Márpedig mi környezetbarát irodában akarunk dolgozni!

A járvány még itt van, de már szinte senkit sem érdekel, az irodai dolgozók pedig – több home office nappal ugyan, mint azelőtt – de látványosan visszaszivárogtak az irodákba. Egy minap közölt európai felmérés azonban arra jutott, hogy az emberek 66 százaléka új munkahely keresésekor a munkaadó zöld-fenntarthatósági hírneve és ilyen intézkedései alapján is alaposan „megnézi magának” leendő munkaadóját. Azaz nem csak a kis rezsi miatt, de ezért is érdemes lehet fenntartható irodát bérelni.

A járvány lecsengése óta bizony alaposan megváltoztak a dolgozók elvárásai a fenntarthatósággal kapcsolatban. Egy közelmúltban készített nemzetközi “Öko-iroda” elnevezésű kutatás rámutatott, hogy az elmúlt másfél évben megváltoztak a dolgozók elvárásai a fenntarthatósággal kapcsolatban. A változás olyan mértékű, hogy a munkaadóknak érdemes lehet prioritássá tenniük a környezetbarát iroda kialakítását és többet foglalkozni a fenntarthatósággal, amennyiben szeretnék megtartani munkatársaikat, és újakat toborozni. A vizsgálat egyik legérdekesebb megállapítása, hogy a válaszadók 66 százaléka új munkahely keresésekor már a fenntarthatósági hírnevük és intézkedéseik alapján és mérlegeli a cégeket.

 

Ha irodát, vagy raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon!

Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot!

 

Továbbá a dolgozók 43 százaléka úgy érzi, az irodája valójában „szégyenletesen környezetszennyező”, és az irodai alkalmazottak közel 50 százaléka csalódott amiatt, hogy a munkáltatója semmit sem tett mindez ellen a pandémia alatt.

A felmérés szerint a munkavállalók 84 százaléka szeretne környezetbarátabb irodában dolgozni és 10-ből 7 munkavállaló érzi úgy, hogy át kell vennie a kezdeményezést a fenntarthatóság terén. Sokan már maguk is fontolóra vették környezetbarát megoldások bevezetését, mivel 3-ból 1 dolgozó szerint főnökei egyáltalán nem törődnek a bolygó jövőjével.

Az online felmérés egyébként az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Svédországban, Dániában és Lengyelországban készült. Az Essity nevű vállalat12 ezer főként irodában dolgozó, 18-55 év közötti válaszadó megkérdezésével gyűjtött válaszokat, még tavasszal.

 

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget!

 

Megállapították azt is, hogy a válaszadók 66 százaléka új munkahely keresésekor már a fenntarthatósági hírnevük és intézkedéseik alapján és mérlegeli a cégeket. Ez egy olyan jelentős irányváltás, amivel a vállalatoknak feltétlenül tisztában kell lenniük ahhoz, hogy a mai, kihívásokkal teli időkben is meg tudják tartani a munkavállalóikat, és újakat is legyenek képesek bevonzani. Azt jelenti, hogy prioritássá kell tenniük a környezetbarát iroda kialakítását.

Manapság már a munkavállalók legfontosabb szempontjai között van az újrahasznosítás, a hulladék és az energiafelhasználás csökkentése, illetve jobb belső kommunikációt is elvárnak munkahelyüktől a zöld témák kapcsán.

A járvány tetőzése óta eltelt másfél évben határozott változást figyelhető meg, mivel a munkavállalók minden eddiginél komolyabban veszik a fenntarthatóság kérdését. Egyértelmű elvárás és igény van a környezetbarát, fenntartható irodára, de ezt egyes munkáltatók gyakran figyelmen kívül hagyják. Az olyan egyszerű lépések, mint az újrahasznosítási gyakorlat javítása és az energiafelhasználás csökkentése, illetve környezetvédelmi tanúsítványokkal rendelkező termékek használata az irodában már most is rengeteget számítanak.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)