárosi életet választja. Szerencsére, egy főváros melletti településen a város adta kényelemről sem kell teljesen lemondani, hiszen kocsiba pattanva pikk-pakk el lehet érni Budapestet. A családi házat bátran ajánljuk olyan családoknak, akiknek fontos a város közelsége, de az is, hogy nyugodt életteret tudjanak teremteni maguknak.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire helyi rendeletben kimondott változtatási tilalmat.

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

© 2024 (v2.202102)