Mit kapunk ma 30 milláért a pesti lakáspiacon?

Ha Pesten szeretnénk alacsony áron lakást vásárolni, nehéz helyzetben leszünk, mert az árak már évek óta töretlenül emelkednek, és egy költözhető, legalább átlagos állapotú lakáshoz ma már nehéz 30 millió alatt hozzájutni Pesten. A Balla Ingatlan szakértői megvizsgálták, mégis milyen ingatlant és hol kaphatunk ebben az árfekvésben.

Például egy egész jó lakást a XVIII-ban!

A XVIII. kerületről egyből mindenkinek a Havanna lakótelep jut eszébe, ami egyébként már egyáltalán nem olyan rossz, mint régen volt. Sőt, jelenleg egy teljesen átlagos, élhető lakótelep. Itt, vagy a Lakatos lakótelepen akár 30-60 nm-es lakáshoz is hozzájuthatunk. A kerület többi részén természetesen akár új építésű lakás is akad ennyiért, de csak 40 nm-nél kisebb lakásra számíthatunk, mint amilyen ez a 36 nm-es, kétszobás lakás is, mely Pestszentimrén, Újpéteri telepen egy mindössze 10 lakásos, 2021-ben átadott társasház első emeletén helyezkedik el. A lakás további előnye, hogy fűtését napelemes, hőszivattyús rendszer biztosítja.

Egy panelt Csepelen?

Csepelen bőven akad panellakás ebben az árkategóriában, és ezekre viszonylag nagy is a kereslet. Előfordul ugyanakkor néhány túlárazott, 30 millió feletti panel, amelyekre egyáltalán nincs érdeklődés. Ezt az 53 nm-es, másfél szobás, étkező-konyhás, jó állapotú lakást például 28,9 millióért kínálják. A HÉV megállóhoz közeli, panelprogramos házban található lakás eredetileg 1+2-es volt, de egyik fél szobáját összenyitották a konyhával, így kaptak tágas étkező-konyhát.

Akár V. kerületi mini lakást is!

Hihetetlen, hogy a Belvárosban, bármit is találni ennyiért, de akad 25-30 nm közötti erősen felújítandó, vagy 10 nm körüli, felújított, mégis erősen kompromisszumos lakás is, ami valaha üzlethelyiség lehetett. Ez a 18 nm-es, kislakás azonban teljesen jó állapotú, és galériájának köszönhetően jó térkihasználás is jellemzi.

A VI-ban már másfél szobásra is van esély, de a VII-ben és a VIII-ban nagyobb

Ugyanezért az árért a VI. kerületben már másfél szobás, felújított lakást is kaphatunk, igaz igen keveset kínálnak belőlük, a VII. kerületben már lényegesen nagyobb a választék, a VIII. kerület kevésbé felkapott lokációiban pedig akár már 50 nm-es felújított lakás is akad. Ez a Teleki tér közelében lévő lakás igaz csak 26 nm-es, de jóval kedvezőbb az ára, mindössze 22,99 millió forint, ráadásul gyönyörűen felújított, hálófülkés és még egy galéria kialakítására is lehetőség van.

1+2-es panel? Ferencváros, Zugló és a XVI. kerület még esélyes!

Ha valaki nagyobb lakást szeretne, méghozzá jó környéken, akkor a IX., a XIV. és a XVI. kerületekben akár 1+2-es panelt is találhat. Téglaépítésűből ezeken a környékeken, ebben a méretben viszont már csak felújítandó lakás akad, illetve csúsztatott zsalus lakásból például még egészen jó állapotút is kaphatunk, mint amilyen ez az alsórákosi lakás is.

Budán kompromisszummenteset? Kizárt!

Ha ugyanebben az árkategóriában Budán is szétnézünk, akkor már csak erősen kompromisszumos lakást találunk, ami vagy felújítandó, vagy szuterén szinten van, esetleg jogilag nem rendezett.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Lemondott egy korrupt ukrán miniszter. Háborús hírek.

Megvette a Mol Jellinekéktől a Waberer's 15 százalékát

Megvette a Mol Jellinekéktől a Waberer's 15 százalékát

Stratégiai együttműködési megállapodást is kötöttek.

Mi történt a forinttal? Elemző legyen a talpán, aki erre számított

Mi történt a forinttal? Elemző legyen a talpán, aki erre számított

Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

© 2024 (v2.202102)