A nyüzsgő Váci út vonzásában, mégis csendes, zöld, kellemes helyen

A város nyüzsgéséhez, a Váci úthoz közel, mégis kellemes, nyugodt, zöldövezeti helyen szeretne élni, a gázáraktól függetlenül, minimális rezsiköltség mellett? Nem messze a Göncz Árpád városközpont metróállomástól (korábban Árpád híd) bukkantunk rá erre a modern, AA+-os energetikai besorolású épületre. Ez a kilenc emeletes lakópark Angyalföld talán legdinamikusabban fejlődő részén, a Lomb utca 13. szám alatt épül.

A Lomb Corner új építésű lakópark tehát mind közlekedési infrastruktúra szempontjából, mind szolgáltatások tekintetében kifejezetten ideális helyszín egy új, nívós lakópark számára. Rengeteg egészségügyi és kulturális intézmény található a közvetlen közelben, hiszen a környék közkedvelt.

Lényeges, hogy a társasház a Váci út irodafolyósó szomszédságában helyezkedik el és a Göncz Árpád városközponti metrómegálló csupán 5 percnyire található gyalogosan, valamint az 1-es, 14-es, 17-es és 41-es villamosmegálló is sétatávolságra van.

A Lomb Cornert tehát Angyalföld egyik legdinamikusabban fejlődő részén, a Lomb utca-Petneházy utca -Teve utca és Fáy utca által körül határolt tömbben találhatjuk meg.

A neves fejlesztő, a Geos Group szerint a 9 emeletes új lakópark fő jellemzője, hogy nem csupán AA-s, de egyenesen AA+ energia besorolású lakóépületről van szó!

Fontos, hogy az AA+ kategória kis híján passzívháznak számít, a hivatalos neve „Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú”, amely jól szemlélteti az energetikai elvárások szerinti megítélését. Az ebbe a kategóriába tartozó ingatlanok rendkívül korszerűek, a tulajdonosnak semmilyen fejlesztési teendője nem lesz az elkövetkező évtizedekben! Az AA+ osztály megfelel a 2022-től kezdve minden új ingatlanra vonatkozó „közel nulla energiaigény” építésügyi előírásainak. (Ez egy új épületek építésekor alkalmazandó előírás, amely több energetikai paraméterét is meghatározza az új építésű ingatlanoknak, ilyen a beépíthető nyílászárók minősége, a hőszigetelések mértéke és bizonyos megújuló energiaforrások kötelező alkalmazása.)

Továbbá nem csak arról van szó, hogy a Lomb Corner külsőleg egy modern lakóház, de egyúttal minőségi anyagfelhasználás is jellemzi. Így például már a ház homlokzatát is modern jegyekkel ruházták fel.

Az új lakópark fenntarthatóságát modern gépészeti megoldásokkal javította az építtető, nem véletlen az AA+ besorolás. Először is: az emeleti teraszok jelentősen csökkentik a homlokzat felmelegedését a forró nyári időszakban. Az otthonok kritikus jellemzőjét, a hőmegtartást korszerű nyílászárókkal, beépített rejtett redőnyökkel és 20 cm vastag falszigeteléssel biztosítja az építtető.

Az igen modern házban kiemelt szerephez jutnak a legújabb energiatakarékos világítási- és elektromos rendszerek, és természetesen a szelektív hulladékgyűjtés is megoldott.

Mindezek mellett a legmodernebb, hőszivattyús fűtési rendszerrel szerelik fel a társasházat, lakásonként mérhető mennyezet hűtéssel és fűtéssel. Fontos, hogy már az épület szerkezete, illetve annak hőtehetetlensége is biztosítja a lakások nyári kellemes klímáját. Továbbá, a tervezett gépészeti rendszerekkel nem csak az épület fűtését kívánják megoldani, hanem a nyári hűtését is. A megújuló energiák felhasználása, mellett kulcsfontosságú az épületbe tervezett gépészeti és elektromos rendszerek alacsony energiafelhasználása, melyet hőcserélők is segítenek.

Az eladó új lakások méretei 30 és 140 négyzetméter között vannak. Az emeleteken a lakások tájolása Kelet-Dél-Nyugat, így hát minden otthon benapozottsága, tájolása kifejezetten optimális, északi tájolású lakás nincs a lakóépületben! A belső udvarban ezen túl zöldfelület, belső kert kerül kialakításra.

A cikk a beruházó támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Az immár négy politikai ciklus során felépített sajátos magyar társadalmi-gazdasági-politikai szisztémával nem lehet egy újabb évtizedet eltölteni az integrációs szervezetben. 

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

© 2024 (v2.202102)