Egyedülálló stílust és látványt találtunk a budai Duna parton

Modern, csupa üveg „paloták” épülnek a Duna déli szakaszán. A XI. kerületben, Lágymányoson éppen egy ilyenre bukkantunk most.

Közvetlenül a Duna mellett már régebben is luxus volt élni, ám manapság már nem csak nagypolgári stílusú otthonok kaphatók a folyópart belvárosi szakaszán. E klasszikus otthonokkal szemben mostanság hipermodern, csupaüveg „paloták” épülnek a Duna déli szakaszán. A XI. kerületben, Lágymányoson éppen egy ilyen elképesztően újhullámos projekt épül.

Ezek a Kék Duna Rezidencia lakóházak valóban nem mindennapi látványt nyújtanak, amint az ember a XI. és a XXII. kerület határához érkezik. A különleges épület homlokzati mintái egyedi módon tükrözik vissza a Duna csillogó víztükrét.

Lényeges az is, hogy e lakóházak környezete az elmúlt években – és még jelenleg is – folyamatos megújuláson megy keresztül. Errefelé nem csak számos iroda, de megannyi luxus színvonalú lakópark is épült, illetve épül jelenleg is.

Természetesen az energiahatékonyság is kifejezetten kiemelt szempont volt a tervezéskor, így modern, hőszivattyús fűtésrendszer szolgáltatja az otthonok melegét. Tehát egy-egy ilyen korszerű lakás megdöbbentően keveset „fogyaszt”.

Energetikai besorolását tekintve az épületek tervezésekor az A+++ minősítésre törekedtek a tervezők. A négy toronyházban összesen 276 lakás épül és nyilvánvalóan, amint egy XXI. századi lakóparktól elvárható lesz itt a teremgarázsokon és tárolókon túl edzőterem, közösségi találkozási hely, valamint családi napközi is.

Az épületek különlegessége, hogy a földszinteken garázsok kapnak helyet, ezek tetejére pedig talaj kerül, ez pedig azt jelenti, hogy az első emeleti lakások kertkapcsolatosak lesznek.

A cikk a beruházó támogatásával íródott.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)