Inspirációk a Föld színeivel, amit ne hagyj ki, ha újítanád a nappalit!

A nappalink hangulata nagyban befolyásolja az egész otthonunkat, így ennek a helyiségnek a berendezésére nagy figyelmet kell fordítanunk, emellett nem árt tudatában lennünk a színek jelentésével, illetve hatásával sem. Esetleg már letetted a voksod egy szín mellett, de nem tudod, hogyan használd?

Mai cikkünkben a szürke és a barna színt és azoknak kapcsolatát szeretnénk bemutatni. A lakberendezésben töretlen népszerűségnek örvendenek ezek a színek. A barna a Föld szimbólumaként természetességet szimbolizál, míg a szürke egy semlegesebb, sokak számára unalmasabb szín, ez azonban abszolút nincs így.

A lakberendezésben töretlen népszerűségnek örvend a szürke szín, ez nem véletlen, hiszen árnyalatait rendkívül sokoldalúan alkalmazhatjuk a falak festésétől, a bútorok és kiegészítők kiválasztásáig egyaránt. Eleganciája és más színekkel történő könnyű társítása miatt egyre többször bukkan fel otthonainkban. Talán épp ezért már elsődleges színként is kiválóan alkalmazhatjuk, de hálás árnyalatként funkcionál a háttérben is.

Napjainkban a barna szín igencsak a lakberendezés kedvelt színévé nőtte ki magát, amely problémamentesen illeszkedik a neutrális színekhez, de kiemelheti a sötétebb árnyalatú bútorainkat is. A barna lágy és organikus hatást kelt otthonunkban, emellett egy örökké divatos szín, hiszen olyan természetes anyagokban találhatjuk meg az árnyalatait, mint a fa, a kő vagy a tégla.

Nézzünk meg, manapság mik a szürke és a barna legdivatosabb és leginkább alkalmazható árnyalatai:

Benjamin Moore’s Gray: Egy közepesen szürke, épp elég meleg szín.

Sherwin-Williams Agreeable Grey: Jelenleg igazán népszerű választás ez a szürke árnyalat, amely szürke és bézs tónusokat is hordoz magában.

Behr’s Silver Feather: Ez a leghalványabb szín a többi közül, ez az ultravilágos szürke finom, mégis lenyűgöző.

Valspar’s Ivory Brown: Egy gyönyörű világos barna, amely azonnal otthont varázsol a házadból.

Sherwin-Williams Thatch Brown: Ez a mélybarna szín barátságos, és otthonos egyaránt.

Budapesten, a Sashegyen található egyik családi házban ügyesen használták a színeket, hiszen a Föld színeinek több árnyalata is megjelenik a nappaliban. A bézs, a barna, a szürke jól megvannak egymás mellett, pláne, ha feldobjuk a színteret egy rozéarany színű csillárral.

Ebben a XIII. kerületi gyönyörű panorámás penthouseban egy igazi magazinba illő nappali tárul elénk. Az ingatlanban a szürke, fekete, és a barna színek dominálnak, ami igazán férfias enteriőrt sugározhat számunkra, azonban ezek a színek abszolút átadják a mai modern és exkluzív lakberendezési trendek hangulatát.

A Balaton-part közvetlen közelében lévő Gyenesdiáson lévő családi ház egészében a Föld színek dominálnak. Megtalálható itt a szürke, a barna több árnyalata is, ezen kívül ezeket az egyszerű színeket jól kombinálták a sárga és a kék különböző árnyalataival, feldobva ezzel az enteriőrt.

A Budapest vonzáskörzetében lévő Nagytarcsán található családi ház külső részén az antracit szürke számít az elsődleges színnek, míg a belső terekben a barna szín a meghatározó. A nappaliban különleges módon a barna két különböző árnyalata is jelentős hiszen két kanapé helyezkedik el, amik közül az egyik halványabb míg a másik egy mélyebb barna színben pompázik.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire helyi rendeletben kimondott változtatási tilalmat.

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

© 2024 (v2.202102)