Top 10 tavaszi tipp: így tedd vidámabbá a lakást

Kinyíltak az első hóvirágok, ideje felfrissítenünk a lakást! A borongós és szürke tél után, most végre vidámabbá tehetjük otthonunkat kívül-belül egyaránt, hiszen lassan már az udvaron, a kertben, az erkélyen is lehet szorgoskodni. Mai cikkünkben top 10 tavaszi ötletet mutatunk a megújuláshoz.

Engedjük be a fényt!

Reméljük márciusban már végre többet fog sütni a nap, ezért jó, ha ebből a tavaszi napsütésből minél többet beengedünk otthonunkba. Kezdjük azzal, hogy pucoljuk meg az ablakokat, és lehetőleg a téli nehéz függönyöket cseréljük könnyedebb, fényáteresztő anyagokra. Ha kifejezetten sötét a lakás, tegyük tükrökkel világosabbá, ha festést is tervezünk, akkor pedig válasszunk világosabb, paszteles színeket.

Cseréljük le a lakástextileket!

Otthonunk felfrissítésének legegyszerűbb és legolcsóbb módja mindig az, ha lecseréljük a lakástextileket. A függönyökhöz hasonlóan válasszunk légiesebb, könnyedebb, vékonyabb és világosabb anyagokat vidám színekben, legyen szó akár új ágytakarókról, párnahuzatokról vagy éppen egy új szőnyegről.

Fessünk!

Ha nagyban gondolkozunk, a falakat, ha kicsiben, akkor néhány bútor is elég lehet. A 2021-es év színe, a napsárga például ideális választás lehet. Ha a falakat festjük maradjunk inkább a világosabb árnyalatoknál, de bútorok, más dekorációs elemek, kiegészítők esetében nyugodtan válasszunk élénkebb színeket.

Tavaszi képeket a falra!

A falakat természetesen képekkel is feldobhatjuk. Teljesen mindegy, hogy tájképet vagy éppen családi fotót választunk, a lényeg az, hogy tavaszi vagy akár nyári hangulatot, tájat, virágokat ábrázoló képet tegyünk a falra, családi fotók közül pedig válasszuk, valamelyik nyaralás vagy tavaszi kirándulás emlékeit.

Virágok: nemcsak képeken!

Ne csak képeken, hanem élő virágokkal is díszítsük fel otthonunkat. A hóvirág ugyan védett, de már nem kell sokat várnunk a többi tavaszi virágra, amit behozhatunk a kertből, vagy megvásárolhatunk a piacon, hogy vázába tegyük őket. Jácintot már most vehetünk cserépben, sőt a szupermarketekben már árulják a tulipánokat. Akinek nincs kertje, akár nárciszt is vehet cserépben.

Vegyünk szobanövényeket!

Természetesen olyan szobanövényeket is vehetünk, amelyek nemcsak így tavasszal, hanem akár egész évben otthonunk díszei lehetnek. De ha kifejezetten azt szeretnénk, hogy most tavasszal dobják fel a lakást, akár válasszunk olyanokat, amik most virágoznak. Ha nem vagyunk jók a növénygondozásban, vegyünk strapabíró, szárazságtűrő növényeket, mint például a szukkulensek vagy az agglegénypálma.

Most ültessünk fűszerkertet!

Akár lakásban, akár családi házban élünk, itt az ideje, hogy fűszernövényeket ültessünk. A fűszerek illata a lakásban is csodálatos. Megpróbálkozhatunk egy kis konyhakerttel is, az interneten ma már számtalan ötletet találhatunk mini konyhakertre, ami akár egy kisebb erkélyen vagy a lakásban – például a konyhaablakban –  is megvalósítható.

Csinosítsuk ki a bejárati ajtót!

Teljesen mindegy, hogy lakásban vagy házban élünk, dobjuk fel valamivel a bejárati ajtót, hogy örömmel töltsön el minden nap, amikor belépünk rajta. Tehetünk rá valamilyen tavaszi dekorációt, vagy akár le is festhetjük. Próbálkozzunk bátran valami vidám, vagy legalábbis szokatlan színnel.

Dobjuk fel a teraszt, erkélyt!

Ha már régiek, lecserélhetjük a kerti bútorokat az erkélyen vagy a teraszon. Ha eddig nem volt, egy hintaágy vagy egy függőszék nagyszerű ötlet lehet. Ha kisebb beruházásban gondolkozunk, egyszerűen csak cseréljük le az ülőpárnákat. És ahogy jön a jó idő, elkezdhetjük ültetni a virágokat az erkélyládákba.

Ébresszük fel a bennünk élő gyermeket!

Ne feledkezzünk el a játékról, a kikapcsolódásról! Ha van hobbink, alakítsunk ki legalább egy kis sarkot a lakásban, ahol csak ezzel foglalkozunk. Vegyük elő a régi társasjátékokat vagy kerti játékokat, ha nincsenek szerezzünk be párat. Az egyelőre még borongós napok gyorsabban elszaladnak, ha társasjátékkal ütjük el az időt, és hamarabb érkezik a tavasz.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)