Valósítsa meg álmait, vezessen egy gyönyörű alpesi hotelt Ausztriában!

Az Alpok meseszép vidéke tipikus alpesi házaival mindenkit elvarázsol. Télen a téli sportok szerelmeseinek, nyáron pedig a kirándulóknak nyújt csodás kikapcsolódási lehetőséget ez a vidék. A helyben természetesen befektetői szempontból is van fantázia, ha valaki itt képzeli el a jövőjét és turizmusból szeretne megélni, annak mutatunk most egy csodás, kiadó hotelt az egyik legjobb sípálya mellett.

Salzburg és Hallstatt között nagyjából félúton, Salzburg szövetségi tartomány keleti határán, Hallein kerületében található Russbach település. A falu a 957 méter magas Gschütt hágó előtt fekszik 813 méterrel a tengerszint felett.  A település közvetlenül Oberösterreich tartományhoz, Salzkammergut régióhoz tartozik, amely sokrétű szépségéről, valamint a lakosság hagyománytudatos és érintetlen életmódjáról, vendégszeretetéről híres.

A környék nemcsak télen, de nyáron is számos lehetőséget kínál a természeti sportok kedvelőinek. A község határában található Hornbahn felvonóval 1450 méteres magasságig lehet feljutni, ahonnan számos sípálya, illetve kerékpáros és túraútvonal is indul. A környék nemcsak a síelők, de a kerékpárosok, motorosok kedvelt kirándulóhelye is.

Ezeken kívül a környéken is számtalan látnivaló akad, aki például szeretné látni a világ legrégebbi sóbányáját, vagy egyszerűen csak meseszép helyen sétahajókázna, annak érdemes ellátogatni a világörökség részét képező Hallstatt városába, mely mindössze 21 km-re fekszik innen.

Hasonlóan közel található Salzburg városa is, vagy a gyógyfürdőjéről híres Bad Ischl, a császárváros. Ezeken kívül a közeli Dachstein gleccser egész éves síelési lehetőséget nyújt, és végig sétálhatunk az egyedülálló függőhídon is, valamint megtekinthetjük az Obertraun Mamut barlangot, vagy a Jégbarlangot, és letekinthetünk a 5 fingers kilátóról is. Illetve számtalan tó is akad a környéken, melyek közül több fürdésre, sétahajózásra is alkalmas, tehát olyan környéken helyezkedik el a hotel, amely egyedülálló módon minden évszakra számtalan kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

A 12 szobás hotel a 166-os út közelében áll, így kellően közel van a főúthoz ahhoz, hogy az autósok az útról észrevehessék, tehát átutazó vendégekre is lehet számítani, ugyanakkor mégis kellően távol helyezkedik el ahhoz, hogy az autók zaja ne hallatszon el idáig és teljes csendben és nyugalomban lehessen pihenni.

A főúthoz való elhelyezkedésén túl azonban még inkább fontos megjegyezni, hogy a Dachstein West sírégió tányéros felvonójáig mindössze 50 métert kell sétálni innen, a sípályarendszerről pedig le lehet csúszni egészen a hotelig.

A DACHSTEIN WEST SÍRÉGIÓ (Russbach-Annaberg-Gosau) kiváló paraméterekkel rendelkezik a síkedvelők számára: 142 km különböző nehézségű sípálya található itt (köztük gyermek- és tanulópálya, valamint éjszakai sípálya, szánkópálya, sífutási lehetőség is), illetve 57 különböző felvonó a teljesen zárt kabinosoktól a többféle beülősön keresztül egészen a tányérosig.

A csodálatos környék és a sípálya mellett most ejtsünk néhány szót magáról a hotelről is. A hotel 1963-ban épült, de 1999-ben kibővítették és kompletten felújították. Elhelyezkedése nemcsak a sípálya és a 166-os út közelsége miatt érdekes, hanem azért is mert egy kis dombon áll, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre.

A három szintes épület hasznos alapterülete 700 nm. A pince szinten kaptak helyet a kiszolgáló helyiségek (mosó- és vasalóhelyiség, két hűtőkamra, italtároló, kazánház és sí tároló), a másik két szinten a szobák, az étterem, a konyha és az iroda helyezkednek el, valamint két önálló lakrészt is kialakítottak az üzemeltető és az alkalmazottak részére.

A hotel összesen 12 szobával rendelkezik (ebből kettő családi). A fekvőhelyek száma 29 állandó, plusz néhány pótágy, a szobák zuhannyal, WC-vel, hajszárítóval és szobaszéffel felszereltek. Minden szobához balkon is kapcsolódik, szép kilátással a hegyekre.

Az étterem két részből áll. Egy belső és egy panorámás, zárt, téli kert jellegű részből, melyek együttesen 150 vendég fogadására alkalmasak, ez kiegészül egy 40 fő fogadására alkalmas külső terasszal is. Az étterem salzburgi stílusban, faborítással van ellátva, a bútorzat is hagyományos jellegű, ennek köszönhetően rendkívül otthonos. A téli kert jellegű étterem napfényes. A forró napokon való árnyékolása megoldott, továbbá déli ablakfrontjai eltolással nagy felületen nyithatók.

A konyha funkcionálisan berendezett, gyorsan üzemkészre lehet állítani. A konyha mögött található az iroda, ami megközelíthető a bejárati csarnokból is, így egyben recepcióként is szolgál. Az épülethez a fentieken kívül még parkoló és három garázs is tartozik.

Az ingatlan tehát kiváló lehetőség annak, aki a turisztikai vállalkozást szeretne indítani különösen, hogy a bérlemény 2013. óta folyamatosan, állandó vendégforgalommal üzemel. Természetesen a hatósági engedélyek is rendben vannak.

Álmodjon egy nagyot, és szeressen bele ebbe a meseszép környékbe és házba, és csapjon le az itt kínálkozó üzleti lehetőségre!

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Lemondott egy korrupt ukrán miniszter. Háborús hírek.

Megvette a Mol Jellinekéktől a Waberer's 15 százalékát

Megvette a Mol Jellinekéktől a Waberer's 15 százalékát

Stratégiai együttműködési megállapodást is kötöttek.

© 2024 (v2.202102)