Éljen igazi ökoházban, Budapest legdinamikusabban fejlődő negyedében!

Ha Budapest tágabb értelemben vett belvárosában keresünk lakást, akkor bizony jó mélyen kell a zsebünkbe nyúlni, kivéve, ha olyan területen találunk eladó ingatlant, amely épp az elmúlt években indult dinamikus fejlődésnek, mint amilyen a XIII. kerületi Ferdinánd-negyed. Ma innen mutatunk egy környezetbarát, energiatakarékos és allergiamentes ökoházat, élhető terekkel rendelkező, praktikus kialakítású lakásokkal.

A XIII. kerület az elmúlt 10-15 évben hihetetlen fejlődést produkált, igazi sztárkerületté vált, ami természetesen az ingatlanárakon is meglátszódik. A Dózsa György út és a Ferdinánd híd között elterülő Ferdinánd-negyed, azonban nem olyan régen indult fejlődésnek, így itt még nem szálltak el az árak, ugyanakkor elhelyezkedéséből adódóan mégiscsak ez a kerület legelőnyösebb, belvároshoz legközelebb eső, jelenleg legdinamikusabban fejlődő része.

A Ferdinánd-negyed a szó szoros értelmében szomszédos a Westend City Centerrel és a Városligettel is, ugyanakkor nyugati határán húzódik a 3-as metró vonala a Lehel tér és a Dózsa György út megállókkal. A városrész tehát kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, ugyanakkor a bevásárlási szórakozási lehetőség, valamint a hatalmas zöld felület is adott a kikapcsolódáshoz.

Itt, a Lehel utca és a Bulcsú utca által határolt területen épül most a West Green Home ökotársasház, ahonnan nemcsak a 3-as metró, de a Nyugati téren a 4-es, 6-os villamosok, valamint a 14-es villamos Lehel téri megállója is könnyen elérhető. A mindennapi élethez egyáltalán nem lesz szüksége autóra annak, aki ide költözik, hiszen a Váci úti irodafolyosó innen gyorsan megközelíthető, de a kitűnő közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően a város legtöbb pontja könnyen elérhető, ugyanakkor a közvetlen közelben óvodák, iskolák, játszóterek várják a gyermekeket. Ha vásárolni szeretnénk, csak azt kell eldöntenünk, hogy a Lehel téri piacra vagy a Westend City Centerbe menjünk, de a Skála is most újul meg és a Duna Plaza is csak 4 metró megállóra fekszik innen.

A környék ugyanakkor számtalan kikapcsolódási lehetőséget is nyújt, hiszen a közelben található a pesti Broadway számos színházával, de nincs messze a Széchenyi Gyógyfürdő, vagy az Állatkert a Ligetben, illetve kocogáshoz, nagy sétákhoz kiváló lehetőséget nyújt a Margit-sziget és a Szent István Park is. Kicsit távolabb pedig a Dunakorzón vagy az Erzsébet téren sétálhatunk, vagy elugorhatunk vásárolni a Fashion Street utcára is.

Ám a West Green Home nemcsak elhelyezkedése miatt figyelemre méltó. Az átgondolt tervezésnek és a korszerű fűtés-hűtés rendszernek köszönhetően ugyanis a társasház lakásai rendkívül energiatakarékosak, szinte nulla energiaigényűek.

Az AA++-os besorolású épület fokozott hőszigetelésű téglából épül, ami a természetes páraháztartást is biztosítja, azaz nem zárja le a pára útját, és mindez 3 rétegű nyílászárókkal egészül ki. A fűtés és hűtés, valamint a használati melegvíz-ellátás ugyanakkor geotermikus energiával történik, aminek köszönhetően a rendszerben nem történik égés, így nincs károsanyag-kibocsátás sem, illetve a fűtés költsége kb. 50%-kal kedvezőbb, mint a hagyományos gázfűtéssel rendelkező lakásokban, a hűtésnél pedig a 95%-ot is eléri az energiamegtakarítás.

Mindezeken felül a lakások teljesen allergiamentesek, ugyanis a fűtés padló- és plafonfűtéssel, alacsony, 30-35°-os vízzel történik, ami nem kavarja fel a lakásokban a port. És a hűtés is felülethűtéssel történik, kiküszöbölve ezáltal a klímák negatív, allergiát okozó hatásait.

A West Green Home két épületében összesen 90 lakás – ebből 6 duplex – 6 iroda és 1 üzlethelyiség kap majd helyet, a lakások kivétel nélkül mind rendelkeznek loggiával, a 7. emeleti penthouse jellegű lakásokhoz pedig nagy terasz kapcsolódik. Ezen kívül a társasház két épülete által közbezárt belső, zöld udvar is kikapcsolódási, pihenési lehetőséget biztosít.

A változatos alaprajzú lakások között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, a 36 nm-es garzonlakástól a 96 nm-es, 3 szobás családi otthonokig gyakorlatilag mindenféle lakásméret elérhető, így a befektetők, az első lakást kereső fiatalok és a családok is ideális otthonra találhatnak. Ezen kívül a lakáskínálatban található még 5 duplex lakás is, mely két önálló, egy 37 nm-es és egy 58 nm-es lakást tartalmaz. A 60 nm feletti lakásokra természetesen az érvényes otthonteremtési kedvezmények is igénybevehetőek.


A lakások átadás 2022. május 31., így a kedvezményes, 5%-os ÁFÁ-val vásárolhat, aki a West Green Home ökotársasházat választja új otthonának.

A cikk megjelenését a West Green Home ökotársasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Az ország többi részén is erősebb a kereslet mint a covid előtt. Igaz, gyengébb, mint tavaly.

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Az szja-visszatérítésre jogosultanak érdemes már januárban kitölteniük az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy munkáltatójuk mielőbb figyelembe vegye a nekik járó kedvezményeket.

Brutálisan drágulnak az üzemanyagok, de van egy jó hírünk

Brutálisan drágulnak az üzemanyagok, de van egy jó hírünk

Ha nem lenne a kormány által bevezetett árstop, az elmúlt időszak árváltozásait figyelembe véve a benzin átlagára 502, a gázolaj átlagára 517 forint lenne.  

© 2022 (v2.202102)