Döbbenet milyen alacsony lesz a rezsid, ha ideköltözöl!

Mennyi volt a rezsid ezen a télen? Kevesebb, mint 60 ezer forint havonta? Akkor jól figyelj, mert épül egy társasház, ahol a rezsid megközelítőleg 60 ezer forint lesz, de nem havonta, hanem évente! Az új beruházás a méltán népszerű, Vizafogón valósul meg és már elérte a szerkezetkész állapotot.

A XIII. kerületben, a Karikás Frigyes utcában, az M3-as metró Forgách utcai megállójától és a Dagály fürdőtől is sétatávolságra épül a Dagály Ökoház, ahol a geotermikus fűtésrendszernek köszönhetően a lakások rezsije rendkívül alacsony lesz.

A társasház elhelyezkedése ideális, hiszen nemcsak a kiváló közlekedési lehetőségek, de a Duna-part, a Váci úti irodafolyosó, a Duna Plaza és a Göncz Árpád városközpont van a közelben, de nincs messze a Margit-sziget és a Népsziget sem. Így egyaránt biztosított a munkalehetőség, a bevásárlási- és kikapcsolódási lehetőség, illetve számtalan szolgáltatás is a közelben.

De nézzük kicsit részletesebben, miért is jó a geotermikus fűtés! A hőszivattyús fűtéstípusok vitathatatlan előnye, hogy általa teljesen függetlenné válhatunk a gázszolgáltatótól, és olcsó, ráadásul környezetbarát módon biztosíthatjuk otthonunkban a kellemes hőmérsékletet. A hőszivattyús fűtések közül is kiemelkedik azonban a talajszondás hőszivattyú, ami lényegesen hatékonyabb.

A Dagály Ökoházban ezt a hatékonyságot növeli a felületfűtés (mennyezet- és padlófűtés) is, amelynek köszönhetően a föld hőjét elég 30-35°C-os vízzé felmelegítenie a rendszernek, a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével szemben. Ezáltal nemcsak a fűtéshez kell kevesebb energia, de a fűtés így a port sem kavarja fel, tehát a rendszer kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket, ami allergiásoknak is jó hír. A hűtés pedig szintén felületi hőleadókon keresztül történik, így ez sem kavarja fel a lakás levegőjét és nincs kellemetlen klímazaj sem.

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat, ezen a területen ők az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező cégcsoport országos szinten. Megalakulásuk óta már több ilyen társasházat is átadtak a vevők legnagyobb megelégedésére, köztük a tavaly elkészült Márton utcai projektjüket is, ahol az elmúlt egy évben a fűtés-hűtés és melegvíz előállítás költsége nem haladta meg éves szinten, lakásonként a 60 ezer forintot. Mivel a Dagály Ökoház is hasonló lakásszámú és ugyanezzel a technológiával készül, így várhatóan itt sem kell majd magasabb rezsiköltségre számítani.

A társasház építése nemrég kezdődött és ütemterv szerint halad, máris elérte a szerkezetkész állapotot. A lakáskínálatban mindenféle méretű és elosztású lakások találhatók, így az is megtalálhatja itt számítását, aki első lakását keresi, vagy már családdal költözne, és az is, aki befektetés céljából vásárolna.

A lakások legtöbbje erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, a földszinti lakásokhoz pedig magánkertek is kapcsolódnak. A legfelső, 6. emeleten egyetlen nagy penthouse lakást alakítanak ki, melyhez nagy tetőterasz fog tartozni. Érdemes azonban sietnie annak, aki nem szeretne lemaradni erről a páratlan lehetőségről, ugyanis mostanra a lakások 30%-a már elkelt. Az autók parkolásához a pinceszinten beállóhelyeket alakítanak ki, a földszinten pedig tárolók és egy üzlethelyiség is helyet kap majd.

Ha tehát Ön alacsony rezsijű, környezetbarát, allergiamentes otthont keres méghozzá Vizafogón, a Duna-part és az M3-as metró megállójának közelében, akkor nem kell tovább keresgélnie, álmai otthona a Dagály Ökoházban várja.

A cikk megjelenését a Dagály Ökoház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)