Csodás, mégis visszafogott húsvéti dekoráció az idei tavaszra!

Míg a karácsonyi dekorációt sokan rendszerint túltolják, addig a húsvéti dekorációra senki sem fordít akkora figyelmet. A legtöbben nem is szeretik nyulak és báránykák figuráival megtölteni otthonukat, mégis vágynak valamire, ami a tavaszt idézi. Elsősorban nekik hozunk most néhány ötletet inspirációnak.

Kezdjük a bejárattal

Mindenképp fordítsunk figyelmet a bejáratra, hiszen ez az, ami kívülről is látszik, ezt látják meg először a hozzánk érkezők. Néhány cserép virág, egy virágkoszorú az ajtóra máris megteremti a hangulatot.

Virágokkal

A legegyszerűbb tavaszi dekoráció, ha friss tavaszi virágokat, barkát, aranyesőágat viszünk a lakásba egy-egy vázába az asztalokra, komódok tetejére. Vagy tavaszi cserepes virágokat teszünk az ablakpárkányba. Ennek a tatai háznak is ilyen virágok díszítik a konyhaablak párkányát, és minden asztalra került egy-egy csokor tulipán is.

A virágok természetesen nemcsak élő virágok lehetnek, hanem megjelenhetnek bármilyen felületen felfestve, anyagok mintáiban. Ebben a kecskeméti házban például a hálószoba egyik fala kapott egyedi tapétát, így itt egész évben tavasz van.

Csak visszafogottan

Persze nem kell a nyulakat és a tojásokat teljesen száműzni, megjelenhetnek visszafogottabb formában is. Az alábbi képen látható nappaliban például a dohányzó asztalon kapott helyet két márvány tojás, a dekoráció többi részét egyszerű, visszafogott színek és néhány virág képezi.

Tavaszi színekkel

Sokat segíthet az is, ha egyszerűen csak tavaszi színeket használunk. Festhetünk is, de még egyszerűbb, ha csak lecseréljük a lakástextileket, kiegészítőket. Ennek a kecskeméti háznak a nappalija is csodás tavaszi színekben pompázik, és ezt kiegészíti még néhány gyönyörű virág is.

Ne felejtkezzünk el a konyháról sem

A konyhában készülnek a finom húsvéti ételek, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni az itteni dekorációról. Persze nem kell, hogy a dekoráció a konyhapulton foglaljon el értékes munkafelületet, ebben a piliscsabai családi házban például nagyon szerencsés megoldás, hogy két ablak is van a konyhában, így a konyhapult meghosszabbodik, itt fért el egy-egy vázában egy-egy csokor tulipán.

Külföldi képek forrása: decoist.com

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is.

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Szombattól ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. 

© 2024 (v2.202102)