Nem árt igyekezni, ha a belváros egyik legjobb lakását keresi

Aki mostanság a belváros közvetlen közelében keres lakást, az jó ha tudja: a minőség egyre inkább drágulni fog, és sok új otthonnál az is probléma, hogy 2022-23-ban várhatóak az átadások. Meg kell tehát becsülni azokat a házakat, amelyekben van még néhány szabad, akár pár hónapon belül beköltözhető lakás, külsősöknek is eladó garázshely, vagy épp üzlethelyiség. Most egy ilyen mutatunk a József körúttól 3-4 perc sétára.

Ilyen, kifejezetten belvárosi környéken épülő házak közt keresgélve bukkantunk rá erre a kitűnő elhelyezkedésű, vadonatúj, hónapokon belül, várhatóan már nyár végére a műszaki átadáshoz érkező, azaz hamarosan költözhető házra a Tolnai utcában.

A Tolnai Residence háznak az egyik legfontosabb előnye nem csak az, hogy szinte készen van, hanem az is, hogy a József körúthoz igen-igen közel esik. A Tolnai Lajos utca és a Déri Miksa utca sarkától (ahol az új ház épült) mindössze két-három háznyira van, azaz 2-3 perc séta a Rákóczi Téri Vásárcsarnok (mindig friss piaci áruk tényleg egy karnyújtásnyira a kulináris élvezetek kedvelőinek), illetve az ottani 4-es metró megállója (lenti képünkön) is gyakorlatilag ugyanennyi; és mindössze 4 perc séta maga a József körút és a 4-6-os villamosok Rákóczi téri megállója.

De a kerületi szakrendelők (Józsefvárosi Szent Korona Egészségügyi központ)és a Teleki tér sincsen ide túl messze, no meg a megújult közterek: a II. János Pál pápa tér vagy a Mátyás tér.

 

 

A bulinegyed zaja, zavaró tömege ide nem ér el, de aki fiatal, vagy a fiatalos életmódod kedveli, az az éttermekkel, romkocsmákkal telezsúfolt városrészt, vagy a Palotanegyedet gyalogosan is igen könnyen eléri innen. Nem is szólva az iskolák, intézmények, boltok és üzletközpontok, gyorséttermek tömkelegéről. A most megújuló Blaha Lujza téren egy prémium üzletközpont van, de a Corvin negyed is egy ugrás ide: a mozival és a boltok, intézmények, szórakozóhelyek, konditermek lényegében teljes skálájával.

A Tolnai Residence tehát lényegében a belváros szívében, a folyamatosan megújuló és egyre nagyobb presztízsű VIII. kerületi Csarnok negyedben kínál akár már a nyár végén átvehető, magas műszaki színvonalú lakásokat a belvárosi pezsgés szerelmeseinek. A lakásokon kívül (lakás nélkül is) vásárolható itt parkolóhely vagy üzlethelyiség, az utóbbi akár már nettó 16,5 millió forintért. Ennyiért pedig remek befektetés, akár saját üzlet, iroda céljára, akár kiadásra.

 

És persze néhány még elérhető az 54 darab, változatos alaprajzú lakásból; melyek tehát a VIII. kerület teljesen megújuló, belső részén a Tolnai Lajos u. 26. és a Déri utca sarkán, a Tolnai Lajos u. 28-30. alatt, két lépcsőházban, épültek fel. A szabad lakások közül néhány igazi kuriózum a belvárosban, amelyekhez a terasz mellett saját kis kertrész is tartozik.

Itt a beruházó az első lakást keresőknek egy- és kétszobás kisebb otthonokat, a családoknak pedig 3 és 4 szobás lakásokat kínál. Nyilvánvaló, hogy a kiadásban gondolkozó befektetőknek a központi elhelyezkedése, a közlekedési lehetőségek, egyetemek közelsége miatt igen-igen könnyen, ráadásul várhatóan nagyon jó áron bérbe adható otthonokról van szó.

És végül, de nem utolsó sorban: az otthonokra nem kell éveket, de még fél évet sem várni: a tervezett átadás ugyanis 2021. III. negyedéve.

Különlegessége még az épületnek, hogy nem csak lakásokat, de a földszinten összesen 4 db üzlethelyiséget is kínál a biztos befektetést keresőknek, akár már nettó 16,5 millió forintért.

Lényeges az is, hogy a magas színvonalú, modern gépészet szolgálja azt, hogy az otthonok a mai elvárásoknak is messzemenően megfeleljenek. Fontos tényező mindenkinek, hogy egy lakás lehetőleg modern legyen, hiszen a rezsiköltségek várható növekedése miatt közel sem mindegy, hogy a következő évtizedekben egy korszerű vagy épp korszerűsítésre szoruló otthonba ruházunk-e be. Ha csak mintegy 10 ezer forinttal fizetünk kevesebbet havonta, már az is több mint egymillió forint árelőnyt jelent 8-9 év távlatában…

A belinkelt lakáskeresőben pedig könnyen megtalálja a lakások adatait, és méret, szobaszám vagy ár alapján is kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő új otthonát.

A cikk megjelenését a Tolnai Residence társasház értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Érvényesül-e a „játékok finanszírozzák magukat” elv?

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.

© 2024 (v2.202102)