Csodás otthonok az ország legélhetőbb településeiről, kerületeiből

Közzétette élhetőségi rangsorát az Otthon Centrum, melyben Magyarország 20 ezer főnél népesebb városait és Budapest kerületeit rangsorolták. A lista összeállításánál életminőség szempontjából lényeges mutatókat vizsgáltak, mint például a közlekedés vagy a foglalkoztatottság. A TOP 10 legélhetőbb település közé, valószínűleg nem véletlenül, 8 budapesti kerület végzett, illetve két vidéki város is bekerült. Mai válogatásunkban, ezekről a helyekről hozunk csodás otthonokat.

A két kedvenc kerület az élen

Abszolút az élen egy budai és egy pesti kerület, az I. és az V. kerület végzett. Ez valószínűleg senkinek sem okozott meglepetést, hiszen évek óta ez a két kerület a legnépszerűbb az országban, ami az ingatlanárakon is meglátszik.

Az I. kerületben, a Várnegyedben bukkantunk erre a csodás műteremlakásra, a vár tövében. Az elegáns luxusingatlan egy 1900-as évek elején épült polgári ház 7. emeletén helyezkedik el, nappali + 3 hálószobával, étkező-konyhával és 2 fürdőszobával rendelkezik.

Az V. kerületben nyilván számtalan luxuslakást találhatunk, ez az ingatlan azonban a maga nemében páratlan. A gyönyörűen felújított nappali + 2 szobás lakásba a legnagyobb igényességgel válogatták ki a burkolatokat, tapétákat, bútorokat, lakástextileket, így egyedi és különleges enteriőrt hoztak létre.

Pest és Buda egyaránt népszerű

A TOP 10-es listába további 6 kerület került, méghozzá Pestről és Budáról is egyformán 3-3 kerület. Míg Pesten az V. kerület után a VI., VII. és IX. kerületek voltak a legnépszerűbbek, addig Budán az I. kerület után a II., a XI. és a XII. kerület kerülhetett fel a listára.

A három népszerű pesti kerület közül a VI. kerületben, egy Ybl Miklós tervei alapján 1862-ben épült 4 emeletes ház 1. emeletén helyezkedik el ez a nappali + 1 hálós lakás, melyben dolgozószoba is helyet kapott. A gyönyörűen felújított lakásnak helyet adó ház a Bazilikával szemben fekszik, különleges, egyedi udvara díjat is nyert.

A kedvelt budai kerületek közül most a II. kerületből hozunk egy szép polgári lakást, amely Vízivárosban, egy épület 3. emeletén található. A lakás 3 méteres belmagassággal rendelkezik, 2011-ben komplett műszaki felújításon esett át. A lakás 2 és fél szobával és külön konyhával rendelkezik. A konyha melletti fél szobát praktikusan étkezőnek alakították ki.

Eger és Veszprém is a TOP 10-ben

Mint említettük, a listára két vidéki város is felkerült, egy az ország keleti, egy az ország nyugati feléből, méghozzá Eger a 6., Veszprém a 9. pozíciót szerezte meg.

Egerben bukkantunk erre a fantasztikus luxusházra, mely nappali + 5 szobával várja új lakóit. Az ingatlan mediterrán stílusban épült, nappalijában jakuzzi is helyet kapott, több terasz és erkély is kapcsolódik hozzá.

Veszprém belvárosában, egy 1904-ben épült, kétszintes ház 2. emeletén helyezkedik el ez a szépen felújított, polgári lakás. Az ingatlan nappali + étkező-konyhával és 2 hálószobával rendelkezik, belvárosi elhelyezkedése ellenére 2 parkolóhely is jár hozzá az épület háta mögött.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen

Legutóbb 2004 és 2013 között zajlott túlzottdeficit-eljárás Magyarország ellen.

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

© 2024 (v2.202102)