Még mindig hódit a vintage!

Néhány éve robbant be újra a vintage az enteriőr trendekbe, és vele együtt egyre több otthonba is. Népszerűsége azóta is töretlen, számos lakásba költözött be ez a romantikus, nosztalgikus stílusirányzat. Nem csak azért kedveljük annyira, mert bájos, otthonos hangulatot kölcsönöz a lakásnak, hanem azért is mert szinte minden más stílussal jól kombinálható.

Ráadásul a vintage sokak számára nem egyszerűen csak lakberendezési trend, hanem egyúttal életérzés is. Hogy miért? Például azért, mert a megfelelő bútordarabok felkutatása egy valódi, önmagában is igazalmas kincsvadászat. Nem mintha, nem találnánk minden nagyobb bútoráruházban gyönyörű, vintage stílusú bútorokat, ám ha igazán egyedi hangulatú otthonra vágyunk, akkor az a legjobb, ha olyan ódon bútorokat és kiegészítőket szerzünk be, amiknek saját története van. Hiszen ettől olyan romantikus ez a stílus! És erről lehet történeteket mesélni is az ismerősöknek.

Népszerűségét jól mutatja, hogy számtalan budapesti dizájn lakás közül, nagyon sokba csempészték be ezt a stílust!

Nehezen behatárolható stílusirányzatról van szó, tekintve, hogy rengeteg alfaja létezik, így mindenki kiveheti belőle azokat az elemeket, amik neki tetszenek. Ebben a Bajza utcai lakásban is megjelentek például olyan tipikus részletek mint a pasztell színek (fehér, kék), a természetes anyagok, a kopottas hatású bútorok vagy éppen a patchwork csempe.

A vintage egyik nagy előnye, hogy semmit sem kell kidobnunk! Megöröklünk egy-egy régi konyhai kiegészítőt, vagy bútort? Akár eredeti formájában, akár kis átalakítással, valódi kincsei lehetnek otthonunknak! Akár ezek a régi, de annál szebb bútordarabok ebben a budai lakásban. Jellemző az is, hogy az antik tárgyak új funkciót kapnak. Így lett ebből az antik ládából egyedi asztal.  Másik jellegzetes vonás, hogy a halvány, világos falszínekhez színes, feltűnő mintás textíliák kerülnek.

Ha lakáskiegészítőkben gondolkodunk, akkor az lesz a legjobb, ha ellátogatunk egy bolhapiacra, esetleg szüleinknél, nagymamáinknál keresgélünk. Visszatérő elemek a vintage otthonokban a fényképek is, méghozzá antik keretben,  mellettük akvarellek, csipkék, hímzések, vagy más régies dísztárgyak.

Ráadásul az egyéb lakberendezési trendekkel szemben, itt nyugodtan hagyjuk elől is a tárgyakat, nem kell folyton pakolászni. Mondhatnánk azt is, hogy trendi a zsúfoltság! Ha a birtokunkba jut valami szép dísztárgy, kép, vagy akármi más örökség, bátran tegyük olyan helyre, ahol szem előtt van! Az összhatás pedig tökéletes lesz, ha jó érzékkel nyúlunk a dologhoz!

Ahogy már említettem, azért is nagyon szeretjük a vintage-t, mert más stílusjegyekkel is könnyen összhangba lehet hozni.  Nem különíthető el élesen az elegáns francia stílusú otthonoktól sem, hiszen néhány darab itt is, ott is megállja a helyét. Ebben az elegáns Erzsébetvárosi lakásban is megjelennek olyan elemek, amik akár vintage, akár egy klasszikus elegáns lakásra vágyunk, megállják a helyüket.

Akadnak olyanok is, akik egész otthonukat nem csak egy egy helyiséget “öltöztetnek” vintagebe. Ha tetszik nekünk, de még nem tudjuk saját otthonunkban elképzelni, jó lehetőség ha egy ilyen bútordarabbal kezdjük! Ebben a VII. kerületi lakásban például egy gyönyörű tárolószekrény kapott helyet.

Ha kíváncsi vagy további egyedien berendezett budapesti lakásra, kattints ide!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)