Garantáltan értékálló befektetés a Palotanegyedben, a kerületi átlagárak alatt

Érdekes eladó ingatlanra bukkantunk a hirdetések között: ez a csaknem 100 négyzetméteres józsefvárosi lakás a Palotanegyedben, egy csodálatosan felújított 130 éves házban található, amelyet eredeti formájában 1893-ban adtak át. 

Ez a részben már felújított, részben még feladatokat tartogató ingatlan a jelenlegi, meglehetősen bizonytalan ingatlanpiaci helyzetben azért keltette fel a figyelmet, mert az átlagosnál biztonságosabb befektetésnek tűnik. 

A belvárosban, egy több, mint 130 éves, szépen felújított házban lakni rengeteg előnnyel jár. A történelmi épületek sajátos atmoszférát teremtenek, amely ötvözi a múlt idők varázsát a modern kényelemmel. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb okokat, amelyek miatt érdemes lehet egy ilyen házban lakást venni.

Történelmi és építészeti értékek: A körúti nagypolgári épületek különleges történelmi és építészeti értékkel rendelkeznek. Ezek a házak gyakran impozáns homlokzattal, díszes belső terekkel és gazdag építészeti részletekkel büszkélkedhetnek, amelyek egy új építésű házban nem mindig találhatók meg.

Kiváló elhelyezkedés: A Palotanegyed előnye, hogy központi elhelyezkedésének köszönhetően a város számos fontos pontja könnyen és gyorsan megközelíthető. A tömegközlekedési lehetőségek széles választéka, a bevásárlóközpontok, éttermek, kávézók és kulturális intézmények közelsége mind hozzájárul a kényelmes és izgalmas városi élethez, ezáltal pedig a befektetésünk értékállóságához, hiszen a belváros sosem megy ki a divatból.

Egyedi és stílusos otthon: A nagypolgári lakásokban jellemző belmagasság – esetünkben négy és fél méter-, a tágas terek és egyedi alaprajzok sajátos karaktert kölcsönöznek. Egy ilyen otthonban a régi és az új harmonikus egyensúlyát élvezhetjük, amely igazán különleges és meghitt légkört teremt.

Fenntarthatóság és környezettudatosság: Egy 130 éves házban található polgári lakás felújítása és modernizálása hozzájárul a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz, hiszen így megőrizhetők a történelmi épületek, és csökkenthetők a bontásból származó hulladékok. Ha a felújítás során energiatakarékos technológiákat és megoldásokat alkalmazunk, azzal csökkenthetjük a rezsiköltségeket és életünk környezetre gyakorolt hatását.

Befektetési lehetőség: Egy felújított nagypolgári házban lévő lakás nemcsak kellemes otthont biztosít, hanem hosszú távon értékálló befektetést is jelenthet. A történelmi épületek általában vonzóak a lakáspiacon, és értékük a jövőben is növekedhet, különösen, ha a környező területek fejlődése folytatódik.

Épített örökség védelme: Az ilyen régi épületekben lakva hozzájárulunk a város épített örökségének megőrzéséhez és védelméhez. A történelmi épületek nemcsak esztétikai értéket képviselnek, hanem a város történelmének és kultúrájának fontos részei is, amelyeket érdemes megőrizni az utókor számára.

Kreatív lehetőségek: A régi, felújított házak tágas és egyedi terei számos kreatív lehetőséget kínálnak a lakberendezés terén. A klasszikus és modern stílusjegyek kombinálásával, valamint a történelmi épületek jellegzetes elemeinek kihasználásával igazán egyedi és lenyűgöző otthont hozhatunk létre.

Ez a palotanegyedbeli lakás 900 ezer forint alatti négyzetméterárával megfontolandó befektetés lehet, mivel a jelentős műszaki felújítási feladatokból már csak a nyílászárók cseréje van hátra, a vezetékezést és parkettát néhány éve már modernizálták. 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)