Itt a tavasz, ideje elgondolkodni a költözésen! Mit szólna Óbudához?

Aki a Budai oldalon, Észak-Budán, Óbudához közel keresgél, annak most tavasszal érdemes lehet lépnie és lekötni az új otthonát. Ezt most a zöldhitel is segíti.

Óbuda egyre népszerűbb a főváros budai oldalán, de a hatalmas kerületen belül talán nincs is még egy olyan különleges hely, mint a Római-part és vonzáskörzete. Errefelé nagyon jó lakni, nem csoda, hogy több új társasház, illetve lakópark is akad.

Ezúttal a Római-parthoz közeli Pünkösdfürdő utca környékén találtunk rá egy épülő lakóparkra. A beruházó a jól ismert Indotek csoport, amely a mai napig jó árakat és nagyon előnyös, 20-80 százalékos fizetési ütemezést kínál.

No, de miért lenne érdemes Óbuda eme kitűnő környékére jönni lakni? Kezdjük ott, hogy nyugalmas, zöldövezeti részről van szó, ahová a festői, parkos Duna part, pontosabban az éttermekkel szegélyezett természetes „szabadidőpark” a Római part található. Ez pedig számtalan korosztálynak jelent többféle kikapcsolódási, szórakozási, illetve sportolási lehetőséget. Ráadásul nem csak a zöldfelületek vannak közel: errefelé iskolák, óvodák, üzletek, sőt üzletközpontok is sűrűn „előfordulnak”

A kifejezetten nyugalmas, jó levegőjű zöldövezet ellenére azért nem vagyunk túl messze a nyüzsgéstől sem: a III. kerület központja, jó forgalomban 8-10 perc alatt elérhető autóval, közösségi közlekedéssel minden időben mintegy 20 perc, mert sétatávolságra van a HÉV békásmegyeri megállója.

Ahogyan említettük: sok a bolt, egy-egy hétvégi bevásárláshoz ott van a budakalászi bevásárlóközpont, ami csupán csak 5-6 perc autóval, de nincsen sokkalta messzebb a Bécsi úti Eurocenter, vagy a Flórián tér sem.

Továbbá M0-s körgyűrű ugyancsak pár perc távolság, ami sokban könnyíti a város távolabb eső részeinek megközelítését. Közel van továbbá Szentendre vagy épp a Pilis hegység kiránduló célpontjai, ami nem csupán tavasszal jön jól.

Erre, a Pünkösdfürdő utca közepén épül most tehát Óbuda egyik legújabb lakóparkja, a Buda Bright. A névnek megfelelően (bright, azaz világos) új otthonok napfényesek. Ezen túlmenően az elemetekről a kilátás is egyre jobb, ahogyan haladunk az épületben felfelé.

Az otthonok tervezésénél – a vevők nagy szerencséjére – kiemelten lényeges szempont volt a bútorozhatóság és a praktikus elrendezés. A lakások túlnyomó részéhez erkély is tartozik, ami barátságos színteret biztosít egy-egy beszélgetéshez vagy játékhoz a gyermekek számára.

Tehát harmonikus, nyugodt és pihentető környezetet ad a tervezett, és már hónapok óta épülő, modern épületegyüttes. A háztömbök között park lesz, ami biztosítja az itt lakók feltöltődését.

Milyen jó is egy fárasztó munkanap után egyszerűen lesétálni a Duna-partra, játszani egyet a kutyával, esetleg a közeli Római-parton egy hangulatos étterembe beülve lazítani egy kellemes étel vagy ital mellett.

A kedvező ár mellett fontos tényező, hogy egyáltalán nem kell kompromisszumot kötni sem a minőség, sem az elhelyezkedés terén. Itt három épületben összesen 316 lakást alakít ki a beruházó, egészen pontosan a Pünkösdfürdő utca 42-46. szám alatt. Az építési munkálatok már több mint egy esztendeje, 2021. januárban elkezdődtek, így 2023. év végére várhatóan költözhetőek lesznek az új lakások.

Szerencsére nem csak a 20-80-as fizetési ütemezés csábít, hanem az is, hogy az összes kedvezményes hitel felvételére is lehetőség van a CSOK-tól kezdve a babaváró hitelig; továbbá a lakások ÁFA tartalma – akár egy gyermek utáni CSOK igénybevétele esetén – vissza is igényelhető.

A cikk megjelenését a Buda Bright lakópark beruházója támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)