Hevesen nőtt a lakóingatlanok ára Heves megyében

A 2020-as év első kilenc hónapja nem csak áresésről, korrekcióról szólt. Három megyében, Heves, Békés és Tolna megyében 20-27 százalékos lakóingatlan áremelkedést regisztráltak. Most takaros, igényes és szép Heves megyei ingatlanok közül válogattunk.

Egyre több helyen halljuk, hogy az ingatlanpiaci árak 2019-2020-ban stagnáltak, majd csökkentek. Egy pár nappal ezelőtti elemzés szerint azonban akad jó néhány kivétel az országban Olyan helyszínek, ahol nemhogy stagnáltak, de nőttek is a lakásárak.

Ilyen volt Salgótarján, vagy épp Dél-Pest, illetve a főváros néhány más kerületrésze, melyekről korábbi cikkeinkben írtunk.

Területi bontásban vizsgálva tehát – miközben a főváros több részén már csökkenésnek indultak a lakásárak – a tizenkilenc magyar megye egyikében sem csökkent (!) az eladott lakóingatlanok átlagára 2020 első kilenc hónapjában. Legalábbis a 2019-es év hasonló időszakával összevetve. A listavezetők e téren a hagyományosan az olcsóbbnak számító Heves, Békés és Tolna megyék, 20-27 százalék közötti árnövekedéssel – áll az OTP Értéktérkép 2020 első három negyedévét feldolgozó elemzésben.

Az eladott lakóingatlanok országos átlagára az év első három negyedévében egyébiránt 401 ezer, Budapesttel nem számolva 285 ezer forint volt négyzetméterenként.

A 645 ezer Ft/m2-es átlagos árszintű Budapest mögött, Győr-Moson-Sopron megyét tavaly óta megelőzve, jelenleg Pest megye a legdrágább, 406 ezer Ft/m2 átlagárral. A legolcsóbb megye, egyedüliként a 200 ezres szint alatt, ismét Nógrád, 110 ezer Ft/m2 átlagárral.

A megyeszékhelyeket nézve egyébként elmondható, hogy az olcsóbb települések árszínvonala emelkedett a legnagyobb mértékben. Ez persze egy többéves trend, amit most a koronavírus járvány hatása is felerősít. A drágulás lassuló folyamatát ugyanakkor jól érzékelteti, hogy míg 2019-ben Szolnok vezette a ranglistát 30 százalékos éves áremelkedéssel, addig jelenleg az első helyezett (már emlegetett) Salgótarján esetében csupán 16 százalékos növekedés mutatható ki. Viszont a megyeszékhelyek átlagáraiban 2019-hez képest nincsen látványos változás a sorrendben. A legdrágább változatlanul Debrecen és mostanra Székesfehérvár, Veszprém és Győr is átlépték a 400 ezer Ft/m2 szintet. (Salgótarján az idei további növekedése ellenére is messze sereghajtó, 124 ezer forintos átlagos négyzetméterenkénti árszinttel.)


Ez év első három negyedévében a legjobb árnövekedést felmutató Heves megye otthonai közül válogattunk, bepillantva természetesen a megyeszékhelyre, Egerbe is!

Lélegzetelállítóan szép birtok Hevesben

Hevestől néhány kilométerre található ez a több, mint 1 hektáros birtok, melyen egy két épületből álló komplexum kapott helyet. Az ingatlanban gyönyörűen ötvözték a népművészetet és a modern megoldásokat, az épület faragott fa gerendái és oszlopai, kovácsoltvas vasalatai és a kézműves kemencék mind igazi mestermunkák.

Szépen felújított, kertkapcsolatos lakás Egerben

Egerben, a Villasoron, egy háromlakásos házban található ez a kétszobás lakás, melyet kompletten és gyönyörűen felújítottak. A lakás saját kertrésszel és egy 16 nm-es saját pincerésszel is rendelkezik.

Gyönyörű sorházi otthon Egerben

Eger-Felnémeten, lakóparkban helyezkedik el ez a szélső sorházi lakás, melyhez saját kertrész is tartozik. A kétszintes ingatlan alsó szintjén amerikai konyhás nappali, fürdőszoba, felső szintjén 2 hálószoba és fürdőszoba kapott helyet. A tetőtérben további egy szoba található, a nappalihoz terasz is kapcsolódik.

Igényesen kialakított családi ház Ostoroson

Kizárólag minőségi anyagokból korszerű hőszigetelési és épületgépészeti megoldásokkal épült ez a családi ház Ostoroson, így fenntartása rendkívül kedvező. A ház háromszintes, terasszal és szépen parkosított kerttel rendelkezik.

További Heves megyei ingatlanokért kattintson ide.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

A Pénzügyminisztérium új épületére bezzeg van pénz: 61 milliárd forint

A Pénzügyminisztérium új épületére bezzeg van pénz: 61 milliárd forint

Végösszeg a májusi átadó után várható.

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Az immár négy politikai ciklus során felépített sajátos magyar társadalmi-gazdasági-politikai szisztémával nem lehet egy újabb évtizedet eltölteni az integrációs szervezetben. 

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

© 2024 (v2.202102)