Te sem akarsz sokat fizetni? – Nézd! Itt egy AA+ energetikai besorolású otthon

Manapság egy ingatlan megvásárlásánál sokaknak az egyik legfontosabb szempont az energetikai besorolás. Minél jobb értéket kap otthonod energiaosztálya, annál kevesebb energiát kell felhasználnod, vagyis annál kevesebbet kell költened a rezsire, ami valljuk be manapság rendkívül lényeges szempont.

Az energetikai besorolás az ingatlanok osztályzása AA+ -tól JJ energiaosztályig az ingatlan számításokkal becsült éves energiaigénye alapján. Minél jobb értéket kap egy ház, lakás vagy épület energiaosztálya, annál kevesebb energiát kell felhasználni az ingatlan üzemeltetésére. Az ingatlan energetikai minőség szerinti besorolása minél alacsonyabb az ABC sorrendben, annál több energiát és költséget jelent majd a fűtése, melegvíz ellátása. Mai válogatásunkban AA vagy AA+ energetikai besorolású ingatlanokat hoztunk az ország néhány szegletéből.

Diósdon található, egy 765 nm-es telken ez az elegáns, modern és páratlan adottságokkal rendelkező első osztályú 232 nm-es luxus családi ház. A 2020-ban épült AA+, környezetbarát ingatlan tágas, világos nyitott elrendezésével, exkluzív dizájnjával és a zöld, “rezsivédett” rendszereivel kiemelkedik a többi közül. A környezetbarát otthon teljes egészében napenergiával működik, amely elegendő energiát biztosít az elektromos autó töltőjének, a hőszivattyús rendszernek a padló- és mennyezethűtéshez és -fűtéshez, valamint a világításhoz.

Mosonmagyaróvár egyik frekventált lakóparkjában, a Lajta lakóparkban, exkluzív családi házas övezetben, a Lajta-folyó közvetlen közelében, eladó, egy 2014-es építésű, 165 nm hasznos alapterületű, nappali +3 szobás, egyszintes családi ház. A 20 cm-es szigeteléssel ellátott, könnyűszerkezetes, AA+ -os energetikai besorolású családi ház leghangulatosabb része a dél-nyugati fekvésű, 28 nm-es, fedett terasz vagy télikert. Ezen kívül tágas terekkel, amerikai-konyhás nappalival, valamint 3 + 1 szobával rendelkezik, ettől függetlenül a ház rendkívül energiatakarékos, havi összes rezsiköltsége nem éri el a 30.000 Ft/ hó összeget, az éves gázfogyasztás pedig mindössze 700-800 köbméter.

Rákosligeten a Naplás-tó közelében kínálják eladásra ezt a különösen energiatakarékos, 325 nm alapterületű, családi házat 721 nm-es saját kerttel, épített medencével, valamint az alagsorban wellness részleggel. A ház két szintes, egy földszinti és egy alagsori szintből áll, ahol amerikai konyhás nappali, hálószobák, fürdő, valamint szauna és gőzkabin is kialakításra került. A ház gépészeti megoldások szempontjából kiemelkedő. A hűtést, fűtést és a teljes energiaellátást a következők biztosítják: napelem, napkollektor, légkollektor, hőszivattyús inverteres klímák, vízteres kandalló, hőszivattyús központi szellőztető rendszer, infrafilm fűtés és radiátorok. Ezekkel a modern megoldásokkal a ház rezsije majdnem ingyen van.

Mosonmagyaróvár egyik közkedvelt, csendes részén kínálják eladásra ez az energiatakarékos otthon. A lakás egy 2022-ben épült, rendezett társasház első emeletén található, melynek alapterülete 58 nm. Kialakítása rendkívül kedvező, és megfelelő egy fiatal pár, vagy egy kisebb család számára. Amerikai konyhás nappali, gépesített konyhával, két hálószoba, kádas fürdő, külön mosó szoba, valamint egy 6nm-es terasz is található benne. Az ingatlan szinte új, invertes klímával felszerelt, és rendkívül jó energiaárakkal rendelkezik.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.

„Sosem voltunk mi ellenségek” – mondja Orbán Viktorról a volt baloldali miniszterelnök (videó)

„Sosem voltunk mi ellenségek” – mondja Orbán Viktorról a volt baloldali miniszterelnök (videó)

„Előfordul, hogy néha beszélünk” – válaszolta Medgyessy Péter arra a kérdésünkre, hogy mikor beszélt utoljára Orbán Viktor miniszterelnökkel.

© 2024 (v2.202102)