Feldobnád a kertet? – Menő dizájnokat hoztunk, amivel a nyár is élvezetesebb lesz!

A tavaszi derült időjárás után, hamarosan a forró nyári napsugarak is beköszöntenek otthonainkba, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy ezeket a napsütéses időszakokat hol, és hogyan tudjuk a leginkább kihasználni.

Mai cikkünkben kifejezetten a kertedre szeretnénk ráhangolódni, és olyan ötleteket adni, amivel garantáltan élvezetesebbé teheted a nyári hónapokat. Mind tudjuk, hogy a kert elrendezéséig sokak már csak a lakberendezés után jutnak el. Nem is gondolnánk azonban, hogy milyen jó hatással lehet ránk, ha egy reggeli kávéval, vagy egy esti kerti parti alkalmával ki tudunk ülni a friss levegőre, és élvezni tudjuk kertünk kényelmét.

Parkosítás

Egy kert parkosításának megtervezése és kivitelezése minden esetben óriási feladat, hiszen növények sokaságát kell harmonikusan egymáshoz igazítani úgy, hogy közben a végeredmény harmonikus, fenntartható, nem mellesleg pedig könnyen karbantartható zöldövezetté válhasson. Azonban mindenképp érdemes időt szánni rá, ugyanis egy ilyen szép környezetben eltöltött pár perc alatt csökken a stressz szintünk, javul a közérzetünk, felfrissülünk. Pont így gondolkoztak ebben a debreceni családi házban, ahol szépen parkosított kertet kreáltak.

Egzotikus növény

A külföldi egzotikus utazásainkról gyakran őrzünk kellemes emlékeket, amint a hatalmas pálmafák árnyékában hűsölünk. A mediterrán hangulat vidámságot, örömöt és jókedvet sugároz, így nem csoda, hogy nálunk is hódít ez a stílus. Ha a mediterrán hangulatot vissza kívánod varázsolni, akkor több olyan pálmafajt is találsz, ami képes ellenállni az itteni télnek is, így egész évben élvezheted az egzotikus hangulatot. Szintén Debrecenben találtunk egy olyan kertet, ahol ez az életérzés szintén megvalósult.

Terasz

Mindannyiunknak szüksége van egy olyan helyre, ahol élvezni tudjuk a reggeli kávénkat a friss levegő és a madárcsicsergés mellett, vagy akár este egy finom borral le tudunk telepedni a barátaink társaságában. Éppen ezért érdemes kialakítani egy olyan közös teret, ahol akár egyszerre többen, fiatalok vagy idősebbek egyaránt kényelmesen érezhetik magukat. A legalkalmasabb helyszín erre egy tágas terasz, ami a kerttel összekapcsolódik, hiszen így a gyerekek és a felnőttek is el tudnak különülni egy összejövetel során. Ebben a debreceni kertben csodás közös teret alakítottak ki, ami kellően tágas és kényelmes egy nagyobb társaság számára is.

Kerti főzőhely vagy grillterasz

Ha Te is imádsz kerti partit rendezni, és igazi társasági ember vagy, akkor neked is biztosan szükség van a kertedben valamilyen főző alkalmatosságra. Ilyen lehet például egy vagány kerti kis főzőhely, vagy egy modern grillterasz, amivel számtalan friss nyári kosztot el tudsz készíteni, és a vendégeid garantáltan imádni fogják. Ebben a nyíregyházi otthonban egy igazán különleges főző helyet alakítottak ki, ahol akár egy egész lakomát el tudunk készíteni.

Medence

Természetesen utoljára hagytuk azt, ami ki sem maradhatott volna a felsorolásunkból, a kerti medencét. Véleményem szerint minden kisgyermek és fiatal tinédzser nagy álma egy hatalmas medence otthonra, na persze a szülők már nem mindig ilyen lelkesek, főleg, ha a tisztántartásról van szó. Igaz, egy kültéri medence odafigyelést és sok energiát igényel, ha egész évben szeretnénk élvezni, de ahogy beköszöntenek a nyári hónapok, mindenképpen megérik a fáradalmakat, hiszen a gyermekeink és a vendégeink számára minden esetben örömet tudunk szerezni vele. Dunakeszin találtunk egy mesés kertet, ahol egy jól elszeparált medence is helyet kapott.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Siker: van pénz Budapest számláján

Siker: van pénz Budapest számláján

A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van.

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

© 2023 (v2.202102)