Befektetés és lelki béke: energiahatékony új lakások az óbudai Duna-part közelében

Van néhány szempont, amit mindenki szem előtt tart, aki új építésű lakást keres. A legfontosabb talán a lokáció: otthonunk elhelyezkedése számos okból alapvető hatással van az életminőségünkre: a lakókörnyezet milyensége, a közlekedési és infrastukturális lehetőségek többé-kevésbé objektív szempontok. Ezek mellé pedig felzárkózik egy szubjektív is: mennyire passzol az adott elhelyezkedés az életstílusunkhoz, magyarul: naponta mennyi időt kell közlekedéssel töltenünk.

Bár Magyarországon egyelőre kevésbé megszokott trend a munkahely vagy iskola közelébe költözni, egyre többen mérlegelik a lakáskeresés során azt is, napjuk mekkora részét fogják majd ingázással tölteni. Az utóbbi években egyre elfogadottabbá váló távmunka egyik hatalmas előnye, hogy sokan már szinte bárhonnan tudnak dolgozni. Aki pedig nincs arra kötelezve, hogy naponta bemenjen a munkahelyre, sokkal szabadabb kezet kap a lakáskeresés során, a buszon/autóban töltött idő helyett elegendő azt mérlegelni, hogy választandó lakásában komfortosan tudja-e majd végezni munkáját.

Buda Bright

De a lakókörnyezetnek nem csupán az otthoni munkavégzés miatt van jelentősége, sőt: közvetlen környékünk meghatározza a kikapcsolódási lehetőségeket is, az pedig hatással van lelki békénkre is. A pszichés jóllét egyik legfontosabb pillére a rendszeres mozgás a szabadban, ezért értékelődnek fel egyre inkább azok a beruházások, ahol a lakók néhány lépéssel a természetben találják magukat.

Az utóbbi évben a korábban megszokottak mellett egy új szempont is felkerült a lakást keresők listájára, ez pedig az energiahatékonyság kérdése, nagyon nem mindegy, mennyi lesz a havi rezsi, ahogy az sem, hogy abból mekkora részt fizetünk a közös terek, közös szolgáltatások fenntartására.

Ezúttal egy olyan beruházást mutatunk be, amelynek adottságai különlegesek. A Római-part közelében, a folyótól könnyen elérhető távolságban épülő Buda Bright lakóparkban három épületben összesen 316 lakás épül. Az, hogy a fejlesztők nagyon eltaláltak valamit, abból is látszik,  hogy a lakások tetemes része már elkelt, holott az átadás csak decemberben lesz.

Buda Bright

A lakáskínálatban mindenféle élethelyzetre találni megfelelőt: az egy-két személyes kis stúdiólakásoktól a háromszobás, nagyteraszos családi otthonokig terjed a paletta. A lakópark oldalán mindenki végigböngészheti az elérhető lakások paramétereit, nem csak az alaprajzot tanulmányozhatjuk, hanem azt is, hogy melyik épületben, melyik szinten, hol helyezkedik el a kinézett ingatlan.

Ami pedig a rezsit illeti, az itt lakóknak jóval kevésbé kell majd aggódni. A lakások hűtését-fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja, a közös területeken pedig energiatakarékos megoldásokat alkalmaznak, mint például a mozgásérzékelős világítási rendszer, amellyel hosszú távon tetemes összegeket takarítanak meg a tulajdonosok.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tényleg holnap lesz az utolsó nyári óraátállítás?

Tényleg holnap lesz az utolsó nyári óraátállítás?

2023. március 26. vasárnap óraátállítás, amelyről évek óta folynak a viták, de úgy tűnik, most közeledik a vége.

Szijjártó Péter nagyon aggódott a tiszta vízért New Yorkban

Szijjártó Péter nagyon aggódott a tiszta vízért New Yorkban

Elfogadhatatlan, hogy a világ számos részén nincsen tiszta ivóvíz még az egészségügyi intézményekben sem - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter New Yorkban.

Támadják az akkumulátorgyárat? Nem baj, mi díjat adunk nekik!

Támadják az akkumulátorgyárat? Nem baj, mi díjat adunk nekik!

A hagyományoknak megfelelően ismét átadták az „Év Befektetője” Díjat a Magyar Befektetési Ügynökség (HIPA) ünnepségén, ahol kilenc kategóriában hirdettek győztest.

Csak átutaznak Magyarországon az ukrán menekültek, nem akarnak itt maradni

Csak átutaznak Magyarországon az ukrán menekültek, nem akarnak itt maradni

Az ukrán-magyar határon 5970-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határon belépők közül pedig 4952-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

© 2023 (v2.202102)