Mit kapunk ma 30 milláért a pesti lakáspiacon?

Ha Pesten szeretnénk alacsony áron lakást vásárolni, nehéz helyzetben leszünk, mert az árak már évek óta töretlenül emelkednek, és egy költözhető, legalább átlagos állapotú lakáshoz ma már nehéz 30 millió alatt hozzájutni Pesten. A Balla Ingatlan szakértői megvizsgálták, mégis milyen ingatlant és hol kaphatunk ebben az árfekvésben.

Például egy egész jó lakást a XVIII-ban!

A XVIII. kerületről egyből mindenkinek a Havanna lakótelep jut eszébe, ami egyébként már egyáltalán nem olyan rossz, mint régen volt. Sőt, jelenleg egy teljesen átlagos, élhető lakótelep. Itt, vagy a Lakatos lakótelepen akár 30-60 nm-es lakáshoz is hozzájuthatunk. A kerület többi részén természetesen akár új építésű lakás is akad ennyiért, de csak 40 nm-nél kisebb lakásra számíthatunk, mint amilyen ez a 36 nm-es, kétszobás lakás is, mely Pestszentimrén, Újpéteri telepen egy mindössze 10 lakásos, 2021-ben átadott társasház első emeletén helyezkedik el. A lakás további előnye, hogy fűtését napelemes, hőszivattyús rendszer biztosítja.

Egy panelt Csepelen?

Csepelen bőven akad panellakás ebben az árkategóriában, és ezekre viszonylag nagy is a kereslet. Előfordul ugyanakkor néhány túlárazott, 30 millió feletti panel, amelyekre egyáltalán nincs érdeklődés. Ezt az 53 nm-es, másfél szobás, étkező-konyhás, jó állapotú lakást például 28,9 millióért kínálják. A HÉV megállóhoz közeli, panelprogramos házban található lakás eredetileg 1+2-es volt, de egyik fél szobáját összenyitották a konyhával, így kaptak tágas étkező-konyhát.

Akár V. kerületi mini lakást is!

Hihetetlen, hogy a Belvárosban, bármit is találni ennyiért, de akad 25-30 nm közötti erősen felújítandó, vagy 10 nm körüli, felújított, mégis erősen kompromisszumos lakás is, ami valaha üzlethelyiség lehetett. Ez a 18 nm-es, kislakás azonban teljesen jó állapotú, és galériájának köszönhetően jó térkihasználás is jellemzi.

A VI-ban már másfél szobásra is van esély, de a VII-ben és a VIII-ban nagyobb

Ugyanezért az árért a VI. kerületben már másfél szobás, felújított lakást is kaphatunk, igaz igen keveset kínálnak belőlük, a VII. kerületben már lényegesen nagyobb a választék, a VIII. kerület kevésbé felkapott lokációiban pedig akár már 50 nm-es felújított lakás is akad. Ez a Teleki tér közelében lévő lakás igaz csak 26 nm-es, de jóval kedvezőbb az ára, mindössze 22,99 millió forint, ráadásul gyönyörűen felújított, hálófülkés és még egy galéria kialakítására is lehetőség van.

1+2-es panel? Ferencváros, Zugló és a XVI. kerület még esélyes!

Ha valaki nagyobb lakást szeretne, méghozzá jó környéken, akkor a IX., a XIV. és a XVI. kerületekben akár 1+2-es panelt is találhat. Téglaépítésűből ezeken a környékeken, ebben a méretben viszont már csak felújítandó lakás akad, illetve csúsztatott zsalus lakásból például még egészen jó állapotút is kaphatunk, mint amilyen ez az alsórákosi lakás is.

Budán kompromisszummenteset? Kizárt!

Ha ugyanebben az árkategóriában Budán is szétnézünk, akkor már csak erősen kompromisszumos lakást találunk, ami vagy felújítandó, vagy szuterén szinten van, esetleg jogilag nem rendezett.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már nem koronavírusos Márki-Zay Péter

Már nem koronavírusos Márki-Zay Péter

Öt napja posztolta ki Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy koronavírusos, ma viszont már arról számolt be, hogy túl van a betegségen.

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

Vajna Tímea új vizek felé evezett a fánkozóból való kiszállás után és a fánkozó is profilt váltott.

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A NASA tudósai szerint a tongai vulkánkitörés olyan hatalmas robbanóerőt szabadított fel, amely mellett eltörpült a hirosimai atombombáé.

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

© 2022 (v2.202102)