Jó lakás és jó befektetés: alacsony rezsi és értéknövekedés a kulcs

Az elszálló rezsiárak okán ma már az első kérdés, ami a vevők szájából elhangzik lakáskereséskor: „És mennyi a rezsi?” Azaz mindenki olyan ingatlant keres, ami könnyen fenntartható, ugyanakkor, ha hosszú távban gondolkodunk, nagyon fontos szempont az elhelyezkedés és az értéknövekedés is. Mai cikkünkben olyan lakásokat mutatunk, melyeknél minimális a rezsi, és nemcsak hosszú, de már rövid távon is jelentős értéknövekedéssel számolhatunk.

A kiváló lokáció és az értéknövekedés kéz a kézben járnak, ma már azonban nem az elhelyezkedés az egyetlen értéknövelő tényező. Az alacsony rezsijű, új építésű lakások esetében ugyanis már májusig 15-20%-os értéknövekedéssel számolnak a szakemberek. Ezek után vitathatatlan, hogy ha valaki befektetés céljából vásárolna ingatlant, akkor egy ilyen lakással nagyot nyerhet. De azok is jól járnak, akik saját célra vásárolnának energiatakarékos lakást egy új építésű projektben, hiszen egy későbbi eladásnál ők is számíthatnak értéknövekedésre, ráadásul a kedvező rezsi miatt befektetésük már a beköltözés pillanatában elkezd megtérülni.

Őrmező Őrmezei Úti Társasház látványkép

Mai cikkünkben egy olyan új építésű beruházást mutatunk be, ahol nemcsak a rezsi rendkívül alacsony, de az elhelyezkedése is remek, hiszen Őrmezőn található, ráadásul egy kis lakásszámú társasházról van szó, ahol minden adott ahhoz, hogy egy családias, összetartó lakóközösség szülessen.

Az Őrmezei úti társasház egy két villa jellegű épületből álló 10-10 lakásos beruházás családi házas, zöldövezetben, mégis közel a Kelenföld Vasútállomáshoz, az Etele Plazához és a Budapest One irodaházhoz. Kitűnő elhelyezkedésén túl azonban a legnagyobb előnye az, hogy más energiatakarékos társasházakkal szemben itt lényegesen alacsonyabb a rezsi. Sziget üzemű napelemrendszerének és az akkumulátoros tároló-kapacitásoknak köszönhetően ugyanis nyáron csak vízdíjat és közös költséget kell fizetni, ráadásul a megújuló energiaforrásokkal épített házban ez utóbbi is rendkívül alacsony lesz. Villanyszámla egyedül télen terheli a lakástulajdonosokat, ám a közös területek áramfogyasztását ekkor is biztosítják a napelemek.

A rendkívül alacsony rezsihez a hőszivattyús fűtésrendszer is hozzájárul, melynek hatékonyságát a hővisszanyerős szellőztető rendszer is fokozza. A telek és az épületek tájolása pedig lehetővé teszi, hogy a tetőkre és az udvarra annyi napelemet telepítsenek, ami nemcsak a hőszivattyúk, a lépcsőházi világítás és a lift működéséhez szükséges elektromos áramot, de az épületen belüli energiaáramlás és az intelligens, nyilvános hálózattal (Smart Grid) történő kommunikáció professzionális kialakításának köszönhetően, nyáron az összes lakás teljes áramellátást is biztosítsa.

Őrmezei Úti Társasház

A társasház tehát teljesen független lesz a gáz szolgáltatótól és részben az áram szolgáltatótól is, ami nemcsak azt jelenti, hogy a leendő lakóknak egyáltalán nem kell fűtésszámlát fizetniük, hanem azt is, hogy nyáron nem kell az áramért sem fizetni, és a fűtés garantált lesz, akkor is, ha másutt a szolgáltató már lekapcsolta a gázt.

Itt tehát valóban a jövő otthonai születnek, 21. századi kényelemmel, ami magában foglalja, hogy minden lakás rendelkezik legalább egy vagy két terasszal, és a lakások hatalmas üvegfelületeken keresztül egész nap fényárban fürdenek. Az ablakokat természetesen szúnyoghálóval és alumíniumból készült távirányítós redőnnyel is felszerelik, a lakások biztonságát mozgásérzékelős riasztórendszer garantálja, az akadálymentes közlekedést pedig mindkét épületben egy-egy 6 személyes lift biztosítja. A lakáskínálatban a 49-81 nm-es lakások szerepelnek, így minden korosztály megtalálhatja ideális otthonát és a befektetők is könnyen találhatnak kiadásra tökéletes ingatlant.

A cikk megjelenését az Őrmezei úti Társasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)