Most jön a feketeleves! Horror összegű változás az irodák üzemeltetési költségeiben!

A nyári rezsirendelet mindenkit sokkolt, lakosságot, vállalatokat egyaránt. S bár a cégek már korábban is a piaci árat fizették, mindenki tudta, hogy az éves szerződések okán, a drasztikus rezsiemelkedés majd 2023-ban fog realizálódni. Azaz az irodák bérlői most szembesülnek igazán az üzemeltetési költségek emelkedésével, ami a legtöbb helyen bizony megközelítőleg háromszoros mértékű.

A pandémia alatt meglehetősen kiürültek az irodaházak és a bérlők elkezdtek egyre kisebb irodákat keresni, lehetőség szerint rugalmas megoldásokkal, miután munkavállalóik a hét egy részében home officeban dolgoztak. A bérleti szerződések ideje is lerövidült, már senki sem mert hosszabb távra irodát bérelni. Mindehhez természetesen az irodákat kiadók is igyekeztek alkalmazkodni, rugalmasan hozzáállni, és egyre több szolgáltatott iroda jelent meg a piacon.

Drasztikus emelkedés az üzemeltetési költségekben!

2022-ben már egyre több ember szivárgott vissza az irodákba és némelyik cég újra elzárkózott a home office lehetőségétől. A most januártól életbe lépett, drasztikusan megemelkedett energiaárak azonban komoly fejtörést jelentenek az irodapiac összes szereplőjének. Nem titok ugyanis, hogy még a viszonylag energiatakarékos irodaházak esetében is 2-3-szorosára emelkedtek az üzemeltetési költségek, azaz a korábbi 1500-1900 Ft helyett 3500 vagy akár 4000 Ft feletti összeget kell fizetni négyzetméterenként. És akkor még a B vagy annál alacsonyabb kategóriájú irodaházakról nem is beszéltünk.

 

Ha irodát, raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon! Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot! https://irodahaz.info/

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget: https://www.raktar.info/

 

Mit tehetnek a bérlők?

Mit tehet ilyen esetben a bérlő? Megfontolhatja, hogy a munkavállalóknak még több home office-t engedélyez, így akár kisebb irodaterület bérlése is elegendő lehet. Vagy érdemes a jelenleginél még korszerűbb, energiatakarékosabb irodaházban irodát bérelnie.

Mit tehetnek az irodát kiadók?

A megnövekedett költségeket kénytelenek áthárítani a bérlőkre, de rugalmasabb bérlési feltételekkel megtarthatják a bérlőket, és célszerű korszerűsíteniük, hogy ezáltal energiamegtakarítást érhessenek el.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Mutatjuk Európa legjobb meddőségi klinikáinak a listáját.

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Raktárakat és radarokat is szétlőttek az oroszok.

Még nagyobb bajt előzhetett meg a teljes káoszt hozó informatikai leállás?

Még nagyobb bajt előzhetett meg a teljes káoszt hozó informatikai leállás?

Ezerszámra törölt repülőjáratok, akadozó banki rendszerek, pánik világszerte egy szoftverfrissítés miatt. De mit akartak javítani és mi jó származhat ebből?

© 2024 (v2.202102)