Garantáltan értékálló befektetés a Palotanegyedben, a kerületi átlagárak alatt

Érdekes eladó ingatlanra bukkantunk a hirdetések között: ez a csaknem 100 négyzetméteres józsefvárosi lakás a Palotanegyedben, egy csodálatosan felújított 130 éves házban található, amelyet eredeti formájában 1893-ban adtak át. 

Ez a részben már felújított, részben még feladatokat tartogató ingatlan a jelenlegi, meglehetősen bizonytalan ingatlanpiaci helyzetben azért keltette fel a figyelmet, mert az átlagosnál biztonságosabb befektetésnek tűnik. 

A belvárosban, egy több, mint 130 éves, szépen felújított házban lakni rengeteg előnnyel jár. A történelmi épületek sajátos atmoszférát teremtenek, amely ötvözi a múlt idők varázsát a modern kényelemmel. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb okokat, amelyek miatt érdemes lehet egy ilyen házban lakást venni.

Történelmi és építészeti értékek: A körúti nagypolgári épületek különleges történelmi és építészeti értékkel rendelkeznek. Ezek a házak gyakran impozáns homlokzattal, díszes belső terekkel és gazdag építészeti részletekkel büszkélkedhetnek, amelyek egy új építésű házban nem mindig találhatók meg.

Kiváló elhelyezkedés: A Palotanegyed előnye, hogy központi elhelyezkedésének köszönhetően a város számos fontos pontja könnyen és gyorsan megközelíthető. A tömegközlekedési lehetőségek széles választéka, a bevásárlóközpontok, éttermek, kávézók és kulturális intézmények közelsége mind hozzájárul a kényelmes és izgalmas városi élethez, ezáltal pedig a befektetésünk értékállóságához, hiszen a belváros sosem megy ki a divatból.

Egyedi és stílusos otthon: A nagypolgári lakásokban jellemző belmagasság – esetünkben négy és fél méter-, a tágas terek és egyedi alaprajzok sajátos karaktert kölcsönöznek. Egy ilyen otthonban a régi és az új harmonikus egyensúlyát élvezhetjük, amely igazán különleges és meghitt légkört teremt.

Fenntarthatóság és környezettudatosság: Egy 130 éves házban található polgári lakás felújítása és modernizálása hozzájárul a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz, hiszen így megőrizhetők a történelmi épületek, és csökkenthetők a bontásból származó hulladékok. Ha a felújítás során energiatakarékos technológiákat és megoldásokat alkalmazunk, azzal csökkenthetjük a rezsiköltségeket és életünk környezetre gyakorolt hatását.

Befektetési lehetőség: Egy felújított nagypolgári házban lévő lakás nemcsak kellemes otthont biztosít, hanem hosszú távon értékálló befektetést is jelenthet. A történelmi épületek általában vonzóak a lakáspiacon, és értékük a jövőben is növekedhet, különösen, ha a környező területek fejlődése folytatódik.

Épített örökség védelme: Az ilyen régi épületekben lakva hozzájárulunk a város épített örökségének megőrzéséhez és védelméhez. A történelmi épületek nemcsak esztétikai értéket képviselnek, hanem a város történelmének és kultúrájának fontos részei is, amelyeket érdemes megőrizni az utókor számára.

Kreatív lehetőségek: A régi, felújított házak tágas és egyedi terei számos kreatív lehetőséget kínálnak a lakberendezés terén. A klasszikus és modern stílusjegyek kombinálásával, valamint a történelmi épületek jellegzetes elemeinek kihasználásával igazán egyedi és lenyűgöző otthont hozhatunk létre.

Ez a palotanegyedbeli lakás 900 ezer forint alatti négyzetméterárával megfontolandó befektetés lehet, mivel a jelentős műszaki felújítási feladatokból már csak a nyílászárók cseréje van hátra, a vezetékezést és parkettát néhány éve már modernizálták. 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Belenézhetett a képviselő a Kínával kötött, titkos szerződésekbe, és nagyon aggasztó dolgokat látott.

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

A Sberbank értékes ügyfelei és ingatlanai hamar gazdára találtak, az egyéb itt hagyott kacatoktól viszont nehéz megszabadulni. Csocsóasztal és fogas is van eladó.

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

© 2024 (v2.202102)