Színezd újra, ha már nagyon unod a karantént

A kényszerűen otthon töltött időt, a karantént, a munka és a tanulás mellett a szabadidő szempontjából is eltölthetjük hasznosan; például a lakás helyiségeinek kifestésével. A rohanó mindennapokban lehet, hogy nem jutott idő ilyesmire, most azonban akár egy nap alatt megújíthatjuk nappalinkat, hálószobánkat vagy a lakás más helyiségét. Ráadásul, ha mi csináljuk, sokat spórolhatunk vele. Adunk néhány ötletet, hogyan színezd újra otthonod!

Egy szép szín nagyon sokat dob a lakáson, és végső soron a hangulatunkon is, ami most bőven ráfér mindenkire…

Mivel a trendek jönnek és mennek, ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor a színek hatása és tulajdonságai alapján érdemes válogatnunk. Segítségképpen most mutatunk néhány ötletet és elmondjuk melyik színt hol és miért alkalmazzuk.

A kék egy hideg, ám nyugtató szín, aminek ráadásul az az előnye is megvan, hogy tágítja a teret, így praktikus lehet szűkösebb helyiségekben alkalmazni. Ekkor viszont figyeljünk rá, hogy inkább világosabb árnyalatait válasszuk.

Kifejezetten jó választás fürdőszobába, hálószobába.  Bár ebben a VI. kerületi lakásban, a hálószoba falát kék tapéta borítja, tökéletes színválasztás, mi pedig akár festéssel is elérhetjük ezt az összhatást.

A narancssárga az egyik legvidámabb szín, melynek élénkítő, energizáló hatása van. A narancssárgával éppen ezért óvatosan kell bánni, semmi esetre se használjuk olyan helyiségekben, ahol a pihenésé a főszerep. A napsárga árnyalatok persze tökéletesen passzolnak egy mediterrán otthonba. Emellett a sárga évek óta nagy divat, például szürkével kombinálva. Ugyanakkor, ahogy jeleztük, amennyiben erősebb árnylatokat választunk, akkor csak a fal egy részét fessük le vele.

Forrás:https://hu.pinterest.com/

A zöld egy friss, üde szín, mely nyugtató, harmonizáló hatással bír. A nyugtató hatás mellett a zajokra való érzékenységet is csökkenti így kimondottan érdemes zajos, utcafronti szobákban alkalmazni. Használjuk továbbá a dolgozószobában, a nappaliban, vagy a konyhában. Ebben az V. kerületi lakásban a nappali egyik falát festették le egy mélyebb árnyalattal, ami nagyon elegáns hangulatot kölcsönöz a lakásnak. Különösen, hogy e színhez passzoló bútorok is kerültek a térbe.

A lila szín a romantika, nőiesség és az elegancia színe is lehet, árnyalattól függően. Ám vigyázzat! Ha túlzottan nagy felületen használjuk a lilát, akkor az melankolikus hangulatot áraszt, főként a sötétebb árnyalatok. Egy finom, mértékkel használt lilás árnyalatnak viszont nyugtató hatása lehet, mely tökéletes például a hálószobába.

Forrás: https://hu.pinterest.com/

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már alig lehet követni a drágulást a mezőgazdasági áraknál

Már alig lehet követni a drágulást a mezőgazdasági áraknál

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Országosan a legtöbb megyében és a főváros nagy részén is kitartanak az eladók az árak mellett, szinte alig engednek 2-3 százalékot. Kelet-Magyarországon viszont nőtt az alku mértéke.

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Erre és még sok más kérdésre keresték a választ legújabb Klasszis podcast műsorunkban kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Székely Sarolta felelős szerkesztő.

Történelmi beruházást jelentettek be Debrecenben

Történelmi beruházást jelentettek be Debrecenben

Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben.

© 2022 (v2.202102)