Ha Szeged, akkor csakis a belvároshoz közel, de 25 millió alatt

Mint minden nagyvárosban, Szegeden is kiemelten fontos, hogy egy ingatlan a belső részekhez közel helyezkedjen el, mert ebben az esetben legjobb akár lakni itt, akár kiadni azt magánembereknek, vagy épp irodának. Ezért ezúttal Szegeden is a lehető legjobb helyen lévő, ám rendkívül jó áron kínált otthonokat kerestünk.

Szegeden is igaz, hogy az kiemelten jó, központi helyen lévő, a belváros szívében található otthonok szinte megfizethetetlenek, sokszor pedig még sűrű közlekedési zajra, porra és légszennyezésre is fel kell készülnünk. Éppen ezért ideális környéknek leginkább a belváros közvetlen közelében fekvő városrészek, azoknak is természetesen a belvároshoz közelebb eső részei számítanak.

Szegeden így végső soron legtöbben az Alsóvárost tartják az egyik legideálisabb környéknek, mert innen nézve mind a Belváros, mind az egyetem épületei közel esnek. Ugyanakkor az árak kedvezőbbek, mint a belvárosban. Viszont Alsóváros árai sem barátságosak, így aki elérhető áron keres jó elhelyezkedésű lakást, annak érdemes inkább a vele szomszédos Móravárosban keresgélni.

Móraváros városrész azért is jó választás, mert Szeged egyik feltörekvő környéke, azaz most még viszonylag alacsony áron lehet itt ingatlant vásárolni, és azt ugye mondanunk sem kell, hogy bármilyen hosszú távra is veszünk lakást fontos, hogy egy esetleges válsághelyzetben se csökkenjen az értéke, ideális gazdasági körülmények között pedig lehetőleg növekedjen is.

Móravárost az elmúlt években rengeteg fejlesztő választotta pont ezen megfontolásból, így a régi házakat sok új építésű társasház váltotta és váltja fel most is folyamatosan, ami garancia arra, hogy az itt található ingatlanok értéke hosszú távon nőni fog. A városrész legértékesebb része pedig vitathatatlanul az a csücske, amely a Belvárossal és Alsóvárossal is határos.

Itt találtunk egy kiváló elosztású lakást, ami méretéből adódóan 1-2 gyermekes családok számára, irodának vagy kiadás céljából is ideális.

Az Alsóváros és Móraváros határán végigfutó Petőfi Sándor sugárút Szeged egyik fő ütőere, ráadásul kötöttpályás közlekedéssel rendelkezik. Itt jár ugyanis a 4-es villamos, ami DNy-ÉK-i irányban az egész várost, így a Belvárost is átszeli, ami a környéken élők számára megkönnyíti a központba való bejutást, ahol a legtöbb munkahely és gyakorlatilag minden szolgáltatás megtalálható.

A zajos körúttól kicsit beljebb, egy csendes kis utcában található az a négy szintes társasház, melynek 2. emeletén helyezkedik el ez a 2013-ban felújított, 1+2 szobás lakás. Az ingatlant felújítása óta irodaként használták, de bármilyen átalakítás nélkül is azonnal használható lakásként, vagy továbbra is irodaként.

A szépen felújított lakásban a nyílászárókat mind kicserélték, a régi konvektoros fűtés helyett gazdaságos, kondenzációs kazánról üzemelő padlófűtéses rendszert alakítottak ki, a közművek mind saját mérőórával rendelkeznek. Az ingatlant klímával is felszerelték, szobáiban laminált padló, a többi helyiségben járólap burkolat található.

Konyhája külön helyiségben kapott helyet, az innen nyíló kisebb szoba étkezőként vagy gyerekszobaként is használható, a fürdőszoba és a toalett külön helyiségben található, utóbbiban szintén adott a kézmosási lehetőség. A nagy szoba csaknem 25 nm-es, innen nyílik a dél-nyugatra néző erkély, ahonnan nyári estéken a naplementében gyönyörködhetünk, és a nagyobbik hálószoba ablaka is erre néz. A kisebbik hálószoba és a konyha ablaka néznek a függőfolyosóra, és az L-alakú épület, valamint egy másik épület által körülzárt, parkosított belső udvarra.

Az ingatlantól a villamos megálló mindössze 2 perc sétatávolságra van, de nincs messze a 21-es busz megállója sem, amivel a vasútállomásra és az autóbuszállomásra is eljuthatunk. Néhány perc sétára van a legközelebbi bölcsőde, óvoda és a Waldorf iskola is, a TIK mindössze 12 perc sétára található. Viszonylag közel van az Árkád és a Napfénypark, valamint a Tisza-part és a klinikák is, így az ingatlan saját lakásnak, irodának vagy befektetés céljára is tökéletes, és rugalmasan és érintés mentesen is megtekinthető.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)