Csodás gyerekkuckók pesti lakásokban

Ha nem költöztünk fiatalon hatalmas házba, akkor a gyerek megszületésétől fogva dilemmázunk: hová költözzünk. Mert ahogy nő a gyerek, vagy a gyerekek, külön szoba szükséges. Vagy van más megoldás? 

Legtöbbször a házak jutnak az eszünkbe, ha kevés a helyünk, hiszen ott lenne udvar, kialakíthatunk nekik játszóteret, és jobban el is férnek a gyerekek. De akik a lakások mellett teszik le voksukat, azoknak válogattunk néhány olyan eladó lakást, amiben egy gyerekkuckó könnyen kialakítható, megadhatjuk gyermekünknek az igényelt intimitást. És ötletet is meríthetünk a meglévő lakásunk kényelmesebbé tételéhez.

Kiskorukban jellemzően egy térben, napközben a nappaliban vannak a gyerekek, vagy esténként (külön szoba híján) a szülői hálóban, hiszen szem előtt kell legyenek. Ám úgy is kialakíthatjuk az adott teret, hogy látványra a gyerek önmagának érezhet akkor is egy részt, ha nincs külön szobája. Mindezt megtehetjük úgy, hogy egy sarkot alakítunk ki nekik, amik mondjuk rajzokat, baba díszeket tartalmaznak.

Mindig fontos, hogy egy kicsit babásabbá tegyük a gyermek körül lévő teret, mint ahogy ebben a IX. kerületi lakásban is megtették.

eladó lakások

De külön gyerekszobát is kialakíthatunk, ha van plusz helyünl. Ráadásul, ha a poronty még kicsi, nem feltétlenül kell tipikus gyerekszoba kinézete legyen a helyiségnek, de pár színt, plüssmackót, és játékra alkalmas teret ekkor is alakítsunk ki. A szobában egyúttal a felnőtteknek való ülőhelyet is biztosítani kell. A II. kerületi két és fél szobás otthon az említett feltételeket mind biztosítani tudja.

családok

A gyerekszobában díszként egyéb gyerek szívének kedves darabokat is elhelyezhetünk. Kezdhetjük a nem hagyományos lámpák felszerelésével, gyereksarokkal, és folytathatjuk egyéb kiegészítőkkel.

IV. kerületi lakás

Ha két gyermek van egy szobában, akkor egy kis ötletességgel megoldhatjuk, hogy helytakarékos lakásrészt kapjunk. Ebben a szobában az elhúzható ajtós, ezért igen helytakarékos beépített szekrény sokat segít ebben.

gyerekek

Az alábbi 4 szobás otthonban a gyerekek kényelmesen elférhetnek, látszik, hogy mindenkinek megvan a saját helye, ami mégis egy térben van, így együtt lehetnek. A dobozos megoldások, az ablak alatti szekrények mind-mind helyet spórolnak.

gyerekszobák

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)