Családias lakóparkok Budapest Duna-partján és zöld övezetében

Bár az új otthon megtalálása senkinek sem könnyű feladat, különösen fontos kérdés ez a családosok számára. Mai cikkünkben egy díjnyertes fejlesztőtől, a Metrodomtól hoztunk két remek lehetőséget a főváros két pontjáról: prémium otthonok, zöld környezet és családbarát szolgáltatások Újbudán és Zuglóban.

Új lakás vásárlásánál általában elsődleges szempont a minőség és a lokáció kérdésköre, emellett azonban egyre nagyobb jelentősége van a lakóparkok által nyújtott kényelmi szolgáltatásoknak is, amiben élen jár a Metrodom. A Metrodom Zugló és a Metrodom River lakópark egyaránt kiemelkedően jó elhelyezkedéssel rendelkezik; előbbi a pesti oldal egyik legnépszerűbb és egyik legzöldebb övezete, a XIV. kerület frekventált, ugyanakkor kertvárosias hangulatú részén helyezkedik el, míg a Metrodom River a XI. kerületi, újbudai Duna-parton épül.

 Nem véletlen, hogy a családosok egyik legkedveltebb célpontja Zugló, ami telis-tele van zöld parkokkal és játszóterekkel, emellett fontos szempont, hogy tömegközlekedéssel és autóval is gyorsan elérhető a belváros. A Metrodom Zugló a Bosnyák tértől pár perces sétatávolságra található, a közelben plázák, szupermarketek, pékségek, piac, kisebb üzletek, és különféle szolgáltatók egész sora várja a környékbelieket, így a napi teendők gyorsan és könnyen elintézhetők anélkül, hogy messzire kellene menni.


A Metrodom Zugló színes szolgáltatásokkal várja leendő lakóit: a lakóparkon belül kialakított pihenőkertek, biztonságosan megépített játszótér, sőt tűzrakó és grillező hely is rendelkezésre áll. Az egyik épületben játszószobát és egy tágas közösségi helyiséget alakítottak ki, ahol lehetőség nyílik meccsnézésre, társasjátékozásra és egyéb közösségi tevékenységekre.

A Metrodom River egy igazi vízparti projekt, ahol a víz és a sport mellett a családosok kényelme került a középpontba az otthonok megtervezése során. A projekt Újbuda folyóparti részén, a Budafoki úton épül, így a lakópark területe egészen a Duna-parti sétányig nyúlik. A környék nyugodt vízparti jellege ellenére könnyen megközelíthető: számos busz- és villamosjárat megáll a közelben, amelyekkel néhány perc alatt elérhetőek a város jelentősebb csomópontjai.

A lakópark legnagyobb előnye, hogy a hátsó kapun keresztül közvetlenül a vízparti sétányra léphetünk ki, így otthonunkat elhagyva máris a folyóparton találjuk magunkat, amely tökéletes helyszíne az esti sétáknak, kocogásnak, biciklizésnek, sőt a lakópark saját közösségi csónakházának köszönhetően az itt élőknek lehetősége van kajakot bérelni és bebarangolni a Dunát az egész családdal.

Nem mindennapi az sem, hogy a lakóparkon belül magánbölcsőde és óvoda is működik, sőt több korosztályos játszótér, vizes játszótér és baba játszószoba várja a gyermekeket. A lakók kényelmét szolgálja továbbá a lakópark kávézója, grill- és közösségi teraszai, kül- és beltéri edzőterme, jóga és tai chi terasza, valamint szaunái.

A Metrodom River és a Metrodom Zugló lakásai egyaránt rendelkeznek a Metrodom saját fejlesztésű okosotthon rendszerével és minden lakás esetében a környezetbarát és energiatakarékos Dual Eco hűtő-fűtő rendszer gondoskodik a megfelelő hőmérsékeltről, ami nem csak környezetbarát, de még a havi fűtési költségeket is alacsonyabban tartja.

A Metrodom Zugló építkezése a végéhez közeledik, így az év második felében várható a lakások műszaki átadása, a Metrodom River lakásai pedig várhatóan 2024 tavaszától kerülnek átadásra.

 

A cikk megjelenését a Metrodom támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)