Ne hagyja, hogy átverjék! Ha el szeretné adni az ingatlanát, erről tudnia kell!

Az ingatlanhirdetések feladásánál előszeretettel esnek költői túlzásokba a hirdetők és persze érthető, hogy az adott ingatlanának a legjobb oldalát szeretné mutatni mindenki, de azért nem árt, ha tudunk olvasni a sorok között. Vessünk egy pillantást arra, hogy mikre is tanácsos figyelmet fordítani. Ne hagyja, hogy átverjék! Ezekkel nem csak vevőként érdemes tisztában lennünk, de eladóként se próbáljunk simlisek lenni, mert rossz benyomást keltünk bárkiben már az első pár pillanatban. 

Általában az első, amit észreveszünk, az ingatlan ára. Tegyük fel tehát a kérdést, hogy reális az összeg?

Sajnos ki kell ábrándítanunk Önöket, mert ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor bizony tényleg van valami furfang a csábítóan kedvező ajánlatok mögött. Az azért nagy valószínűséggel garantált, hogy minden eladó tudja a saját ingatlanának értékét, és semmiképpen sem vágná maga alatt a fát azzal, hogy akár milliós összegektől essen el.

Az is megszokott, hogy ennek az ellenkezőjével találjuk szembe magunkat, tehát a téveszmés tulajdonos elhiszi, hogy az ingatlanának értékét akár megkétszerezheti vagy háromszorozhatja és akkor is lesz vevő, meg hát egyébként is jófej, mert alkuképes az ár, de azért átlagosan senki sem most jött a hat húszassal. Főleg, ha milliókról van szó, nem jellemző, hogy zsebből kivágják az összeget az emberek bármelyik ingatlan láttán. Ezeket a döntéseket azért mindenki alaposan átgondolja. 

Jól nézzük át az ingatlanleírást! 

Természetesen nem atomfizika nehézségű egy korrekt, érthető és a megfelelő információkat tartalmazó hirdetés szöveget írni, és nem is sokszor ez a döntő, viszont ha már van egy frappáns, mindenre kiterjedő leírásunk, akkor jó eséllyel meg tudjuk fogni az érdeklődőket. Ugyanakkor számtalanszor összefutunk közkedvelt sallangokkal, amiktől persze ne rohanjunk egyből a falnak, de kezeljük fenntartásokkal az olyan kifejezéseket, mint például:

“ kuckós kis családi fészek” – jelentheti az egyébként élhetetlen, egérlyuk méretet, amit végül is praktikus megoldásokkal valóban otthonná tehetünk, de azért az élettér mérete lényeges. 

“igazi retró hangulatot felelevenítő terek” – számítsunk a Kádár korszakban népszerű vitrines szekrénysorra, benne az elengedhetetlen porcelán angyalkákkal, az asztalokon a rojtos, fehér terítőre és még a dédnagymama lekvár tartalékjaira is a spájzban. No, szóval szívesen nosztalgiázunk, persze, meg “régen minden jobb volt”, de azért érdemes haladni a korral, főleg lakberendezés tekintetében.

“a kialakítás és/vagy a megjelenés teljesen az új tulajdonos fantáziájára van bízva” – értsük, hogy az ingatlan nagy része felújításra szorul, netán teljesen át kell építeni bizonyos helyiségeket? Nincsenek bútorok, nincs semmilyen festés sem? Túl sok mindent jelenthet ez a kijelentés és kevés esetben a kreatív szabadság lesz a jutalmunk, hanem még pár milliós felújítási munkálatokat kaphatunk.

“az ingatlan megbízható tulajdonostól eladó” – a bizalom szóval azért ajánlatos nem dobálózni. Legyünk egyenesek és lényegretörőek a hirdetés leírásban, ha pedig egy személyes találkozóra is sor kerül, akkor pedig csak közvetlen, barátságos attitűddel mutassuk körbe az ingatlant, aztán az a bizonyos bizalom kialakul magától is az érdeklődőben. Ez a tulajdonság külön kiemelve inkább gyanús, mint sem bizalmat építő. 

Hol található a hirdetés? 

Különösen lényeges szempont az is, hogy hol keresünk vagy adunk fel hirdetéseket az ingatlanunkról. Egy nagyobb múltra visszatekintő, sok felhasználóval rendelkező portálon megnő a valószínűsége annak, hogy hamar tovább tudunk adni az ingatlanunkon. Mi erősen ajánljuk az Ingatlantájoló szolgáltatásait, ahol akár ingyen is lehetőség van a hirdetésre, de számos, megfizethető árban lévő hirdetői csomag megválasztásával elérhető, hogy több ezrekhez eljusson az ingatlanának híre. 

A minőség garantált, a pénzedért azt kapod amit ígérnek!

A hirdetés kiemelésére egy bevezető, 14 napos szolgáltatást is lehet vásárolni, ugyanakkor a 30, a 60, de akár a 120 napos csomag mellett is dönthet. A csomagok ár-érték aránya annál kedvezőbb minél hosszabb napos verzióról van szó, ráadásul a budapesti és Pest megyei, 21 millió forintnál olcsóbb ingatlanok illetve az egyéb más megyékben található ingatlanokra még kedvezőbb csomagárak érhetőek el.

Mit is tartalmazhat ez a kiemelés? 

20 db kép válik feltölthetővé az adott ingatlanról, ami kiegészül azzal, hogy az egyes képeket feliratokkal is elláthatjuk, mint például “Kitűnő vétel” vagy “Alacsony rezsi”, esetleg “Tehermentes”. Ezek nem csak arra hasznosak, hogy sokkal észrevehetőbbé tegyék az ingatlant a találati listában, de az első benyomást is jobbá tehetik. 

Social media megjelenés: A Facebookon való megjelenés további eléréseket eredményez, illetve a partneroldalainkon ajánlódobozokba is kitesszük a hirdetését (pl.: mfor.hu, infostart.hu, privatbankar.hu), hogy még inkább növeljük az ingatlaneladás sikerességét. 

Az ingatlanáról akár egy cikket is írhatnak tapasztalt, újságíró munkatársak!

Egyedi szolgáltatása az Ingatlantájolónak, hogy az ingatlanáról cikket is kérhet, amely az Otthontérkép Magazinon jelenik meg. Ezt azért is érdemes választani, mert további többezres megtekintést generál és ehhez csupán csak annyit kell tennie, hogy olyan hirdetői csomagot választ, ami ezt tartalmazza és mi azonnal fel is vesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a saját igényei szerint íródjon meg a cikk.

A találati listákon mindenképpen az első helyre szeretne kerülni? Jó hírünk van az Ingatlantájolón, ez kizárólag az Ön kezében van! Licitáljon az és tegyen egy próbát az Ingatlantájoló rendkívül korszerű és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatásával. Ezzel az ingatlanirodák sem képesek megelőzni!

Folyamatosan az élre törhet a 3 szintű licitrendszerrel

A kreditek, amiket vásárol arra szolgálnak, hogy a listoldalak élén jelenjen meg a hirdetése, mert a 3 szintű licitrendszer alapján a helyi és különböző szűréseknek megfelelően azok a hirdetések kerülnek a listaoldalak legelejére, akik a legtöbb kredittel rendelkeznek. Ennek köszönhetően az ingatlanközvetítő cégekkel is képes lehet bárki lépést tartani, sőt megelőzni is akár. Az első helyre pozícionálás mindössze azon múlik, hogy mennyi kreditet vásárol, és ezáltal az érdeklődők is nagyobb valószínűséggel találnak rá a hirdetésére. 

Euróban is hirdetheti az ingatlanát!

Ezzel a kedvező lehetőséggel azért is érdemes élni, mert a külföldiek szintén előszeretettel látogatják az oldalt, és különösen nagy szokott lenni az érdeklődés Budapest belső környékeinek lakásaira, a Balaton környéki ingatlanokra illetve az osztrák határ melletti eladó lakásokra és családi házakra. Az árfolyamveszteséget könnyen el lehet kerülni azáltal, hogy euróban adjuk meg az ingatlan árát, ráadásul az árak összehasonlíthatóak is lesznek. Ez azt jelenti, hogy a rendszer az MNB napi árfolyam adatait felhasználva váltja át forintba az ingatlan árát és az ár szerinti listázás során a találatok pénznemektől függetlenül sorrendben lesznek.

Az ingatlanát szeretné népszerűvé tenni a külföldiek körében is? Akkor csupán csak euróban kell hirdetni! Az Ingatlantájoló rengeteg egyedülálló szolgáltatása mellett, ez is elérhető! 

Ezek összessége pedig akár azonnal, pár perc alatt az Öné lehet!

Az már csak hab a tortán, hogy a feltöltő felület egyszerűen és gyorsan kezelhető az Ingatlantájolón, és csak pár percet vesz igénybe egy hirdetés feltöltése. Ha pedig a feltöltéssel megvan, akkor nem is egy, de mindjárt 2 oldalon is megtalálható lesz a hirdetése méghozzá ingyenesen, az ingatlantajolo.hu és az otthonterkep.hu felületén is.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)